Näin käytät eteerisiä öljyjä nivelten ja lihasten hyödyksi

Heitä hyvästit apteekista saataville lihaskipulääkkeille ja kokeile niiden sijaan täysin luonnollisia, rentouttavia ja voimistavia eteerisiä öljyjä. Tulet ihastumaan niiden vaikutukseen!
Näin käytät eteerisiä öljyjä nivelten ja lihasten hyödyksi

Kirjoittanut Ángela Aragón

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Lihasten ja nivelten ongelmat ovat yleisiä, ja niistä kärsivät lähes kaikki jossakin vaiheessa elämää. Kyseessä voi olla työn aiheuttamat kivut ja kulumat, urheiluvammat tai onnettomuuden aiheuttamat vauriot. Myös huono ryhti sekä vanhuuden aiheuttama luonnollinen rappeutuminen johtaa usein kipuun, jäykkyyteen ja kolotukseen.

Ikävä kyllä tällaisiin vaivoihin on hyvin harvoin saatavilla pitkäaikaisia lääkehoitoja, jotka auttavat ehkäisemään ja hoitamaan vaivoja. Tästä syystä suosittelemmekin eteeristen öljyjen käyttöä nivelten ja lihasten kipujen hoitoon.

Usein suun kautta otetut valmisteet sopivat kivunlievitykseen ja niiden helppous tekee niistä suositun hoidon kivuille: tabletin voi ottaa milloin tahansa ja sen vaikutus alkaa nopeasti. Pinnallisesti käytetyt hoidot ovat kuitenkin suun kautta otettuja tehokkaampia mitä tulee nivelten ja lihasten hoitoon, sillä ihohuokosten kautta imeytyvät hoidot tunkeutuvat suoraan kipukohtaan.

 

pohjehieronta eteerisillä öljyillä

Eteerisiä öljyjä käyttämällä et kuormita mitään muuta kehonosaa, kuten ruuansulatuskanavaa tai maksaa. Ulkoisilla hoidoilla ei myöskään ole haitallista vaikutusta verenpaineeseen tai muihin elimistön toimintoihin. Monet ovat kiinnostuneet eteerisistä öljyistä, mutta niiden käytön aloittaminen saattaa tuntua pelottavalta: vaihtoehtoja on monia ja eri öljyillä on eri vaikutuksensa. Mikä on juuri sinun vaivaasi sopivin eteerinen öljy? Jatka lukemista ja otetaan siitä selvää!

Mitkä eteeriset öljyt soveltuvat parhaiten lihasvaivojen hoitoon?

1.  Rosmariini ja kamferi

röntgenkuva käsistä

 

Rosmariinista ja kamferista valmistettu öljy sopii ihanteellisesti lievittämään kipua ja rentouttamaan jäykkiä lihaksia. Tämä yhdistelmä soveltuu lihaskramppien ja -vaurioiden hoitoon.

Monet kärsivät lihaskrampeista ja kivuista, jotka johtuvat usein huonosta ryhdistä, työskentelyasennosta tai muista seikoista, ja rosmariini-kamferiöljyllä kolotuksen hoitaa nopeasti. Levitä öljyä suoraan kipukohtiin hieromalla hellästi.

Öljy ei sovellu raskaana oleville naisille, imettäville äideille tai alle 6-vuotiaille lapsille.

2. Talvikkiöljy

Kärsitkö tendiniitistä tai tenniskyynärpäästä? Tällaiset vaivat voivat olla erittäin kivuliaita ja vaikuttavat negatiivisesti elämään, mutta niitä voidaan hoitaa menestyksekkäästi.

Talvikkiöljy tunnetaan luonnon aspiriinina, ja aspiriinin tavoin se ei sovellu asetyylisalisyylihapolle allergisille.

Rosmariini-kamferiöljyn tavoin talvikkiöljy ei sovellu raskaana oleville tai imettäville naisille, tai alle 6-vuotiaille lapsille.

Talvikkiöljyä käyttäessäsi voit tehostaa sen vaikutusta käyttämällä lämpöhauteita, harrastamalla joogaa ja nauttimalla runsaasti Omega-3 -rasvahappoja sisältäviä ruokia, sillä ne ehkäisevät turvotusta ja tulehdusta.

3. Kuumepuu eli kuume-eukalyptus

Jos et voi käyttää edellisiä öljyjä esimerkiksi raskauden takia, soveltuu kuumepuuöljy sinulle. Kuume-eukalyptuspuusta valmistettu öljy tuo mukanaan täysin samat rauhoittavat vaikutukset, ja se soveltuu kaikille käyttäjille. Kuumepuuöljyllä on kipua lievittävä vaikutus, joka auttaa sinua rentoutumaan ja poistamaan särkyä ja jäykkyyttä lihaksissa ja nivelissä.

Näin käytät eteerisiä öljyjä

 

hartiahieronta eteerisillä öljyillä

Öljyjä käytetään ulkoisesti iholla suoraan kipukohdassa, näin niiden vaikutus jää pinnalliseksi, eivätkä ne vaikuta perinteisten kipulääkkeiden tapaan koko elimistöön maksaa ja ruuansulatusta kuormittaen.

Eteerisiä öljyjä ei kannata käyttää laimentamattomina suoraan iholla, sillä ne voivat ärsyttää ihoa ja pahentaa ongelmaa. Sekoita eteerinen öljy manteliöljyyn tai arnikkiöljyyn. Eteeristen öljyjen vaikutus ei laimene muihin öljyihin lisättäessä.

  • Naturopaattien ohjeiden mukaan kipukohtien hoito kannattaa aloittaa hieromalla hoidettavaa aluetta ensiksi pelkällä manteli- tai arnikkiöljyllä. Näillä öljyillä on tulehdusta rauhoittava vaikutus, joka ehkäisee kipua ja valmistelee alueen eteeristä öljyä varten. Näin hyvä hoitopohja on valmis, ja eteerisen öljyn vaikutus tehostuu.
  • Kun olet lämmitellyt lihakset ja nivelet öljyllä, lisää muutama tippa haluamaasi eteeristä öljyä tilkkaan manteli- tai arnikkiöljyä.
  • Hiero öljy ihoon pyörivin, kevyesti painavin liikkein. Huomaat öljyn vaikutuksen lähes välittömästi: kipu lievittyy jo muutamassa minuutissa.
  • Toista hieronta 4 kertaa päivässä parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Uskomatonta, eikö totta? Eteerisiä öljyjä käyttämällä voit hoitaa menestyksekkäästi erilaisia lihas- ja nivelvaivoja, ja jatkaa normaalisti aktiviteettien ja työtehtävien suorittamista.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • González Villa, Ángela Andrea. Obtención de aceites esenciales y extractos etanólicos de plantas del Amazonas. Diss. Universidad Nacional de Colombia-Sede Manizales, 2004.
  • Ll, Rojas, P. Jennifer, and V. Perea. “Obtención de aceites esenciales y pectinas a partir de subproductos de jugos cítricos.” Vitae (Medellín) 16.1 (2009): 110-115.
  • Ortuño, Manuel. “Manual práctico de aceites esenciales, aromas y perfumes.” Ediciones Aiyane 276 (2006).

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.