Parhaat eteeriset öljyt suonikohjujen hoitoon

Suonikohjut. Onko olemassa mitään ärsyttävämpää, kun kyseessä on jalkojen ulkonäkö? Suonikohjut voivat näyttää rumilta, mutta niiden vaikutus ulottuu esteettisyyden ulkopuolelle. Suonikohjut voivat aiheuttaa inhottavia oireita ja haitata jokapäiväistä elämää.
Parhaat eteeriset öljyt suonikohjujen hoitoon
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Suonikohjuilla tarkoitetaan alaraajojen laskimoiden vajaatoimintaa. Vajaatoimintaan johtavat laskimoiden seinämissä tapahtuvat rakenteelliset muutokset ja laskimoiden läppien rappeutuminen. Tämän seurauksena pystyasennossa oltaessa paine laskimoissa nousee ja nestettä tihkuu verisuonten ulkopuolelle aiheuttaen jalkoihin turvotusta, pakotusta, kutinaa ja kihelmöintiä. Suonikohjut ovat näkyviä nystyröitä ja muhkuroita polvitaipeissa, ja myös verisuonet voivat pullistua ja muuttua näkyvän sinertäviksi.

Suonikohjuille altistuvat etenkin naiset. Ylipaino, raskaudet ja seisomatyö voivat lisätä suonikohjujen esiintymistä. Jalkoja kannattaa lepuuttaa joka päivä nostamalla ne ylös päivän päätteeksi – tämä lievittää painetta suonissa ja voi ehkäistä suonikohjuja.

Eteeriset öljyt suonikohjujen hoitoon

Verenkierron parantamiseksi suonikohjut vaativat joskus leikkaushoitoa, jolla ehkäistään veritulppien muodostuminen. Jos kärsit lievistä ja pinnallisista suonikohjuista, ota kokeiluun nämä eteeriset öljyt suonikohjujen hoitoon.

1. Sypressi

 

eteeriset öljyt suonikohjujen hoitoon: sypressi

Sypressistä uutettua eteeristä öljyä on saatavilla luontaistuotekaupoista. Öljy ei ole kallista ja sitä voi käyttää päivittäin. Sypressi sopii etenkin iho-ongelmien ja tulehduksien hoitoon, sekä verenkierron parantamiseen. Alta löydät selvityksen sypressiöljyn hoitavista vaikutuksista suonikohjuihin:

 • Sypressi kiihdyttää imusuoniston nesteiden poistumista. Sypressiöljyä pidetään yhtenä tehokkaimmista öljyistä suonikohjujen hoidossa.
 • Sypressiöljy parantaa verenkiertoa jaloissa.
 • Sypressillä on antiseptinen vaikutus, joka desinfioi aluetta ja lievittää kipua tehokkaasti. Sypressi hoitaa mm. reumasairauksien aiheuttamaa kipua ja poistaa nesteturvotusta.
 • Sypressi lievittää raskasta ja painavaa tunnetta jaloissa.
 • Sypressi sopii rasvaiselle iholle, se hoitaa aknea ja muita ihon tulehdussairauksia.

Hoida suonikohjuja tällä sypressiöljymenetelmällä

 • Kaada 5 tippaa öljyä kylmälle ja kostealle pyyhkeelle; aseta kostea pyyhe 10 minuutiksi jääkaappiin ennen öljyn lisäämistä.
 • Hiero pyyhettä jalkoihin verenkiertoa parantaaksesi. Käytä vähintään 10 minuuttia kumpaankin jalkaan ja anna öljyn imeytyä iholle. Tunnin kuluttua voit käydä suihkussa ja huuhdella öljyn rippeet iholta. Huomaat heti, miten rentouttava hoito on.

2. Minttu ja rosmariiniöljy

 

eteeriset öljyt suonikohjujen hoitoon: minttu

Näiden kahden öljyn yhdistelmä sopii ihanteellisesti kivun lievittämiseen, etenkin niinä päivinä kun tulet töistä kotiin väsyneenä ja jalkoja särkee ja pakottaa. Minttua ja rosmariinia on helposti saatavilla ja yhdessä ne ovat todella tehokas hoitokeino. Käytä niitä seuraavalla tavalla:

 • Sekä minttu että rosmariini rentouttavat lihaksia, ja ne kiihdyttävät myös verenkiertoa.
 • Yrtit ovat virkistäviä ja hoitavat tulehdusta.
 • Minttu ja rosmariini lievittävät lihaskramppeja.
 • Kumpikin yrtti lievittää kipua tehokkaasti ja tarjoaa välitöntä helpotusta silloin kun sitä eniten tarvitset.

Hoida suonikohjuja mintulla ja rosmariinilla

 • Voit käyttää näitä öljyjä samalla tavalla kuin sypressiä. Kastele liina tai pieni pyyhe ja aseta se noin 10 minuutiksi jääkaappiin. Kaada 3 tippaa kumpaakin öljyä liinalle.
 • Hiero jalkoja viileällä pyyhkeellä: kiihdytät verenkiertoa ja lievität inhottavaa painetta suonissa, joka aiheuttaa suonikohjuja. Samalla lievität lihaskramppeja ja virkistät jalkoja. Minttu tuo mukavan viileyden tunteen iholle. Nosta jalat hieronnan jälkeen ylös seinää vasten tai tyynylle kohotettuna ja anna niiden levätä 20 minuuttia. Ota tämän jälkeen rentouttava suihku ja huuhtele jalat lopuksi viileällä vedellä. Tunnet olosi virkistyneeksi ja jalkojen pakotus ja kipu katoaa.

3. Sitruuna ja kehäkukkaöljy

 

eteeriset öljyt suonikohjujen hoitoon: sitruuna

Sitruunalla ja kehäkukkaöljyllä on ihon kuntoa voimistava ja kaunistava vaikutus.

 • Kehäkukasta uutettu öljy sopii loistavasti monien erilaisten iho-ongelmien hoitoon, nesteturvotuksen vähentämiseen, sekä tulehdusten, ihottuman ja psoriasiksen hoitoon.
 • Kun yhdistät kehäkukkaa sitruunaan saat tehohoidon, joka hillitsee tulehdusta, lievittää kipua tehokkaasti ja aktivoi imusuoniston puhdistumista.
 • Sekä sitruuna että kehäkukka virkistävät ja raikastavat tehokkaasti ja tarjoavat nopean avun kipuileviin jalkoihin.
 • Kumpikin öljy sisältää runsaasti tehokkaita antioksidantteja, sekä E-vitamiinia, joka tekee ihon sileäksi ja pehmeäksi.

Hoida suonikohjuja sitruunalla ja kehäkukalla

 • Kehäkukasta ja sitruunasta uutettuja öljyjä voi levittää suoraan iholle. Tiputa kolme tippaa kumpaakin kämmenelle, sekoita ja hiero jalkoihin.
 • Huomaat öljyjen virkistävän vaikutuksen heti, miellyttävästä tuoksusta puhumattakaan. Näiden kahden öljyn yhdistelmä toimii nopeasti ja tehokkaasti, ja se häivyttää suonikohjuja, pitää ihon kauniina ja poistaa tulehdusta ja turvotusta. Päivittäin käytettynä huomaat öljyjen vaikutuksen nopeasti.

Ota käyttöön nämä eteeriset öljyt suonikohjujen hoitoon, ja huomaa ero olossasi sekä ulkonäössäsi!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Vahvista jalkojen verisuonia ja ehkäise suonikohjut
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Vahvista jalkojen verisuonia ja ehkäise suonikohjut

Laajentuneet pinnalliset laskimot näkyvät sääressä ja joskus reidessäkin laajentuneina nystyröinä. Nämä ovat ne kaikkien pelkäämät suonikohjut.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.