Parhaat eteeriset öljyt suonikohjujen hoitoon

Suonikohjut. Onko olemassa mitään ärsyttävämpää, kun kyseessä on jalkojen ulkonäkö? Suonikohjut voivat näyttää rumilta, mutta niiden vaikutus ulottuu esteettisyyden ulkopuolelle. Suonikohjut voivat aiheuttaa inhottavia oireita ja haitata jokapäiväistä elämää.

Suonikohjuilla tarkoitetaan alaraajojen laskimoiden vajaatoimintaa. Vajaatoimintaan johtavat laskimoiden seinämissä tapahtuvat rakenteelliset muutokset ja laskimoiden läppien rappeutuminen. Tämän seurauksena pystyasennossa oltaessa paine laskimoissa nousee ja nestettä tihkuu verisuonten ulkopuolelle aiheuttaen jalkoihin turvotusta, pakotusta, kutinaa ja kihelmöintiä. Suonikohjut ovat näkyviä nystyröitä ja muhkuroita polvitaipeissa, ja myös verisuonet voivat pullistua ja muuttua näkyvän sinertäviksi.

Suonikohjuille altistuvat etenkin naiset. Ylipaino, raskaudet ja seisomatyö voivat lisätä suonikohjujen esiintymistä. Jalkoja kannattaa lepuuttaa joka päivä nostamalla ne ylös päivän päätteeksi – tämä lievittää painetta suonissa ja voi ehkäistä suonikohjuja.

Verenkierron parantamiseksi suonikohjut vaativat joskus leikkaushoitoa, jolla ehkäistään veritulppien muodostuminen. Jos kärsit lievistä ja pinnallisista suonikohjuista, voit kokeilla näitä eteerisiä öljyjä kohjujen häivyttämiseen.

1. Sypressi

Sypressiöljy suonikohjujen hoitoon

Sypressistä uutettua eteeristä öljyä on saatavilla luontaistuotekaupoista. Öljy ei ole kallista ja sitä voi käyttää päivittäin. Sypressi sopii etenkin iho-ongelmien ja tulehduksien hoitoon, sekä verenkierron parantamiseen. Alta löydät selvityksen sypressiöljyn hoitavista vaikutuksista suonikohjuihin:

 • Sypressi kiihdyttää imusuoniston nesteiden poistumista. Sypressiöljyä pidetään yhtenä tehokkaimmista öljyistä suonikohjujen hoidossa.
 • Sypressiöljy parantaa verenkiertoa jaloissa.
 • Sypressillä on antiseptinen vaikutus, joka desinfioi aluetta ja lievittää kipua tehokkaasti. Sypressi hoitaa mm. reumasairauksien aiheuttamaa kipua ja poistaa nesteturvotusta.
 • Sypressi lievittää raskasta ja painavaa tunnetta jaloissa.
 • Sypressi sopii rasvaiselle iholle, se hoitaa aknea ja muita ihon tulehdussairauksia.

Hoida suonikohjuja tällä sypressiöljymenetelmällä

 • Kaada 5 tippaa öljyä kylmälle ja kostealle pyyhkeelle; aseta kostea pyyhe 10 minuutiksi jääkaappiin ennen öljyn lisäämistä.
 • Hiero pyyhettä jalkoihin verenkiertoa parantaaksesi. Käytä vähintään 10 minuuttia kumpaankin jalkaan ja anna öljyn imeytyä iholle. Tunnin kuluttua voit käydä suihkussa ja huuhdella öljyn rippeet iholta. Huomaat heti, miten rentouttava hoito on.

2. Minttu ja rosmariiniöljy

Minttuöljyllä eroon suonikohjuista

Näiden kahden öljyn yhdistelmä sopii ihanteellisesti kivun lievittämiseen, etenkin niinä päivinä kun tulet töistä kotiin väyneenä ja jalkoja särkee ja pakottaa. Minttua ja rosmariinia on helposti saatavilla ja yhdessä ne ovat todella tehokas hoitokeino. Käytä niitä seuraavalla tavalla:

 • Sekä minttu että rosmariini rentouttavat lihaksia, ja ne kiihdyttävät myös verenkiertoa.
 • Yrtit ovat virkistäviä ja hoitavat tulehdusta.
 • Minttu ja rosmariini lievittävät lihaskramppeja.
 • Kumpikin yrtti lievittää kipua tehokkaasti ja tarjoaa välitöntä helpotusta silloin kun sitä eniten tarvitset.

Hoida suonikohjuja mintulla ja rosmariinilla

 • Voit käyttää näitä öljyjä samalla tavalla kuin sypressiä. Kastele liina tai pieni pyyhe ja aseta se noin 10 minuutiksi jääkaappiin. Kaada 3 tippaa kumpaakin öljyä liinalle.
 • Hiero jalkoja viileällä pyyhkeellä: kiihdytät verenkiertoa ja lievität inhottavaa painetta suonissa, joka aiheuttaa suonikohjuja. Samalla lievität lihaskramppeja ja virkistät jalkoja. Minttu tuo mukavan viileyden tunteen iholle. Nosta jalat hieronnan jälkeen ylös seinää vasten tai tyynylle kohotettuna ja anna niiden levätä 20 minuuttia. Ota tämän jälkeen rentouttava suihku ja huuhtele jalat lopuksi viileällä vedellä. Tunnet olosi virkistyneeksi ja jalkojen pakotus ja kipu katoaa.

3. Sitruuna ja kehäkukkaöljy

Sitruunaöljyä suonikohjuihin

Sitruunalla ja kehäkukkaöljyllä on ihon kuntoa voimistava ja kaunistava vaikutus. Jos et ole vielä ehtinyt kokeilemaan niitä suonikohjujen hoidossa, suosittelemme tutustumaan niihin lähemmin jo tänään.

 • Kehäkukasta uutettu öljy sopii loistavasti monien erilaisten iho-ongelmien hoitoon, nesteturvotuksen vähentämiseen, sekä tulehdusten, ihottuman ja psoriasiksen hoitoon.
 • Kun yhdistät kehäkukkaa sitruunaan saat tehohoidon, joka hillitsee tulehdusta, lievittää kipua tehokkaasti ja aktivoi imusuoniston puhdistumista.
 • Sekä sitruuna että kehäkukka virkistävät ja raikastavat tehokkaasti ja tarjoavat nopean avun kipuileviin jalkoihin.
 • Kumpikin öljy sisältää runsaasti tehokkaita antioksidantteja, sekä E-vitamiinia, joka tekee ihon sileäksi ja pehmeäksi.

Hoida suonikohjut sitruunalla ja kehäkukalla

 • Tällä kertaa emme käytä kylmää pyyhettä. Kehäkukasta ja sitruunasta uutettuja öljyjä voi levittää suoraan iholle. Tiputa kolme tippaa kumpaakin kämmenelle, sekoita ja hiero jalkoihin.
 • Huomaat öljyjen virkistävän vaikutuksen heti, miellyttävästä tuoksusta puhumattakaan. Näiden kahden öljyn yhdistelmä toimii nopeasti ja tehokkaasti, ja se häivyttää suonikohjuja, pitää ihon kauniina ja poistaa tulehdusta ja turvotusta. Päivittäin käytettynä huomaat öljyjen vaikutuksen nopeasti.