Pitäisikö sinun pitää parempaa huolta munuaisistasi?

22 helmikuun, 2019
Joidenkin teorioiden mukaan kuulo-ongelmat ovat kytköksissä munuaisten terveyteen.

Munuaiset ovat tärkeät sisäelimet, jotka pitävät veren puhtaana. Niillä on myös muita tärkeitä toimintoja. On suositeltavaa tarkkailla munuaisten toimintaa, sillä näin huomaat, jos munuaisten terveys oireilee. 

Tässä artikkelissa käsittelemme joitakin niistä oireista, jotka voivat olla hälytysmerkkejä siitä, että sinun kannattaa pitää parempaa huolta munuaisistasi.

Merkkejä siitä, että munuaisten terveys ei ole kunnossa

munuaisten terveys ei ole kunnossa

Hikoilu

Munuaiset ja virtsaneritysjärjestelmä ovat vastuussa siitä, miten paljon vettä ja nesteitä kehossa on ja miten ne poistuvat. Munuaiset tasapainottavat nesteen määrää kehossa jatkuvasti. Jos hikoilet liikaa tai liian vähän, se voi liittyä munuaisten terveyteen.

Yleisesti ottaen tämä vaiva koskee niitä ihmisiä, jotka hikoilevat paljon. Liikahikoilu voi olla ärsyttävä ja nolostuttava vaiva, johon voi kokeilla erilaisia luonnollisia keinoja. On myös tärkeää kiinnittää enemmän huomiota munuaisten toimintaan.

Energian puute

On täysin luonnollista tuntea olo väsyneeksi vaativan fyysisen tai psyykkisen suorituksen jälkeen. Kovan uupumuksen ei kuitenkaan tulisi kestää muutamaa päivää pidempään. Selittämätön uupumus voi olla merkki jostakin vakavammasta.

Uupumus voi liittyä munuaisten ja maksan heikonpuoleiseen toimintaan. Jos munuaiset tai maksa kaipaavat puhdistuskuuria, on syksy ja kevät parasta aikaa kehon myrkkyjen poistoon.

väsymys ja munuaisten terveys

Nesteturvotus

Kuten mainitsimme aikaisemmin, munuaiset tasapainottavat veden määrää kehossa. Jos munuaiset eivät toimi normaalisti, voit kärsiä elimistön kuivumisesta ja nesteiden kertymisestä tietyille alueille. Nesteitä kertyy helposti etenkin jalkoihin, vatsalle ja silmien ympärille: ilmenee turvotusta ja pöhötystä.

Tällainen epätasapaino on selkeä merkki siitä, että munuaiset kaipaavat puhdistumista ja ravitsemista.

Kuulon ongelmat

Tämä saattaa tulla sinulle yllätyksenä, mutta useat teoriat yhdistävät kuulon ongelmat ja jopa kuurouden tietyt esiintymismuodot munuaisten heikkoon toimintaan.

Tämä seikka saattaa kiinnostaa etenkin sellaisia ihmisiä, jotka ovat menettäneet kuulonsa hetkellisesti. Näissä tapauksissa kannattaa nauttia luonnollisia ravintolisiä, jotka tukevat munuaisten toimintaa.

Selkäkipu

Jos asetat kämmenet vyötärön ympärille, sijaitsevat munuaiset peukaloiden alapuolella. Monet luulevat, että munuaiset sijaitsevat alempana, mutta todellisuudessa ne ovat aika korkealla keskivartalossa.

Jos koet kipua tai epämukavaa tunnetta tällä alueella, se voi tarkoittaa sitä, että munuaisissa jyllää jokin tulehdus. Kokeile munuaisten hoitamista lämpökääreillä ja kokeile luonnollisia hoitoja.

munuaisten terveys

Kipu polvessa

Munuaisten terveys on yhteydessä nivelten terveyteen, ja etenkin polvien vointiin. Jos kärsit jatkuvista polvikivuista, kannattaa paikallisten hoitojen lisäksi tasapainottaa munuaisten toimintaa luonnollisilla hoidoilla. Tämä ratkaisee vaivan syyn ja ehkäisee sen uusiutumista. Polven liikkuvuus paranee ja voit taas harrastaa normaalisti.

Suolaisten ruokien himoitseminen

Jos himoitset tiettyjä ruoka-aineita tai makuja, voi se olla merkki jostakin puutostilasta kehossa.

Jos huomaat, että kehosi kaipaa jatkuvasti suolaista ruokaa, saattaa tämä olla merkki siitä, että munuaisten terveys kaipaaa apuasi. Suolaisen ruuan himoitseminen liittyy yleensä energian puutteeseen, jota keho yrittää tasapainottaa mahdollisimman nopeasti.

Pitkällä aikavälillä tämä voi olla munuaisille haitallista, mikäli oireilun todellinen syy ei käy ilmi.

munuaisten terveys

Kuinka pitää munuaisten terveys kunnossa?

Hoitaaksesi tämän ongelman luonnollisesti, on hyvä idea kääntyä asiantuntijan puoleen, joka voi laatia juuri sinun oireisiisi ja vaivoihisi sopivan suunnitelman.

Jos oireet eivät ole vakavia, etkä ota mitään lääkitystä tai kärsi jostakin pitkäaikaisesta sairaudesta, voit suorittaa puhdistavan ja parantavan kuurin vähintään kerran vuodessa. Voit tehdä puhdistuksen itse seuraavia neuvoja noudattamalla:

  • Nauti teejuomia, jotka tehostavat munuaisten toimintaa.
  • Nauti sipulilientä ehkäistäksesi munuaisten tulehdusta.
  • Nauti vihanneksista valmistettuja tuoremehuja huuhtoaksesi myrkyt pois.
  • Hoida munuaisten aluetta ulkoisesti lämminvesipulloin tai lämpimin pyyhkein.

Muista tämän artikkelin ohjeet ja huomaa ajoissa, mikäli munuaisten terveys ei ole kunnossa. Näin vältyt suuremmilta terveysongelmilta ja munuaistesi terveys pysyy hyvässä kunnossa!

Kurts, C., Panzer, U., Anders, H. J., & Rees, A. J. (2013). The immune system and kidney disease: Basic concepts and clinical implications. Nature Reviews Immunology. https://doi.org/10.1038/nri3523

U.S. Department of Health and Human Services. (2009). The Kidneys and How They Work. National Institutes of Health. https://doi.org/10.1017/CBO9781107415324.004

Treves, S. T., Packard, A. B., & Grant, F. D. (2014). Kidneys. In Pediatric Nuclear Medicine and Molecular Imaging. https://doi.org/10.1007/978-1-4614-9551-2_12