Pikkuhousunsuojat: onko niistä etua vai haittaa naisen intiimiterveydelle?

Pikkuhousunsuojat: onko niistä etua vai haittaa naisen intiimiterveydelle?

Viimeisin päivitys: 12 maaliskuuta, 2019

Pikkuhousunsuojien päivittäinen käyttö on yhä yleisempää naisten keskuudessa, ja niiden tavoitteena on pitää alusvaatteet kuivina ja puhtaina nesteistä sekä päivittäisestä kosteudesta. Pikkuhousunsuojat myös ehkäisevät mahdollisia hajuja ja luovat paremman puhtauden tunteen.

Mutta ovatko pikkuhousunsuojat hyviä naisten intiimiterveydelle? Vai ovatko ne haitallisia? Me selvennämme näitä kysymyksiä ja annamme sinulle neuvoja siitä, kuinka voit pitää intiimialueesi terveenä sekä vailla kiusallisia infektioita.

Aivan kuten löydät uusia pikkuhousunsuojamerkkejä ja niiden tapoja sopeutua erilaisiin alusvaatetyyleihin, saatat myös kuulla, että pikkuhousunsuojat eivät olekaan niin hyödyllisiä kuin mainostajat väittävät.

Intiimialueellasi on tiettyjä vaatimuksia, jotta se olisi parhaassa tilassaan eikä kärsisi epämukavuudesta, joka vaihtelee polttavasta tunteesta ärsytykseen, ja joka häiritsee päivittäisiä rutiinejasi, itsetuntoasi ja vaikuttaa jopa intiimisuhteisiisi partnerisi kanssa.

Sinun pitäisi pitää mielessä, että jos et voi lopettaa päivittäistä pikkuhousunsuojien käyttöä, on olemassa vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua välttämään harmeja tulevaisuudessa.

Vinkkejä terveen intiimialueen saavuttamiseksi

Jokainen nainen on erilainen, mikä tarkoittaa sitä, että jotkut meistä hyötyvät jostakin, mikä on haitallista jollekin toiselle, ja päinvastoin.

Pikkuhousunsuojat osaksi intiimihygieniaa

Varmista, että pikkuhousunsuojat ovat hengittäviä, että niissä ei ole muovipäällistä ja että ne ovat huokoisia. Muista, että intiimialueesi tarvitsee tuuletusta siten, että kosteus ei pysy siellä eikä aiheuta infektioita.

pikkuhousunsuojat

Sinun tulee vaihtaa suoja muutamia kertoja päivässä, maksimivaihtovälin ollessa 4-6 tuntia.

On myös erittäin tärkeää pestä kädet kunnolla ennen ja jälkeen, kun olet käynyt wc:ssa ja kun olet koskenut terveyssiteisiin.

Muita vinkkejä, joiden avulla voit ehkäistä infektioita:

 • Intiimialueen ei pitäisi olla täysin karvaton, koska häpykarvat suojelevat tätä aluetta.
 • Oikeanlainen hygienia on myös erittäin tärkeää, erityisesti kuukautisten aikana.
 • Vältä käyttämästä käsisaippuoita, koska ne voivat muuttaa vaginan pH:ta. Neutraaleja saippuoita tai saippuoita, joita myydään erityisesti tälle alueelle, on tarjolla paljon erilaisia ja ne tarjoavat hyvää intiimihygieniaa. Parhaita ovat sellaiset, joiden pH-taso on hapan ja jotka pitävät kyseisen alueen sekä puhtaana että suojattuna.
 • Käytä puuvillaisia alusvaatteita, koska ne mahdollistavat oikeanlaisen tuuletuksen alueella.
 • Vältä käyttämästä tiukkoja housuja pitkiä aikoja, koska ne voivat lisätä lämpöä ja kosteutta alueella luoden bakteereille suosiollisen ympäristön.
 • Älä käytä vaatteita, jotka on valmistettu synteettisestä materiaalista.
 • Nuku väljissä vaatteissa.
 • Vältä istumasta aloillasi pitkiä aikoja.
 • Älä käytä intiimideodorantteja. Nämä hajusteet vain peittävät hajuja ja voivat aiheuttaa ärsytystä.
 • Pidä alue mahdollisimman kuivana.

Tekijät, jotka vaikuttavat infektioihin

Antibioottien pitkäaikainen käyttö, raskaus ja diabetes ovat tekijöitä, jotka vaikuttavat infektioihin. Jos kuulut tähän ryhmään, sinun tulisi olla tavallista varovaisempi.

Ole varovainen, jos sinulla on näitä oireita

 • Vaginan nesteiden sakeuden ja määrän lisääntyminen
 • Eritteen värin muutokset
 • Epämiellyttävä haju
 • Kipu ja polttava tunne virtsatessa
 • Kipu seksuaalisen kanssakäymisen aikana
pikkuhousunsuojat

Vältä itselääkintää

Useimmat naiset eivät mene lääkärille joko pelon tai häpeän vuoksi. Tällä välin syyt, jotka aiheuttavat infektion tulevat vahvemmiksi ja niistä eroon pääseminen tulee vaikeammaksi.

Kun epäilet, että sinulla on emätintulehdus, vältä itselääkintää ja mene lääkärin vastaanotolle, koska jos se hoidetaan ajoissa, se voidaan parantaa yksinkertaisin keinoin. Jos lääkitset itse itseäsi, pahennat vain tilannetta.

On erittäin tärkeää, että lääkärisi valitsee oikean lääkkeen jokaiseen käsillä olevaan tilanteeseen. Jos kärsit joistakin oireista, joiden oletat olevan merkki emätintulehduksesta, lopeta pikkuhousunsuojien käyttö.

Huonosti hoidettu emätintulehdus voi aiheuttaa ongelmia virtsateissä ja vaikeita ja vaarallisia infektioita, jotka uhkaavat terveyttäsi.

Asiantuntijoiden mukaan suurin osa naisista on kärsinyt tai kärsii jossakin vaiheessa emätintulehduksesta. Mutta eikö olisi parempi ehkäistä niitä kuin kärsiä niistä?


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.