Logo image
Logo image

Näillä ruuilla vähennät vyötärörasvaa

5 minuuttia
Näillä ruuilla vähennät vyötärörasvaa
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Kesän tullen monet suuntaavat rannalle ja bikineissä sekä muissa vähissä vaatteissa tulee oleskeltua kuumina päivinä. Kesä voi aiheuttaa kuitenkin ahdistusta, kun yhtäkkiä pitää pukea päälle niukkoja vaatekappaleita, eikä keho aina näytä siltä kuin haluaisi. Etenkin vatsan alue on monelle juuri se kohta, joka aiheuttaa ahdistusta ja vaivaantuneen olon. Jotta säilyttäisit itseluottamuksen vuoden ympäri, on tärkeää syödä oikein ja panostaa etenkin sellaisiin ruoka-aineisiin, jotka polttavat rasvaa vatsan alueelta. Lue lisää ja ota selvää siitä, minkä ruokien avulla vähennät vyötärörasvaa!

Näiden ruokien avulla vähennät vyötärörasvaa

Kun ajatellaan laihduttamista tai rasvan vähentämistä, usein ensimmäisenä tulee mieleen nälkäkuurit ja viikkoja kestävä projekti, jonka aikana syödään pelkkää salaattia ja ollaan jatkuvasti nääntymisen partaalla. Tällainen menetelmä ei kuitenkaan tuo kuin hetkellisiä tuloksia, saa olon väsyneeksi ja ärtyneeksi, eikä sitä voi ylläpitää kovinkaan kauaa. Tämä ei myöskään johda haluttuihin tuloksiin.

Paras keino rasvan vähentämiseen on syödä terveellisesti ja monipuolisesti vuoden ympäri ilman näännytysdieettejä. Kun muistat terveellisen syömisen ja hyvät elämäntavat aina, etkä vain kesän kynnyksellä, varmistat sen, että tunnet olosi itsevarmaksi vähissäkin vaatteissa. Älä kärvistele ihmedieettien kourissa, vaan keskity tekemään pieniä, koko vuoden kattavia muutoksia.

Syö paljon proteiinia ja kuitua sisältäviä ruokia

 • Kreikkalainen jogurtti. Maustamaton kreikkalainen jogurtti sisältää kaksi kertaa enemmän proteiinia kuin tavallinen jogurtti. Proteiini on hyvä lisä rasvanpolttoon tähtäävään ruokavalioon, sillä keho joutuu työskentelemään kovemmin proteiinin sulattamisessa. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että keho polttaa kaloreita. Proteiinin nauttiminen auttaa ehkäisemään myös lihaskudoksen vähenemistä rasvanpolton yhteydessä.
Some figure

 

 • Kvinoa. Kvinoa on tehokas apu, jolla vähennät vyötärörasvaa. Kvinoa sisältää viisi grammaa kuitua jokaista kupillista kohti ja sitä pidetään superfoodina sen sisältämän korkean proteiinimäärän takia. Kvinoa sisältää lisäksi rautaa, seleeniä, sinkkiä ja E-vitamiinia. Kvinoa sopii niin liharuokien ja kasvisten kanssa nautittuna, salaateissa ja lisukkeena.
 • Kaneli. Kaneli auttaa vähentämään ruokahalua ja napostelun tarvetta. Kaneli myös lisää makua jälkiruokiin ja teejuomiin. Tutkimusten mukaan lisäämällä 1/4 teelusikallisen kanelia ruokaan, voi kiihdyttää sokerin muuntumista energiaksi verenkierrossa jopa 20 kertaa nopeammin kuin normaalisti.
 • Chilipaprikat. Cayenne ja chili kiihdyttävät aineenvaihduntaa ja polttavat rasvaa. Chilipaprikat sisältävät paljon C-vitamiinia, jopa enemmän kuin sitruunat ja appelsiinit. Chilipippureilla on antioksidanttinen vaikutus, joka auttaa kehoa polttamaan rasvaa nopeasti. Ne sisältävät myös kapsaisiinia, joka alentaa veren rasva-arvoja ja kiihdyttää ylimääräisten rasvasolujen poistumista kehosta.
Some figure

Juo vihreää teetä ja nauti paljon vettä sisältäviä ruokia

 

 • Vihreä tee. Vihreän teen terveyshyödyt ovat yleisessä tiedossa, sillä tämä ihmetee auttaa kehoa mm. taistelussa syöpäsoluja vastaan. Vihreällä teellä on myös hoikistava vaikutus ja se auttaa kontrolloimaan painonnousua, jopa sellaisissa ruokavalioissa, jotka sisältävät paljon rasvaa. Jos juot kupillisen vihreää teetä joka päivä, vähennät kehoon imeytyvän rasvan määrää ja tehostat rasvanpolttoa, etenkin vatsan seudulla.
 • Greippi. Tämä kirpeä hedelmä sisältää vain vähän hiilihydraatteja ja sisältää pääosin vettä. Greippi on hyvä lisä terveelliseen ruokavalioon, sillä sen sisältämällä sitruunahapolla on hoikistava vaikutus. Greippiä suositellaan nautittavaksi tyhjään vatsaan aamulla ja se sopii myös niille, jotka kärsivät anemiasta. Greippi auttaa kontrolloimaan veren kolesterolia ja karkoittamaan flunssan tuossa tuokiossa. Lisää greippiä tuoremehuun, salaattiin ja smoothieihin.
 • Vesimeloni. Vesimeloni koostuu lähes kokonaan vedestä, mikä tarkoittaa sitä, että se täyttää vatsan hyvin alhaisilla kalorimäärillä. Vesimelonin nauttiminen hillitsee napostelun ja ylensyönnin tarvetta, sillä se tuo kylläisyyden tunteen. Vesimelonia syömällä voi välttää monet ruokahimot, kuten makeannälän, sillä vesimeloni on hyvin makea hedelmä. Usein nälän tunne voi johtua janosta, joten syömällä vesimelonia karkoitat näläntunteen, joka johtuu veden tarpeesta. Vesimeloni sisältää paljon ravintoaineita ja vain vähän kaloreita. Nauti vesimelonia salaateissa, sellaisenaan tai jälkiruuissa.
 • Päärynät ja omenat.  Päärynöiden ja omenien koostumus on samanlainen – molemmat sisältävät paljon vettä ja pektiiniä, joka sopii kehon puhdistamiseen ja kolesterolin alentamiseen. Päärynät sisältävät kalsiumia, kaliumia, rautaa ja pienen määrän natriumia. Omenat puolestaan kiihdyttävät aineenvaihduntaa ja nesteiden poistumista elimistöstä, ja antavat vastineeksi kuitua ja paljon aminohappoja.
Some figure

Syö kasvikset raakana

 

 • Viinirypäleet. Viinirypäleiden avulla vähennät vyötärörasvaa, sillä ne toimivat samaan tapaan kuin rusinat, ja ne puhdistavat kehoa. Rusinat ja viinirypäleet toimivat hyvin osana rasvanpolttoon tähtäävää ruokavaliota, sillä ne sisältävät paljon B-vitamiinia ja kaliumia, jotka auttavat kontrolloiman kolesterolia. Jos olet detox-kuurilla, lisää viinirypäleet osaksi kuuriasi, sillä ne auttavat kehoa poistamaan myrkkyjä.
 • Raa’at kasvikset. Lehtivihreät kasvikset, selleri, porkkana, purjo ja tomaatti auttavat kontrolloimaan nälän tunnetta ja hillitsevät naposteluvimmaa. Kaikki edellämainitut kasvikset sisältävät myös runsaasti vettä, joka täyttää mahan ja tuo kylläisyyden tunteen vähillä kalorimäärillä. Panosta etenkin raakojen kasvisten syömiseen. Raasta porkkana salaatteihin tai napostele sellaisenaan. Syö pieni kulhollinen miniluumutomaatteja, kun makeanhimo iskee… Keinoja on monia. Syö raakoja kasviksia ainakin kerran päivässä, sillä näin saat niiden sisältämät vitamiinit, kuidun, mineraalit ja antioksidantit parhaiten käyttöösi. Ruuan kuumentaminen haihduttaa harmittavan paljon sen sisältämiä ravintoaineita.
 • Kahvipapu-uute. Kahvipavuista valmistettu uute auttaa painonpudotuksessa, sillä kahvi muuttaa sitä, miten ruoka imeytyy. Kahvi estää elimistöä imeyttämästä rasvasta ja hiilihydraateista saatuja kaloreita ja pitää kehon timminä.
 • Kananmunat. Syömällä kaksi kananmunaa aamupalaksi joka päivä voi auttaa painonpudotuksessa ja rasvan vähentämisessä. Kananmunat sisältävät paljon proteiinia ja pitävät sinut kylläisenä. Napostelu aterioiden välillä vähenee ja tunnet olosi energiseksi pitkälle iltapäivään saakka.
Some figure

Muista hyvät viljat

 • Kaura. Kauran avulla vähennät vyötärörasvaa, sillä kaura sisältää paljon monipuolisia hiilihydraatteja, proteiinia ja kuitua, ja sen glykeeminen indeksi on alhainen. Kaura vapauttaa energiaa hitaasti, pitää kylläisenä, eikä aiheuta verensokeripiikkiä. Kaura sisältää myös hyviä rasvoja, kaliumia, kalsiumia, magnesiumia ja fosforia, jotka ovat lihasten kasvun kannalta tärkeitä ravintoaineita. Perinteinen kaurapuuro on yksi parhaimmista aamiaisista, sillä sen sekaan voi lisätä lempiaineksiaan, kuten pähkinöitä ja marjoja, ja se pitää kylläisenä pitkään. Älä osta kaupan valmispuuroja, joihin on lisätty sokeria ja lisäaineita, vaan tee rehti ja rehellinen kaurapuuro kotona sekoittamalla kaurahiutaleita veteen tai maitoon ja lisää ripaus suolaa.

 

 • Täysjyvät. Täysjyvät antavat elimistölle kuitua, sinkkiä, E-vitamiinia, magnesiumia ja B6-vitamiinia. Täysjyvien tulisi olla osa jokapäiväistä ruokavaliota. Täysjyvien sisältämät ainesosat ehkäisevät tiettyjen tautien syntymistä, pitävät huolta suoliston toiminnasta ja vähentävät rasvaa vatsan alueella. Valitse aina täysjyväversio niin pastasta kuin leivästä ja jätä vaalea vehnä pois.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.