Miksi on tärkeää syödä päärynä päivässä

· toukokuu 13, 2015

Päärynä on epäilemättä yksi terveellisimmistä ja hyödyllisimmistä hedelmistä, mitä saattaa olla: aarre virkistävillä ominaisuuksilla, jota ei kannata jättää väliin. Joten miksi et söisi päärynän päivässä? Et tule katumaan sitä.

Punaiset, vihreät, keltaiset päärynät… On olemassa monenlaisia päärynöitä ja ne kaikki ovat yhtä terveellisiä. Päärynä on veden, kuitujen, vitamiinien ja mineraalien lähde. Se on loistava hedelmä jokaiselle perheenjäsenelle ja täydellinen ainesosa leivonnaisiin ja aamiaismehuihin. Mutta katsotaanpa seuraavaksi muutamia etuja, joita voit saada syömällä päärynän päivässä.

Päärynän hyödyt

Päärynä

 • Päärynä sisältää A-, B-, C- ja E-vitamiineja, foolihappoa, kuitua, kaliumia, mineraaleja, suolaa, sokeria, jodia, rautaa ja kalsiumia. Se on täydellinen vitamiinilisä päivän aloitukseen, minkä vuoksi sitä usein suositellaan välttämättömäksi hedelmäksi aamiaiselle.
 • Päärynät ovat antibakteerisia. Kofeiinihapon ja tanniinien ansiosta päärynät suojaavat kehoa erilaisilta infektioilta ja sairauksilta.
 • Ne taistelevat vapaita radikaaleja vastaan. Tämä tiedetään hyvin: vapaat radikaalit ovat niitä haitallisia aineita, jotka hyökkäävät soluihin ja aiheuttavat vanhentumista. Päärynät ovat täynnä antioksidantteja, mistä syystä ne ovat täydellisiä hedelmiä pitämään nuorekkaana. Ne ovat loistava C-vitamiinin lähde, jota on lähes 13% päärynästä, kuten myös K-vitamiinin lähde. Päärynät ovat siis yksinkertaisesti täydellinen terveyden lähde.
 • Päärynä pitää huolta sydämestä. Se säätelee verenkiertoa ja auttaa ehkäisemään aivohalvauksia. Päärynässä on hyvin runsas määrä kuitua, joka auttaa poistamaan sapen suoloja ja vähentää ns. ”pahaa” kolesterolia. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että yhden päärynän syöminen päivässä vähentää jopa 50 prosentilla aivohalvauksen mahdollisuutta.
 • Auttaa ehkäisemään syöpää. Päärynän korkea antioksidanttipitoisuus, yhdessä C-vitamiinin, kuidun ja foolihapon kanssa, tekee siitä täydellisen solujen rakentamiseen. Tämä tekee siitä erinomaisen suojelijan useaa syöpätyyppiä vastaan. Itse asiassa monissa tutkimuksissa puhutaan päärynöiden kyvystä auttaa poistamaan syöpää aiheuttavia kemikaaleja, joita kerääntyy paksusuoleen.
 • Lievittävät ummetusta. Korkean kuitupitoisuuden ja myrkkyjä poistavien ominaisuuksien ansiosta päärynät ovat erinomainen keino edistää terveellistä suoliston toimintaa ja suojella sen bakteerikantaa. Tämä auttaa ehkäisemään ummetusta.
 • Säätelee hidasta ruoansulatusta. Jos kärsit huonosta ruoansulatuksesta ja tunnet olosi turvonneeksi, raskaaksi ja ilmavaivaiseksi, älä epäröi juoda päärynämehua tai syödä kokonaista päärynää. Se sisältää pektiiniä, joka ehkäisee loistavasti hitaan ruoansulatuksen vaikutuksia.

Päärynämehuresepti

Päärynä-2

Päärynöitä on saatavilla ympäri vuoden, päärynätyypistä riippuen. Mutta asiantuntijoiden mukaan ne ovat yleensä parhaita kesäkuusta helmikuuhun. Jos sinun on mahdollista saada käsiisi muutama ja vieläpä edulliseen hintaan, suosittelemme, että syöt yhden päärynän päivässä.

Syö ne tuoreina, hyytelönä, paistettuna tai aamiaismehuna. Tässä sinulle yksinkertainen ja ravitseva resepti loistavaan päärynämehuun, jolla voit aloittaa päiväsi.

Mitä tarvitset?

 • Kaksi päärynää
 • Puoli lasia vettä
 • Yksi teelusikallinen hunajaa
 • Hieman sitruunamehua

Kuinka valmistaa sitä?

Pese ja kuori päärynät. Halkaise molemmat päärynät kahtia ja soseuta tehosekoittimessa. Kun mehu on valmis, sekoita veden kanssa, jotta mehu ei ole liian paksua. Lisää muutama tippa sitruunamehua ja teelusikallinen hunajaa makeutusaineeksi. Lisää jääpala tehdäksesi mehusta sekä herkullista että raikasta.