Miksi on tärkeää syödä päärynä päivässä

Päärynä on epäilemättä yksi terveellisimmistä ja hyödyllisimmistä hedelmistä, mitä saattaa olla: aarre virkistävillä ominaisuuksilla, jota ei kannata jättää väliin. Joten miksi et söisi päärynän päivässä? Et tule katumaan sitä.

Punaiset, vihreät, keltaiset päärynät… On olemassa monenlaisia päärynöitä ja ne kaikki ovat yhtä terveellisiä. Ne ovat veden, kuitujen, vitamiinien ja mineraalien lähteitä. Ne ovat loistavia jokaiselle perheenjäsenelle ja ne ovat täydellinen ainesosa leivonnaisiin ja aamiaismehuihin. Mutta lähdetäänpä katsomaan muutamia etuja, joita voit saada syömällä päärynän päivässä.

Päärynän hyödyt

Päärynämehu

 

Päärynöitä on saatavilla ympäri vuoden, päärynätyypistä riippuen. Mutta asiantuntijoiden mukaan ne ovat yleensä parhaita kesäkuusta helmikuuhun. Jos sinun on mahdollista saada käsiisi muutama ja vieläpä edulliseen hintaan, suosittelemme, että syöt yhden päärynän päivässä.

Syö ne tuoreina, hyytelönä, paistettuna tai aamiaismehuna. Tässä sinulle yksinkertainen ja ravitseva resepti loistavaan päärynämehuun, jolla voit aloittaa päiväsi.

Mitä tarvitset?

  • Kaksi päärynää
  • Puoli lasia vettä
  • Yksi teelusikallinen hunajaa
  • Hieman sitruunamehua

Kuinka valmistaa sitä?

Pese ja kuori päärynät. Halkaise molemmat päärynät puolikkaiksi ja soseuta tehosekoittimessa. Kun mehu on valmis, sekoita veden kanssa, jotta mehu ei ole liian paksua. Lisää muutama tippa sitruunamehua ja teelusikallinen hunajaa makeutusaineeksi. Lisää jääpala tehdäksesi mehusta sekä herkullista että raikasta.