Miksi on tärkeää syödä päärynä päivässä

toukokuu 13, 2015

Päärynä on epäilemättä yksi terveellisimmistä ja hyödyllisimmistä hedelmistä, mitä saattaa olla: aarre virkistävillä ominaisuuksilla, jota ei kannata jättää väliin. Joten miksi et söisi päärynän päivässä? Et tule katumaan sitä.

Punaiset, vihreät, keltaiset päärynät… On olemassa monenlaisia päärynöitä ja ne kaikki ovat yhtä terveellisiä. Ne ovat veden, kuitujen, vitamiinien ja mineraalien lähteitä. Ne ovat loistavia jokaiselle perheenjäsenelle ja ne ovat täydellinen ainesosa leivonnaisiin ja aamiaismehuihin. Mutta lähdetäänpä katsomaan muutamia etuja, joita voit saada syömällä päärynän päivässä.

Päärynän hyödyt

Päärynäkori

 • Päärynät sisältävät A-, B-, C- ja E-vitamiineja, foolihappoa, kuitua, kaliumia, mineraaleja, suolaa, sokeria, jodia, rautaa ja kalsiumia. Ne ovat täydellinen vitamiinilisä päivän aloitukseen, minkä vuoksi sitä usein suositellaan välttämättömäksi hedelmäksi aamiaiselle.
 • Ne ovat antibakteerisia. Kofeiinihapon ja tanniinien ansiosta päärynät suojaavat kehoa erilaisilta infektioilta ja sairauksilta.
 • Ne taistelevat vapaita radikaaleja vastaan. Se on hyvin tunnettua: vapaat radikaalit ovat niitä haitallisia aineita, jotka hyökkäävät soluihin ja aiheuttavat vanhentumista. Päärynät ovat täynnä antioksidantteja, mikä tekee ne täydellisiksi pitämään sinut nuorekkaana. Ne ovat loistava C-vitamiinin lähde, jota on lähes 13% päärynästä, kuten myös K-vitamiinin lähde. Päärynät ovat siis yksinkertaisesti täydellinen terveyden lähde.
 • Päärynä pitää huolta sydämestä. Ne säännöstelevät verenkiertoa ja ehkäisevät aivohalvauksia. Päärynöissä on hyvin runsas määrä kuitua, joka auttaa poistamaan sapen suoloja ja vähentää ns. ”pahaa” kolesterolia. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että yhden päärynän syöminen päivässä vähentää jopa 50 prosentilla aivohalvauksen mahdollisuuden.
 • Ehkäisee syöpää. Päärynän korkea antioksidanttipitoisuus, yhdessä C-vitamiinin, kuidun ja foolihapon kanssa, tekee siitä täydellisen solujen rakentamiseen. Tämä tekee siitä erinomaisen suojelijan useaa syöpätyyppiä vastaan. Itse asiassa, monet tutkimukset todistavat, kuinka päärynät auttavat eroon syöpää aiheuttavista kemikaaleista, jotka kerääntyvät paksusuoleen.
 • Lievittävät ummetusta. Korkean kuitupitoisuuden ja niiden myrkkyjä poistavien ominaisuuksien ansiosta päärynät ovat erinomainen keino edistää terveellistä suoliston toimintaa ja suojella sen kasvistoa. Tämä voi estää ne päivät, kun on hieman vaikeampaa käydä vessassa.
 • Säätelee raskasta ruoansulatusta. Jos kärsit huonosta ruoansulatuksesta ja tunnet olosi turvonneeksi, raskaaksi ja ilmavaivaiseksi, älä epäröi juoda päärynämehua tai syödä kokonaista päärynää. Se sisältää pektiiniä, joka on loistava ehkäisemään raskaan ruoansulatuksen vaikutuksia.

Päärynämehuresepti

Päärynämehu

 

Päärynöitä on saatavilla ympäri vuoden, päärynätyypistä riippuen. Mutta asiantuntijoiden mukaan ne ovat yleensä parhaita kesäkuusta helmikuuhun. Jos sinun on mahdollista saada käsiisi muutama ja vieläpä edulliseen hintaan, suosittelemme, että syöt yhden päärynän päivässä.

Syö ne tuoreina, hyytelönä, paistettuna tai aamiaismehuna. Tässä sinulle yksinkertainen ja ravitseva resepti loistavaan päärynämehuun, jolla voit aloittaa päiväsi.

Mitä tarvitset?

 • Kaksi päärynää
 • Puoli lasia vettä
 • Yksi teelusikallinen hunajaa
 • Hieman sitruunamehua

Kuinka valmistaa sitä?

Pese ja kuori päärynät. Halkaise molemmat päärynät puolikkaiksi ja soseuta tehosekoittimessa. Kun mehu on valmis, sekoita veden kanssa, jotta mehu ei ole liian paksua. Lisää muutama tippa sitruunamehua ja teelusikallinen hunajaa makeutusaineeksi. Lisää jääpala tehdäksesi mehusta sekä herkullista että raikasta.

UUTISIA VERKOSSA