Logo image
Logo image

Millainen hedelmä on ruusuomena?

3 minuuttia
Tässä artikkelissa kerromme ruusuomenan tärkeimmistä eduista. Se on eksoottinen hedelmä, jossa on korkea mikroravinteiden pitoisuus.
Millainen hedelmä on ruusuomena?
Viimeisin päivitys: 22 syyskuuta, 2022

Niin kutsuttu “ruusuomena” tunnetaan joissain maissa myös nimellä pomarrosa, ja sen tieteellinen nimi on Syzygium jambos. Sillä on erilaisia ​​käyttötarkoituksia ja jopa tiettyjä lääkinnällisiä ominaisuuksia sen erinomaisen ravintoarvon ansiosta. Aistinvaraisten ominaisuuksien näkökulmasta se erottuu edukseen ennen kaikkea ruusun tuoksullaan. Hedelmäliha sen sijaan on valkoista ja huokoista.

Ennen kuin aloitamme, meidän on huomautettava, että hedelmien säännöllinen nauttiminen on suositeltavaa. Hedelmät sisältävät paljon mikroravinteita ja fytokemikaaleja, joilla on antioksidanttikapasiteettia ja jotka auttavat ehkäisemään kroonisia sekä monimutkaisia ​​sairauksia. Tällä tavalla varmistamme, että kehomme fysiologia toimii oikein.

Ruusuomenoiden terveyshyödyt

Some figure
Ruusuomena on eksoottinen hedelmä, jolla on päärynän muoto, mutta omenan väri.

Lue myös: Hidastavatko hedelmät painonpudotusta?

Ensinnäkin ruusuomenat sisältävät rautaa, kalsiumia ja B3-vitamiinia. Erityisesti kalsiumin saanti on välttämätöntä luun mineraalitiheyden parantamiseksi ja siten osteoporoosin kehittymisen estämiseksi. Osteoporoosi on yleisempi vaihdevuodet saavuttaneilla naisilla kuin miehillä.

Frontiers of Hormone Research -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan on erittäin tärkeää säilyttää D-vitamiinitasot optimaalisilla alueilla mineraalien imeytymisen tehostamiseksi.

Rauta puolestaan ​​on avainasemassa hapen imeytymisessä verenkiertoon. Tämän mineraalin riittämätön saanti voi johtaa anemiaan, joka aiheuttaa kroonista väsymystä ja uupumusta. Best Practice & Research -lehdessä julkaistu tutkimus osoittaa tämän. Tässä mielessä on suositeltavaa varmistaa raudan ja C -vitamiinin riittävä saanti ravintoaineiden imeytymisen tehostamiseksi.

Ruusuomenan kuitupitoisuus on myös tärkeää ihmiskeholle. On näyttöä siitä, että tämä aine voi parantaa ruoansulatuskanavan terveyttä ja toimintaa.

Toisaalta se lisää ulosteboluksen määrää, mikä aiheuttaa ruuansulatuskanavan mekanoreseptoreiden suurempaa stimulaatiota. Eikä tässä vielä kaikki, se toimii energeettisenä substraattina mikrobiotalle edistäen bakteerien kasvua ja parantaen niiden suorituskykyä.

Ravintoarvot

Some figure
Ruusuomena voidaan sisällyttää vähäkaloriseen ruokavalioon sen alhaisen kaloripitoisuuden vuoksi.

Lue myös: Jakkihedelmä: vegaanien suosikki

Mitä tulee ruusuomenan ravintoarvoon, 100 grammaa hedelmää antaa noin 25 kaloria. Tämä alhainen kaloriarvo tarkoittaa, että se voidaan sisällyttää ilman ongelmia vähäkaloriseen ruokavalioon, jonka tavoitteena on painonpudotus. Lisäksi korkean vesipitoisuutensa ansiosta se pitää sinut kylläisenä pitkään, mikä voi auttaa vähentämään nälän tunnetta ja ehkäisemään liikasyöntiä.

Mitä tulee hivenravinteisiin, ruusuomenoissa on runsaasti hiilihydraatteja. 100 grammaa tuotetta sisältää lähes 8 grammaa sokeria. Proteiinit ja rasvat eivät kuitenkaan muodosta edes yhtä grammaa. Lisäksi sen sisältämät harvat proteiinit ovat biologisesti vähäarvoisia, joten välttämättömissä aminohapoissa on puutteita.

Ruusuomenat tarjoavat runsaasti kalsiumia ja rautaa sekä merkittävän annoksen A- ja C-vitamiinia. Molemmat ravintoaineet toimivat yhdessä stimuloiden kollageenin endogeenistä synteesiä, joka on ihmiskehon runsain proteiini. Samaan aikaan C-vitamiini itsessään on ratkaisevan tärkeä optimaalisen immuunivasteen kannalta, mikä vähentää tartuntatautien riskiä.

Lääkeominaisuudet

Ruusuomenan on katsottu olevan monia erilaisia ​​lääkinnällisiä ominaisuuksia, vaikka useimmista niistä ei ole riittävästi todisteita. Esimerkiksi ruusuomenapuun juuria käytetään helpottamaan epilepsian oireita. Siitä murskaamalla valmistettu jauhe voi auttaa torjumaan diabetesta.

Ruusuomenoiden kuorta on lisätty joidenkin ihmisten ruokavalioon oksentamisen ehkäisemiseksi ja sillä on myös puhdistavia ominaisuuksia. Jos sinulle kuitenkin kehittyy jokin yllä mainituista sairauksista, on parasta kääntyä erikoislääkärin puoleen saadaksesi hoitoa tieteellisesti, selkeästi osoitetulla hyödyllä.

Ruusuomena, laadukas eksoottinen hedelmä

Kuten huomaat, ruusuomena sisältää runsaasti tärkeitä mikroravinteita, jotka varmistavat ihmiskehon oikeanlaisen toiminnan.

Tämä hedelmä voidaan sisällyttää terveelliseen ruokavalioon hyötyjen saamiseksi ja kivennäisaineiden sekä kuidun kulutuksen lisäämiseksi. Molemmat elementit ovat välttämättömiä kehossa tapahtuvien fysiologisten prosessien tehokkaalle toiminnalle.

Ennen kuin päätämme, meidän on korostettava, että hedelmiä ja vihanneksia tulisi syödä vähintään 5 annosta joka päivä. Näin saavutamme riittävän antioksidanttikykyisten aineiden kulutuksen, mikä puolestaan ​​auttaa estämään kroonisten ja monimutkaisten sairauksien kehittymistä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Goltzman D, Mannstadt M, Marcocci C. Physiology of the Calcium-Parathyroid Hormone-Vitamin D Axis. Front Horm Res. 2018;50:1-13. doi:10.1159/000486060
  • Percy L, Mansour D, Fraser I. Iron deficiency and iron deficiency anaemia in women. Best Pract Res Clin Obstet Gynaecol. 2017;40:55-67. doi:10.1016/j.bpobgyn.2016.09.007
  • Gill SK, Rossi M, Bajka B, Whelan K. Dietary fibre in gastrointestinal health and disease. Nat Rev Gastroenterol Hepatol. 2021;18(2):101-116. doi:10.1038/s41575-020-00375-4

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.