Näillä kauneusvinkeillä saat kasvosi näyttämään kapeammilta

Tiesitkö, että paksut kulmakarvat voivat saada kasvosi näyttämään kapeammilta? Pinseteistä ei tietenkään tarvitse kokonaan luopua, vaan juju piilee kulmakarvojen oikeanlaisessa muodossa.
Näillä kauneusvinkeillä saat kasvosi näyttämään kapeammilta

Viimeisin päivitys: 19 helmikuuta, 2022

Monilla meillä on pyöreät kasvot ja täyteläiset posket, joiden muotoa tekisi mieli hiukan muokata. Kuinka saada kasvot näyttämään kapeammilta ilman, että tarvitsisi uhrata kovasti aikaa, vaivaa tai rahaa asian eteen? Tässä artikkelissa esittelemämme helpot kauneusvinkit saavat kasvoillasi aikaan ihmeitä. 

1. Paras kasvoja kaventava hiustyyli

kapeat kasvot ja hiusmalli

 

Jos haluat saada kasvosi näyttämään kapeammilta, tulee sinun välttää kiharia tai lainehtivia kampauksia. Kiharoiden tai laineiden kehystäessä kasvojasi ne saavat kasvonpiirteesi näyttämään suuremmilta, joten on suositeltavaa pitäytyä suorassa tai kerrostetussa hiustyylissä. Suorat hiukset saavat poskesi näyttämään hieman pienemmiltä. Mikäli hiuksesi ovat luonnonkiharat, yritä taivuttaa niitä kevyesti lainehtiviksi tiukkojen kiharoiden sijaan.

Myös leukaluuhun päättyvää hiusmallia kannattaa välttää. Hiusten pituus voi olla sitä lyhyempi tai pidempi, mutta leukaluuhun päättyvää leikkausta kannattaa välttää, sillä se luo illuusion leveämmästä leuasta. Ihanteellisesti hiustesi pituuden olisi hyvä olla hiukan leuan yläpuolella, jolloin sinua katsoessasi ihmisten huomio kiinnittyy poskipäihin luoden siten pehmeämmän ja kaventavamman vaikutuksen.

Miten on otsatukan laita? Pitkä, lyhyt, otsatukalla vai ilman otsatukkaa? Tässä tapauksessa kannattaa ehdottomasti tähdätä epäsymmetriseen sivuotsatukkaan, aivan kuten ylläolevassa kuvassa. Leikkauttamalla hiuksesi tämän mallin mukaisesti pystyt pehmentämään piirteitäsi ja luomaan kasvoille vähemmän pyöreän vaikutelman. Tulet taatusti rakastumaan uuteen hiustyyliisi.

Viimeinen hiusten mallia koskeva vinkkimme koskee jakausta. Sen tulisi aina olla sivulla, ei koskaan keskellä, sillä kasvojesi jakaminen kahteen keskenään samankokoiseen osioon luo kovan vaikutelman. Seuraavat helpot kauneusvinkit yhdistettynä hiusmalliin luovat illuusion kapeammista kasvoista.

2. Paras kasvoja kaventava meikki

meikki kaventaa kasvoja

 

1. Pehmeät värisävyt huulilla

Tämä on ehdottomasti hyödyllisin vinkki meikkien suhteen. Vaikka olisitkin intensiivisten värien kuten kirkkaanpunaisen huulipunan ystävä, on kuitenkin kasvojen kaventamiseen pyrittäessä tähdättävä pehmeämpiin värisävyihin, jotka vähentävät leukaluun jykevyyttä ja antavat kasvoille huomattavasti tasapainoisemman vaikutelman.

Mikäli valitset vaaleanpunaisen sävyn tai sievän nudesävyn, suusi näyttää leveämmältä ja se puolestaan luo tasapainoa ja saa kasvosi näyttämään huomattavasti kapeammilta. Pidä siis mielessä, että näytät kerrassaan upealta vaaleanpunaisen ja nuden sävyillä sivellyissä huulissa.

2. Juuri oikea määrä poskipunaa

Onko sinulla tapana käyttää poskipunaa? Jos olet poskipunan tottunut käyttäjä, niin hyvä, sillä se saa ihmeitä aikaan. Tässä tapauksessa sinun kannattaa ehdottomasti käyttää aurinkopuuteria, joka lisää hiukan valoa poskillesi. Pyyhkäise puuteria meikkisudilla vinottain poskestasi kohti hiusrajaa. Pidä huoli siitä, että levität puuteria aina vinottain suorien linjojen sijaan, sillä siten saat poskipunan tai aurinkopuuterin antamaan pehmeästi kaventavan vaikutelman kulmikkuuden sijaan.

Pysyttäydy värisävyissä, jotka antavat kasvoillesi valoa ja pysy ehdottomasti kaukana tummista värisävyistä. Kimmeltävän poskipunan valitseminen tumman aurinkopuuterin sijaan on loistava idea ja se saa taatusti poskesi hehkumaan!

3. Millaista luomiväriä minun kannattaisi käyttää?

Tiedät jo nyrkkisäännön. Mikäli käytät runsaasti silmämeikkiä, kannattaa huulille levittää vaaleampi väri. Jos sen sijaan valitset huulillesi intensiivisen värisävyn, tulisi silmämeikin olla hillitympi. Koska keskitymme pehmeämpiin värisävyihin huulilla, voit hyvin leikitellä rohkeastikin silmämeikillä.

Käytä silmänrajauskynää saadaksesi silmäsi erottumaan ja kiinnittämään huomion katseeseesi ja yleisesti kasvojesi ylempään osaan. Valitse sellaisia värisävyjä, jotka saavat silmäsi loistamaan ja käytä sellaisia luomivärejä, joilla on viehättävä, hehkua lisäävä vaikutus.

4. Voivatko kulmakarvani auttaa kaventamaan kasvojeni muotoa?

Tottakai ne voivat, joissain tapauksissa huomattavastikin. Olet luultavasti kuullut, että paksut ja katseenkiinnittävät kulmakarvat ovat juuri nyt kuuminta muotia, mikä on hyvä uutinen heille, jotka haikailevat kapeampien kasvojen perään. Paksut kulmakarvat nimittäin edesauttavat asiaa.

Tarkoituksena ei ole jättää kulmakarvoja täysin luonnolliseen tilaan tai heittää hyvästejä karvanpoistovälineille loppuiäksi. Päinvastoin, kulmakarvat tulee muotoilla siten, että ne ovat keskeltä paksut ja ohenevat poispäin mentäessä. Tämä saa aikaan kauniin kehyksen kasvoillesi ja ihmisten huomio kiinnittyy yleisesti kasvojesi yläosaan.

helpot kauneusvinkit

 

Kokeile siis yhdistää suora, leukaluun ylä- tai alapuolelle päättyvä hiustyyli pehmeällä sivujakauksella saadaksesi kasvosi näyttämään sirommilta. Voit myös pienentää leukasi kokoa noudattamalla vähärasvaista ja vähäsuolaista ruokavaliota, sillä suola sitoo nestettä kehoosi saaden kasvosi näyttämään turvonneilta. Yhdistä nämä helpot kauneusvinkit terveelliseen ruokavalioon, tulet takuulla näyttämään paremmalta pikemmin kuin arvaatkaan.

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Esther Boelsma, Lucy PL van de Vijver, R Alexandra Goldbohm, Ineke AA Klöpping-Ketelaars, Henk FJ Hendriks, Len Roza, Human skin condition and its associations with nutrient concentrations in serum and diet, The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 77, Issue 2, February 2003, Pages 348–355, https://doi.org/10.1093/ajcn/77.2.348
  • Nkengne, A., Bertin, C., Stamatas, G., Giron, A., Rossi, A., Issachar, N. and Fertil, B. (2008), Influence of facial skin attributes on the perceived age of Caucasian women. Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, 22: 982-991. doi:10.1111/j.1468-3083.2008.02698.x

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.