Logo image
Logo image

6 tekniikkaa poskien kiinteyttämiseen ja kaunistamiseen

3 minuuttia
Oletko väsynyt roikkuviin, surumielisen näköisiin poskiin? Tässä artikkelissa annamme sinulle ohjeet poskien kiinteyttämiseen ja kaunistamiseen.
6 tekniikkaa poskien kiinteyttämiseen ja kaunistamiseen
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Ihon kiinteys ja elastisuus katoaa ajan myötä, ja usein tämä johtaa ihon roikkumiseen sekä ryppyihin. Tämä on osa luonnollista vanhenemisprosessia, mutta usein omilla elämäntavoilla voi vaikuttaa siihen, että posket pysyvät kauniina ja hehkeinä korkeaankin ikään saakka.

Auringon UV-säteilylle altistuminen ja muut ympäristötekijät voivat johtaa siihen että posket näyttävät vanhemmilta., Sekä iho että lihakset kärsivät ja menettävät kiinteytensä.

Poskien kiinteyteen vaikuttavat ulkoisten seikkojen lisäksi geneettinen perimä, muutokset painossa sekä epäterveelliset elämäntavat, kuten tupakointi ja liika alkoholin käyttö.

On olemassa keinoja, joilla ihon sekä kasvojen lihasten kiinteyttä voidaan parantaa, ja koko ilmettä nostattaa ilman kirurgin veistä tai kalliita hoitoja. Alta löydät 6 mielenkiintoista vinkkiä kasvojen ihon kaunistamiseen.

1. Kasvojumppaa posket kiinteiksi

Some figure

Muutama päivittäinen kasvojumppaliike on yksi tehokkaimmista tavoista ehkäistä poskien riipahtamista. Aivan kuten muutkin kehon lihakset, myös kasvolihakset kaipaavat haastetta ja vahvistusta. Kasvojumppa on nopea ja ilmainen keino treenata kasvoista kauniimmat.

Näin sen teet:

  • Aloita jumppa asettautumalla peilin eteen: hymyile liioitellun leveästi 10-15 sekuntia.
  • Lepuuta kasvojen lihaksia ja käytä sitten sormenpäitäsi hieroaksesi poskipäitä pyörivin liikkein.
  • Hengitä sisään ja puske posket pyöreiksi palloiksi. Pidätä hengitystä 10 sekunnin ajan.
  • Viimeistele jumppatuokio käymällä läpi vokaalit liioitellen kasvojen ilmeitä. Toista koko liikesarja kaksi tai kolme kertaa.

2. Paranna ruokavaliotasi

“Olet mitä syöt” pitää paikkansa niin kehon kuin kasvojenkin kohdalla. Ruokavalio vaikuttaa lähes kaikkiin kehollisiin toimintoihin sekä sisäisesti että ulkoisesti.

On tärkeää noudattaa terveellisiä ruokailutottumuksia, sillä vitamiineilla ja mineraaleilla on tärkeä rooli sekä lihasten että ihon terveydessä.

Päivittäinen hedelmien ja vihannesten nauttiminen vähentää riskiä ennenaikaiseen vanhenemiseen ja tehostaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa – nämä ainekset pitävät ihon kiinteänä ja nuorekkaana pidempään. Kollageenin tuotanto vähenee iän myötä, joten sen nauttimista on tärkeä lisätä.

Terveelliset proteiinit, joita saa esimerkiksi pavuista ja kevyistä lihatuotteista, lisäävät energiaa ja ylläpitävät lihasmassaa. Nauti myös runsaasti vettä ja antioksidantteja sisältäviä ruokia, sillä nämä vähentävät tulehdusta ja turvotusta, joka voi vaikuttaa myös kasvojen ilmeeseen.

3. Käytä aurinkosuojaa

Some figure
Aurinkosuojan käyttö on yksi helpoimmista ja tärkeimmistä tavoista suojata iho ennenaikaiselta vanhenemiselta. Aurinko vanhentaa ihoa huomattavasti herkemmin kuin mikä tahansa muu tekijä, ja aurinkosuojan käyttö suojaa ihoa rypyiltä ja ihon veltostumiselta.
Aurinkosuojaa tulee käyttää joka päivä, ei pelkästään aurinkoisella säällä. Kaiva siis aurinkosuoja esiin myös talvella ja pilvisellä ilmalla. Suosi korkeakertoimisia tuotteita, ja muista levittää aurinkosuojaa kasvojen lisäksi kaulalle ja rintakehälle.

4. Kokeile jääterapiaa

Kiinteyttävä jääterapia on ikivanha japanilainen kauneuskikka, joka on saavuttanut suosiota maailmalla. Jääterapia toimii erityisen hyvin poskilla, sillä se kohottaa poskia, poistaa turvotusta ja kiinteyttää ihoa.

Jääpalahieronta parantaa verenkiertoa ja ihon elastisuutta, sillä on kiinteyttävä vaikutus joka ehkäisee ryppyjen muodostumista.

Näin teet jääterapian:

  • Kääri muutama jääpala pehmeään pyyhkeeseen.
  • Hiero pyyhettä poskia vasten hellävaraisin, pyörivin liikkein.
  • Jatka viiden minuutin ajan ja toista hoito joka ilta.

5. Valmista avokadonaamio

Some figure

Voit välttää kalliiden kasvovoiteiden käytön kokeilemalla luontaisia kosteuttajia, jotka eivät sisällä ärsyttäviä kemikaaleja. Valmista tehokosteuttava ja uudistava naamio avokadosta ja hunajasta, joka soveltuu ihanteellisesti poskien ihon hoitoon.

Avokadon sisältämät rasvahapot ja antioksidantit auttavat korjaamaan poskien heikentynyttä ihokudosta ja kiinteyttää ihoa.

Ainekset

Valmistus ja käyttö

  • Muussaa kypsä avokado ja sekoita joukkoon hunaja.
  • Kun olet muodostanut tasaisen tahnan, levitä paksu kerros poskille ja anna imeytyä 15 minuuttia.
  • Tee hoito iltaisin, mieluiten kolme kertaa viikossa.

6. Käytä kasvovettä

Kasvoveden päivittäinen käyttö ehkäisee poskien riippumista, ryppyjä ja ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä. Kasvovesi kirkastaa ja kiinteyttää ihoa, ja antaa sille kauniin hehkun.

Monet kasvovedet sisältävät ravitsevia ja kiinteyttäviä aineksia, jotka pitävät ihon kosteutettuna ja pehmeänä meikinpoiston jälkeen. Voit ostaa kaupan kasvovesiä, tai suosia kotitekoista ruusuvettä, kamomillateetä tai kurkkumehua – nämä puhdistavat kasvot aivan yhtä hyvin ja antavat iholle lisäannoksen ravinteita.

Kuten tästä artikkelista käy ilmi, lisäämällä muutamia lisäaskelia kauneudenhoitoon voit kohentaa poskien terveyttä ja ulkomuotoa helposti ja vähällä vaivalla. Muista, että kasvojen iho altistuu herkästi ympäristön vaikutuksille ja siitä tulee pitää erityisen hyvää huolta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.