Jään seitsemän hyötyä kauneudenhoidossa

huhtikuu 23, 2017
Etsitkö luonnollista kauneudenhoitotuotetta, joka vähentäisi ryppyjä, ehkäisisi aknea ja poistaisi tummat renkaat silmien alta? Löydät etsimäsi jääpaloista!

Jäästä saattaa tulla ihosi uusi paras ystävä.

Ihosi altistuu jatkuvasti monille eri tekijöille, jotka voivat aiheuttaa ennenaikaista vanhenemista ja vaurioita. Ympäristömyrkyt, UV-säteet ja huonot ruokailutottumukset ovat vain muutamia niistä asioista, jotka saavat ihosi vanhenemaan.

Onneksi kosmetiikkateollisuus on kehittänyt laajan valikoiman eri tuotteita ja hoitoja, jotka kumoavat näitä negatiivisia vaikutuksia ja muodostavat eräänlaisen suojan iholle. Ongelma on kuitenkin siinä, että ne ovat yleensä erittäin kalliita, eikä kaikilla ei ole varaa käyttää niitä säännöllisesti osana kauneudenhoitorutiinejaan.

Sinulle ei ehkä tule mieleen, että kauniin ja terveen ihon ylläpitämiseksi ei kuitenkaan aina tarvitse käyttää suuria summia rahaa. Luonnollisista keinoista, kuten jäähoidosta, on tulossa yhä suositumpia siksi, että ne sopivat joka kukkarolle. Lisäksi ne antavat iholle monia hyötyjä.

Tänään haluamme kertoa jään seitsemästä parhaasta käyttötavasta kauneudenhoidossa.

1. Kiinteyttää ihoa

jää iholla

Pelkkä jääpala voi toimia hyvänä vaihtoehtona kaupassa myytäville kiinteyttäville tuotteille. Kylmä supistaa suurentuneita ihohuokosia ja jättää ihon pehmeäksi pitkäksi aikaa.

Jään käyttämisen jälkeen iho kiristyy, mikä saa aikaan ryppyjä ja roikkumista vähentävän kiinteyttävän vaikutuksen.

Voit jopa hieroa jäätä esimerkiksi jalkoihin tai pakaroihin täydentääksesi kiinteyttävien harjoitusten vaikutusta.

Saatat myös pitää: Kuiva iho kiinteäksi ja nuorekkaaksi

2. Vähentää ryppyjä

Tällä luonnollisella elementillä on mielenkiintoinen vaikutus verisuonten supistumiseen ihon alla. Se vaikuttaa osaltaan verenkierron paranemiseen, mikä tarkoittaa sitä, että solut saavat enemmän happea.

Kylmä lämpötila hillitsee liiallista tulehdusta ja vähentää vapaiden radikaalien aiheuttamia vaikutuksia ihokudoksissa.

Jään säännöllinen käyttö pitää ihon kiinteänä ja kimmoisana. Tämä on tärkeä tekijä hienojen juonteiden ja ennenaikaisten ryppyjen ehkäisemisessä.

3. Taistelee silmäpusseja ja tummia silmänalusia vastaan

kaunis iho

Tummien renkaiden ja pussien muodostuminen silmien alle on asia, jota kaikki haluavat välttää.

Verenkierron ongelmat ja nesteturvotus ovat niiden pääasiallinen aiheuttaja. Ne saattavat kuitenkin johtua myös joidenkin kosmetiikkatuotteiden käyttämisestä ja huonosta unen laadusta.

Onneksi voit häivyttää tummia renkaita vain muutamassa minuutissa hyödyntämällä jääpalojen tulehdusta lievittäviä vaikutuksia.

Hiero niitä vain muutaman minuutin ajan hoitoa vaativille alueille ennen nukkumaanmenoa ja uudestaan aamulla.

4. Poistaa liiallista talia

Jääpalat ovat hyödyllisiä ihon talirauhasten aktiivisuuden hillitsemisessä. Talirauhasten yliaktiivisuus aiheuttaa liiallista talineritystä.

Jään kosteuttavat ja supistavat ominaisuudet pienentävät ihohuokosia ja auttavat poistamaan aknea aiheuttavaa talia.

Hierottuasi jäätä iholle muutaman sekunnin ajan huomaat, että se vähentää kiiltoa ja tekee ihostasi miellyttävän pehmeän.

5. Tuo helpotusta kuivuuteen

jää kasvoilla

Samalla kun jää on loistava aine öljyiselle iholle, se on myös hyvä ratkaisu liian kuivasta ihosta kärsiville ihmisille.

Sen kosteuttavat ominaisuudet ehkäisevät nesteen luonnollista katoamista ihokudoksista. Tämä edistää kuolleiden ihosolujen poistumista ja auttaa säilyttämään kosteuden. 

Koska jää ei vaikuta ihon pH-arvoon, se on loistava täydentävä apu kuivalle iholle tarkoitettujen hoitojen lisäksi.

6. Lievittää auringonpolttamia

Viileän lämpötilansa ja kosteuttavien ominaisuuksiensa ansiosta jääpalat ovat loistava hoito auringonpolttamille.

Jään levittäminen iholle vähentää poltetta ja kutinaa. Samalla se stimuloi solujen toimintaa, mikä edesauttaa nopeaa paranemista.

Saatat pitää: Hoida tehokkaasti auringon polttamaa ihoa

7. Ehkäisee aknea

finnit ja mustapäät

Koska jää syväpuhdistaa ihohuokoset, sen levittäminen iholle on mielenkiintoinen tapa ehkäistä mustapäiden ja finnien muodostumista.

Mikäli hyödynnät sitä joka päivä vähintään kaksi kertaa, se stimuloi epäpuhtauksien ja kuolleiden ihosolujen poistumista. Nämä kerääntyvät iholle vähitellen ja voivat aiheuttaa edellä mainittuja ongelmia.

Kuten näet, pelkästä jääpalasta voi olla paljon hyötyä ihon luonnollisen kauneuden ylläpitämisessä. Muistathan aina kääriä jääpalan pehmeään liinaan, jotta vältät mahdolliset suoran ihokosketuksen aiheuttamat vauriot.

UUTISIA VERKOSSA