Logo image
Logo image

7 harjoitusta kasvojen kiinteyttämiseksi

3 minuuttia
7 harjoitusta kasvojen kiinteyttämiseksi
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kosmetiikkateollisuus kehittää vuosi toisensa jälkeen erilaisia voiteita ja seerumeita, jotka tekevät kasvot kiinteämmäksi, ravitsevat ihoa ja suojaavat sitä vapailta radikaaleilta. Monet haluavat pitää ihonsa hehkuvana ja puhtaana, joten he kuluttavat kuukausittain monia kymmeniä euroja näihin tuotteisiin.

Monet näistä tuotteista toimivat kieltämättä hyvin, mutta paras tapa pitää huolta kasvojen ihosta ja lihaksista on nauttia terveellistä ruokaa, juoda riittävästi nesteitä. Lisäksi säännöllinen kasvojumppa tekee kasvot kiinteämmäksi. Aivan kuten kehon lihakset, myös kasvojen lihakset kaipaavat jumppaamista – tämä kiinteyttää ihoa ja nostattaa piirteitä.

Nämä kasvojumppaliikkeet ehkäisevät ihon löystymistä ja riippumista, juonteiden syntymistä ja esimerkiksi kaksoisleuan muodostumista. Alta löydät seitsemän parasta treeniliikettä, joilla saat kasvot kiinteämmäksi: kokeile jo tänään!

1. Posket

Some figure

Kun treenaat poskiasi säännöllisesti, kiinteytät ihoa ja lisäät sen kimmoisuutta.

Miten jumppaan?

 • Hengitä sisään ja täytä poskesi ilmalla, sulje suu tiukasti. Naputtele sormia hellästi pingottuneita poskia vasten.
 • Yritä pitää paine poskissa 8 sekunnin ajan ja puhalla sitten ilma ulos suun kautta hitaasti.
 • Tämän lisäksi voit jumpata poskilihaksia mutristamalla huulet ensin vasemmalle ja sitten oikealle.

Suositeltua lukemista: 4 vinkkiä roikkuvien poskien kiinteyttämiseksi

2. Silmänympärysihon kiinteyttäminen

Nämä liikkeet kiinteyttävät silmiä ympäröivää, herkästi rypistyvää ihoa ja ehkäisevät silmäkulmiin kehittyviä juonteita. Jumppaaminen voi myös kiinteyttää roikkuvaa ihoa.

Harrastamalla näitä liikkeitä säännöllisesti pidät ihon sileänä ja ehkäiset sekä juonteiden syntymistä että ihon löystymistä.

Miten jumppaan?

 • Paina etusormen pää peukalon päähän ja muodosta rengas.
 • Paina renkaat silmillesi ja paina kevyesti iholle niin, että silmiä ympäröivä iho kiristyy.
 • Räpyttele silmiä kevyesti noin 20 kertaa ja rentouta iho.
 • Voit myös asettaa etusormesi kulmakarvoillesi ja painaa ihoa alaspäin, ja yritä samalla puskea vasten sormiasi nostamalla kulmiasi. Rentouta alue ja toista 15 kertaa. Tämä ehkäisee yläluomien ihon roikkumista.

Suositeltua lukemista: Puhdistava ja kiinteyttävä kasvonaamio kananmunasta

3. Suun alueen kiinteytys

Some figure

Suuta ympäröivälle iholle syntyvät usein ensimmäiset rypyt, sillä iho on ohuempaa tällä alueella ja se myös liikkuu paljon puhuessa, syödessä ja hymyiltäessä. Ihon elastisuus voi kärsiä, jos siitä ei pidä huolta jumppaamalla.

Tämä helppo harjoitus kiinteyttää suun alueen ihoa nopeasti, ja se toimii erityisen hyvin ihon ryppyyntymistä ehkäisevien voiteiden kanssa.

Miten jumppaan?

 • Avaa suu ammolleen ja sulje se. Toista 10 kertaa.
 • Käy läpi kaikki vokaalit suun muotoa liioitellen. Liikuta suutasi vokaaleja lausuessasi suurin elein. Toista 10 kertaa ja rentoudu.

4. Kasvot kiinteämmäksi otsan treenauksella

Otsalle muodostuvat linjat siloittuvat nopeasti tällä helpolla harjoituksella. Säännöllisesti jumppaamalla ehkäiset myös uusien linjojen syntymistä.

Miten jumppaan?

 • Aseta kumpikin kämmen otsalle ja venytä ihoa kasvojen sivuja kohti.
 • Rentouta alue 10 sekunniksi ja toista 15 kertaa.

5. Kaulan ihon kiinteytys

Some figure

 

Kaulan iho löystyy helposti ja muodostaa kaksoisleuan tai “heltan”. Usein kaulan iho jää vähemmälle huomiolle kauneudenhoidossa, sillä monet naiset keskittyvät vain puhdistamaan ja hoitamaan kasvojen ihoa. Kaula kaipaa kuitenkin myös säännöllistä puhdistusta, kosteutusta ja jumppaamista ryppyjen ehkäisemiseksi.

Miten jumppaan?

 • Taivuta päätäsi taaksepäin, aseta sormenpäät kaulan alaosaan ja vedä ihoa kevyesti alaspäin.
 • Liikuta päätäsi ylös ja alas, toista 6-8 kertaa.

6. Näin vältät riippuvat silmäluomet

Riippuvat kulmakarvat ja silmäluomet saavat kasvot näyttämään väsyneiltä, sulkeutuneilta ja vanhentuneita. Toisilla silmäluomet alkavat riippua jo varhaisessa vaiheessa, toisilla sama tapahtuu vasta vanhuksena. Tämä simppeli harjoitus auttaa ehkäisemään ihon löystymistä kulmakarvojen alapuolella ja pitää silmäluomet kiinteinä.

Miten jumppaan?

 • Aseta etusormi silmän alapuolelle, sormen pää nenää kohti osoittaen.
 • Kohdista katse kattoon ja räpyttele nopeasti ja voimakkaasti.
 • Toista kolme kertaa 30 sekunnin ajan.

7. Eroon kaksoisleuasta

Some figure

Kun treenaat kaulan ja leuan ihoa, ehkäiset sen riippumista ja löystymistä.

Miten jumppaan?

 • Seiso suorassa tai istu tuolilla selkä suorana.
 • Anna pään pudota taaksepäin ja pidä katso ylös kohotettuna. Liikuttele suutasi kuin pureskelisit ruokaa.
 • Toista 15 kertaa.

Tee näitä jumppaliikkeitä ja nauti runsaasti vettä, sillä kunnollinen ihon kosteutus alkaa sisältäpäin. Säännöllisen kasvojumpan avulla kasvot tulevat kiinteämmäksi pian. Vältä lisäksi liiallista auringolle altistumista, tupakointia ja alkoholin suurkulutusta, sillä kaikki tämä vanhentaa ihoa nopeasti. Puhdista kasvot huolellisesti joka ilta ja levitä iholle kosteuttavia, uudistavia voiteita. Kun pidät ihostasi huolta nuoruudesta lähtien, ehkäiset ennenaikaisen vanhenemisen, riippumisen ja rypyt.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Murad Alam, et al. “Association of Facial Exercise With the Appearance of Aging”, JAMA Dermatol2018;154(3):365-367
 • Van Borsel, J., De Vos, M. C., Bastiaansen, K., Welvaert, J., & Lambert, J. (2014, January 1). The effectiveness of facial exercises for facial rejuvenation: A systematic review. Aesthetic Surgery Journal, 34(1), 22-27
 • De Vos MC, Van den Brande H, Boone B, Van Borsel J, “Facial exercises for facial rejuvenation: a control group study”, Folia Phoniatr Logop. 2013;65(3):117-22.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.