8 kauneusvinkkiä vaaleaihoisille naisille

Jos sinulla on vaalea iho, valitse meikkisävyt huolella ja hyödynnä lisäksi värikkäitä vaatteita. Nämä vinkit yhdistämällä ihosi sävy näyttää harmonisemmalta.
8 kauneusvinkkiä vaaleaihoisille naisille

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Oletko yksi niistä monista naisista, joilla on hyvin vaalea iho? Tuottaako meikkaaminen aina hankaluuksia?

Toisinaan päivettynyt iho on muodissa. Sinun ei tästä huolimatta tarvitse taistella omaa ihonväriäsi vastaan; oikeilla strategioilla vaalean ihon luontaisen kauneuden saa erottumaan edukseen.

Ei ole olemassa mitään yhtä oikeaa ja täydellistä ihonväriä. Jokainen iho on erilainen, ainutlaatuinen ja kaunis. Sinun on vain opittava tuomaan oma ihonvärisi esille parhaalla mahdollisella tavalla.

1. Älä käytä liikaa jauhemaista meikkiä

Yksi ensimmäisistä asioista, joita vaaleaihoisten naisten tulisi välttää, on jauhemainen meikki. Se saattaa olla loistovalinta rasvaiselle tai sekaiholle, mutta se saa ihon näyttämään puuterimaiselta ja samealta.

Vaaleaihoiselle paras vaihtoehto on meikki, joka tuo valoa kasvoille. Tämän tekemiseksi on kaksi vaihtoehtoa:

  • Käytä vaahtomeikkivoiteita. Ne hillitsevät talintuotantoa jättämättä puuterinjäämiä kasvoille.
  • BB-voide. BB-voiteet sopivat täydellisesti kuivalle ja vaalealle iholle. Ne kosteuttavat ja peittävät hyvin mahdolliset ihovirheet.

2. Kirkkaat huulipunat

vaalea iho ja räikeä huulipuna

Yksi vaaleaihoisten naisten suurimmista peloista on liian räikeän huulipunan valitseminen. On kiistaton tosiasia, että punaiset, pinkit, korallinväriset ja vastaavat sävyt ovat hankalia käyttää.

Tämä pätee tosiasiassa jokaiseen naiseen ihonväristä riippumatta. Juju on siinä, että huulista tehdään kasvojen keskipiste ja muu meikki pidetään yksinkertaisena.

3. Vältä vaaleaa luomiväriä

Beiget, kermanvaaleat ja ihonsävyiset luomivärit hukkuvat vaaleaan ihoon ja tekevät ilmeestä sen näköisen, kuin luomiväriä ei olisi käytetty laisinkaan. Nämä värit sopivat ainoastaan antamaan valoa kulmakarvojen kaareen ja alempiin silmäripsiin.

Yläluomelle kannattaa valita sävyjä, jotka tuovat ihonvärin hyvin esiin. Jos haluat pehmeän meikin, valitse neutraaleja sävyjä, kunhan ne ovat omaa ihoa tummempia.

4. Vaihda musta ripsiväri ja eyeliner ruskeaan

kulmakarvojen maalaus

Klassinen ripsiväri on musta. Mutta liika mustan eyelinerin ja ripsivärin käyttö korostaa ihon vaaleutta ja tekee ilmeestä hyvin kalpean. Jos sinulla on vaalea iho etkä halua luopua mustasta väristä kokonaan, käytä harmaata sen sijaan.

Haluatko tuoda kasvoillesi väriä? Kokeile ruskeaa eyelineria ja ripsiväriä. Tulet yllättymään, kuinka hyvältä se saa meikin näyttämään.

5. Valitse oikeansävyinen meikkivoide

Meikkivoiteen väri on tärkeä. On oleellista valita väri huolella oman ihonsävyn mukaan, jotta ihon vaaleus ei korostuisi entisestään.

Tämän lisäksi on tärkeää levittää meikkivoidetta myös kaulalle. Näin lopputulos on tasapainoisempi.

6. Käytä aurinkopuuteria ja poskipunaa

vaalean ihon meikkaus

Aurinkopuuterilla kasvoille saa väriä tasaisesti. Levitä sitä isolla siveltimellä, jotta lopputuloksesta tulee luonnollinen. Käytä aurinkopuuteria alueilla, jotka normaalisti ruskettuisivat.

Poskipunalla kasvoille saa tervettä hehkua. Vaaleaihoisten naisten tulisi kuitenkin olla erittäin tarkkana, sillä liian punertava tai pinkki poskipuna voi tehdä ilmeestä sairaan näköisen. Kokeile erittäin hailakkaa pinkkiä tai persikansävyä.

7. Opi varjostamaan ja korostamaan

Vaalea iho tekee kasvoista muodottomat. Kasvojen piirteitä voi kuitenkin onneksi korostaa tietyin menetelmin.

On tärkeää ymmärtää millaiset omat kasvonpiirteet ovat, sillä vaaleiden ja tummien värien käyttö riippuu siitä. Joka tapauksessa seuraavilla tavoilla et koskaan epäonnistu:

  • Levitä valokynää silmien alle, nenänvarteen, otsan keskikohtaan ja leukaan.
  • Levitä varjostusväriä poskien alle, kasvojen reunoille ja nenänvarren sivuille.

8. Älä käytä hyvin vaaleita tai oman ihosi värisiä vaatteita

nainen sinisissä

Vaaleiden vaatteiden käytöllä on yleisesti ottaen sama vaikutus kuin vaalealla luomivärillä: se näyttää siltä kuin et käyttäisi mitään. Pyri siis valitsemaan värejä, jotka tuovat oman ihonvärisi esiin.

Vaaleaihoisten naisten ei tarvitse käyttää räikeänvärisiä vaatteita, mutta on tarpeen oppia leikittelemään väreillä. Jos pidät vaaleista väreistä, kokeile pastellisävyjä. Jos haluat käyttää valkoista, sen saa aina erottumaan ihosta asusteilla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.