Logo image
Logo image

Valmista itse ihoa kuoriva luonnollinen kaurasaippua

2 minuuttia
Luonnollisella kaurasaippualla on monet hyödyt ihonhoidossa. Parasta on se, että se on erittäin halpa ja siinä ei ole mitään vahvoja kemiallisia ainesosia.
Valmista itse ihoa kuoriva luonnollinen kaurasaippua
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Tämä luonnollinen kaurasaippua voi säännöllisesti käytettynä auttaa poistamaan iholle kerääntyvät kuolleet ihosolut. Vaikka kaupoissa onkin saatavilla monia kuorivia tuotteita samaan tarkoitukseen, on tämä saippua halpa eikä siinä ole vahvoja kemikaaleja.

Kaura on yksi suositelluimmista aineista ihonhoitoon.

Se johtuu siitä, että se toimii kosteuttajana eikä se aiheuta allergioita. Se on täynnä ravintoaineita, jotka edistävät kudosten uudistumista ja se ehkäisee ennenaikaisia ryppyjä.

Vaikka näitä ominaisuuksia on löydetty kaupallisista kosmetiikkatuotteista jo kymmenien vuosien ajan, jatkaa kaura voittokulkuaan yhtenä parhaista vaihtoehdoista. Sillä tavalla sinulla ei ole riskiä saada ei-toivottuja reaktioita.

Kuinka teet luonnollisen kaurasaippuan kotona?

Jatka lukemista sen selvittämiseksi!

Luonnollisen kaurasaippuan hyödyt ihon kuorinnassa

Luonnollinen kaurasaippua on tuote, joka on ollut hyvin suosittu viime vuosien ajan. Sen pehmeä, vahingollisia kemikaaleja sisältämätön koostumus sallii sen käytön jopa herkälle iholle tai iholle, joka on altis kuivumiselle.

Kosmetiikkakaupoissa ja tavarataloissa on monia saippuoita, joilla on samankaltaisia ominaisuuksia.

Tämän saippuan tekeminen vie hieman aikaa. Monet ihmiset kuitenkin valitsevat käyttää tätä luonnollista vaihtoehtoa. Siten voit kuoria ihosi säännöllisesti ja jonkin ajan kuluttua saada muita mielenkiintoisia etuja sen käytöstä.

Lue myösIhon kuorinta kotitekoisilla tuotteilla

Iho ilman kuolleita ihosoluja

Some figure

Tämän saippuan kaikista uskomattomin ominaisuus on sen kyky poistaa iholla olevat kuolleet ihosolut. Johtuen sen supistavista ainesosista, se puhdistaa ihohuokoset syvältä ja parantaa ihon rakennetta.

Sen ravintoaineet minimoivat vapaiden radikaalien negatiivisen vaikutuksen. Se edistää kudosten hapettumista. Samaan aikaan sen ravintoaineet auttavat ehkäisemään ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä ja ihon epäkohtia.

Ärsytyksen ja kutinan lievitys

Toisin kuin monet kemiallisen alkuperän omaavat ainesosat, kaura ei muuta ihosi pH-arvoa. Itse asiassa sen käytöllä on positiivinen vaikutus allergisten reaktioiden hoidossa, jotka aiheuttavat ärsytystä ja kutinaa.

Sen ominaisuudet auttavat säilyttämään ihon luonnollisen kosteuden ja vähentävät liiallista kuivuutta, kuten myös palovammoja ja ihottumaa. Lisäksi se auttaa pienten haavojen parantamisessa.

Ratkaisu rasvaiseen ihoon

Some figure

Kaurasaippuan supistavat ominaisuudet tarjoavat vaihtoehtoisen ratkaisun liiallisen rasvan tuotantoon. Sen suora levitys iholle tehoaa positiivisella tavalla talirauhasten aktiivisuuteen.

Tuloksena ihosi näyttää raikkaalta pidemmän aikaa ilman ihon kiiltämistä, jota liiallinen tali aiheuttaa. Se myös poistaa kuolleiden ihosolujen jäämiä sekä vähentää aknen ja mustapäiden ilmestymistä.

Kuinka valmistat luonnollisen kaurasaippuan kotona

Some figure

Vahvistaaksesi kauran hyötyjä ihollesi, voit lisätä saippuaa muihin terveellisiin ainesosiin kuten hunajaan ja E-vitamiiniöljyyn. Tietenkin jos käytät ennemmin pelkkää kauraa, se sopii myös hyvin.

Ainesosat

 • 1 pala glyseriinisaippuaa
 • 3 rkl kaurahiutaleita
 • 4 rkl hunajaa
 • 1 E-vitamiinikapseli

Lue myös5 tapaa kuoria ihoa ruokasoodalla

Välineet

 • Mikroaaltouuniin sopiva astia
 • Puukauha
 • 1-2 saippuamuottia

Valmistus

1. Raasta saippuapala ja laita se mikroaaltouuniin sopivaan astiaan.

2. Sulata parin minuutin ajan, ota mikrosta ja yhdistä kaurahiutaleiden ja hunajan kanssa.

3. Sekoita muutaman minuutin ajan puukauhalla kunnes seos on hyvin sekoittunut.

4. Lisää E-vitamiinikapselin sisältö ja jatka sekoittamista.

5. Kun olet saavuttanut tasaisen tuotteen, kaada saippua saippuamuotteihin ja anna sen jähmettyä.

Käyttö

 • Poista saippuat muoteista, kun olet saavuttanut haluamasi rakenteen.
 • Kasta iho ja hiero sitä kasvoillesi pehmein, pyörivin liikkein.
 • Jätä kasvoillesi 5-8 minuutiksi ja huuhtele.
 • Toista vähintään 3 kertaa viikossa pitääksesi ihosi puhtaana.

Kuten huomaat, oman kaurasaippuan tekeminen ei ole vaikeaa tai kallista. Seuraa vain näitä ohjeita ja nauti sen kaikista hyödyistä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Abud L. El libro de jabones. Buenos Aires: Editorial Albatros; 2004.
 • MedlinePlus. Avena. 2018; Available at: https://medlineplus.gov/spanish/druginfo/natural/814.html. Accessed 10/28, 2018.
 • Navarro C, Núñez M. Consumo responsable: Exfoliantes naturales para regenerar la piel. Integral: Vive mejor en un mundo mejor 2008(348):74-75.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.