Tätä et tiennyt saippuasta – 10 uutta käyttöideaa

9 huhtikuun, 2019
Tiesitkö että saippuaa voidaan käyttää nitisevien laatikoiden ja narisevien saranoiden voiteluun? Sinun tarvitsee vain hieroa saippuaa laatikon kiskoille tai saranoihin.

Saippua on yksi niistä asioista, joka löytyy joka kodista ja saippuaa käytetään lähes aina pelkkään puhdistukseen. Saippuoita on olemassa monia erilaisia ja niitä löytyy eri tarkoituksiin: kodin siivouksesta henkilökohtaiseen hygieniaan. Saippuaa voi kuitenkin käyttää myös monella muulla eri tavalla – näitä asioita et tiennyt saippuasta!

1. Suojaa pinnat maalitahroilta

keittiökaapit maalauksessa

 

Tarvitset vain kostutetun saippuapalan ja voit suojata ovenkarmit ja ikkunat, sekä muut pinnat maalitahroilta. Käytä saippuaa pintojen suojaamiseen ja vältyt inhottavilta tahroilta; muista suojata myös kahvat ja saranat.

2. Naulojen kiinnittäminen

Oletko kyllästynyt lyömään vahingossa sormiasi vasaralla nauloja vasaroidessasi? Heitä hyvästit tälle kivuliaalle vahingolle saippuapalan avulla.

Kostuta saippuapala ja hiero sitä naulan varteen, jatka naulan vasaroimista tavalliseen tapaan. Saippua auttaa naulaa uppoamasta seinään helpommin, ja vähennät sormien satuttamisen riskiä.

3. Kaasuvuotojen löytäminen

et tiennyt saippuasta, että sillä voi testata kaasuvuodon

 

Kaasuvuoto voi olla vaarallinen ongelma, ja sen havaitseminen ajoissa voi olla vaikeaa. Jos haistat kaasun kotonasi, sekoita saippuaa veteen ja testaa sillä kaasuputkien toiminta. Levitä seosta alueille, joiden epäilet vuotavan: jos seos alkaa kuplia, se tarkoittaa sitä, että alueella on vuoto.

4. Voitele vetolaatikoiden kiskot

Jumittavat ja nitisevät laatikot voivat olla ärsyttävä haitta kotona, ja sen sijaan että vaihtaisit laatikot kokonaan uusiin, kokeile ongelman hoitamista saippualla. Voitele jumittavat kiskot tipalla saippuaa ja huomaat heti, miten helpommin laatikot aukenevat ja sulkeutuvat.

Suositeltua lukemista: Oliiviöljyn käyttö kodin siivouksessa

5. Poista liimajäämät

 

naiset repivät tapettia

Oletko juuri poistanut kerroksen tapettia seinästä ja se on jättänyt jälkeensä tahmaisen liisteritahran? Älä anna tämän pilata kotisi ulkonäköä, vaan poista liimajäämät saippualla.

Sekoita tippa saippuaa lämpimään veteen ja hiero sitä tahmeille alueille sienellä: saat liiman poistettua kädenkäänteessä ja seinä jää puhtaaksi ja sileäksi.

6. Narisevien saranoiden korjaus

Narisevat tai jumittavat ovet ovat yleinen ja ärsyttävä vaiva. Voit käyttää saranoiden voiteluun kaupasta saatavia öljyjä, mutta miksi käyttää rahaa turhaan, kun voit hyödyntää kaapista löytyvää saippuaa?

Sekoita tilkka saippuaa veteen ja käytä hammasharjaa saranoiden voiteluun seoksella. Huomaat eron entiseen heti.

7. Pidä kynnet puhtaina

kynsien puhtaus

 

Pihatöitä tehdessä tai puutarhaa hoitaessa kynsien alle päätyy varmasti multaa tai hiekkaa. Kynnenalusten puhdistaminen voi olla hankalaa, eikä pelkkä käsienpesu välttämättä poista kaikkea likaa. Voit kuitenkin ehkäistä tämän ongelman ennen sen syntymistä saippuaa käyttämällä.

Hiero nestemäistä saippuaa kynsiin ja kynnenalusiin ennen likaisten töiden tekemistä: näin pidät kynnenaluset puhtaina ja voit pestä saippuan pois, kun olet valmis.

8. Kiillota ja piilota naarmut ja kolhut

Jos tutkailet kotisi seiniä tarkasti, huomaat nopeasti kuinka monia kolhuja ja naarmuja niissä on. Usein nämä peitetään maalilla tai muilla keinoilla, mutta tämä ei välttämättä ole se helpoin tapa pitää seinät kauniina. Jos olet käyttänyt jotakin ainetta kolhujen täyttöön, voit hyödyntää saippuaa yleisilmeen tasoitukseen.

Kostuta pala saippuaa ja kiillota sillä käyttämäsi täyteaineen tai maalin rajat, muista tehdä näin ennen tuotteen kuivumista, sillä jälkikäteen hyvän lopputuloksen saaminen voi olla vaikeaa.

9. Pehmitä nahkakengät

et tiennyt saippuasta, että sillä voi notkistaa uudet kengät

 

Tämä kikka ei sovellu kaikille kengille, mutta pieni tippa saippuaa voi auttaa pehmittämään epämukavan jäykät nahkakengät, jotka hankaavat ja tuntuvat epämiellyttäviltä. Hiero saippuaa kengän sisäpinnoille ja anna sen kuivua muutaman tunnin ajan ennen käyttöä.

Suositeltua lukemista: Näin raikastat pahanhajuiset kengät

10. Eroon sitkeistä tahroista

On olemassa monia erilaisia tahranpoistajia, joilla sitkeätkin tahrat voi poistaa vaatteista. Ikävä kyllä monet näistä tuotteista sisältävät haitallisia ja voimakkaita kemikaaleja, jotka voivat tuhota herkät kankaat ja aiheuttaa myös inhottavia ihoreaktiota herkillä ihmisillä. Välttääksesi altistuksen näille kemikaaleille, voit käyttää tätä helppoa keinoa: käytä valkoista saippuapalaa ja aseta se suoraan tahran alapuolelle, kostuta kangas ja hiero aluetta.

Luulemme, että näitä asioita ja käyttötapoja et tiennyt saippuasta, vai mitä?!