Logo image
Logo image

Jabuticaba-hedelmä: hyödyt ja sen nauttiminen

3 minuuttia
Tässä artikkelissa kerromme, mikä jabuticaba on. Se on eksoottinen hedelmä, joka erottuu edukseen ravintotiheydellään ja fytokemiallisella sisällöllään.
Jabuticaba-hedelmä: hyödyt ja sen nauttiminen
Viimeisin päivitys: 22 syyskuuta, 2022

Jabuticaba on eksoottinen hedelmä, jossa on korkea C-vitamiinipitoisuus ja joka voi tuoda useita terveyshyötyjä. Se sisältää myös monia laadukkaita antioksidantteja, joten sen sisällyttäminen monipuoliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon on suositeltavaa. Puhumme pienestä hedelmästä, jolla on violetti kuori ja jota on helposti saatavilla mm. Brasiliassa.

Ennen kuin aloitamme, meidän on korostettava tarvetta varmistaa vihannesten läsnäolo terveellisessä ruokavaliossa. Näillä elintarvikkeilla on korkea ravintotiheys, joten ne pystyvät pienentämään riskiä kärsiä erilaisista puutostiloista, jotka johtavat kroonisten ja monimutkaisten patologioiden syntymiseen vuosien mittaan. Yleisesti ottaen onkin hyvä asettaa vihannekset hedelmien edelle.

Mikä on jabuticaba?

Some figure
Jabuticaba on epätavallinen, koska se kasvaa puun kuoressa.

Lue myös: Jakkihedelmä: vegaanien suosikki

Kuten jo mainitsimme, jabuticaba on eksoottinen hedelmä Etelä-Amerikasta, joka sisältää merkittäviä annoksia vitamiineja, antioksidantteja ja kuituja. Se itää kasvin varressa eikä kukissa. Sitä löytyy kaupoista myös jauhomaisessa muodossa. Se kulutetaan yleensä raakana tai sitä käytetään erilaisten kakkujen ja leivonnaisten valmistukseen.

Puhutaan nyt sen tärkeimmistä eduista. Tämä hedelmä voi auttaa tehostamaan immuunijärjestelmän toimintaa. C-vitamiini on osoittautunut auttavan kehon luontaisia ​​ja sopeutuvia puolustusprosesseja. Lisäksi tasojen pitäminen riittävinä auttaa kehoasi hallitsemaan oireita, jos saat tartunnan tai virusten aiheuttaman patologian.

Se sopii myös ehkäisemään joidenkin kroonisten ja monimutkaisten sairauksien, kuten tiettyjen syöpien, kehittymistä. Tämä johtuu antioksidanttien toiminnasta.

Nämä alkuaineet neutraloivat vapaiden radikaalien muodostumista ja niiden myöhempää kertymistä kehon kudoksiin. Tämä vaikutus on avain solu- ja DNA-replikaatioon liittyvien ongelmien välttämiseen. Tämä todetaan Current Pharmaceutical Design -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa.

Lopuksi on syytä mainita tämän hedelmän kyky estää ummetusta. Tämä tapahtuu kuidun ansiosta, joka lisää ulosteboluksen määrää ja aktivoi ruuansulatusputken mekanoreseptoreja. On olemassa näyttöä siitä, että tämä aine voi auttaa hoitamaan erilaisia ​​suolisto-ongelmia ja saavuttamaan siten paremman terveydentilan keskipitkällä aikavälillä.

Jabuticaban ravitsemukselliset tiedot

Ravitsemuksellisesti jabuticaba sisältää noin 58 kaloria 100 grammaa tuotetta kohti. Tästä syystä se voidaan sisällyttää ongelmitta vähäkaloriseen ruokavalioon, jonka tavoitteena on painon pudottaminen.

Suurin osa sen keskittymistä makroravinteista on kuitenkin yksinkertaisia ​​sokereita. Tarkemmin sanottuna se tarjoaa 15,3 g hiilihydraatteja 100 g annosta kohti. Nämä elementit eivät ole liian ongelmallisia, kunhan ne sisällytetään monipuoliseen ruokavalioon ja kunhan henkilö liikkuu säännöllisesti.

Mitä tulee mikroravinteisiin, kaliumin, kalsiumin, fosforin, magnesiumin ja C-vitamiinin pitoisuudet ovat erinomaiset. Siinä on myös suuri annos sinkkiä. Kaikkien näiden aineiden ansiosta homeostaasin tila säilyy sisäisessä ympäristössä, mikä varmistaa, että fysiologiset prosessit kehittyvät oikein ja tehokkaasti.

Kuinka sitä nautitaan?

Some figure
Jabuticabasta voit valmistaa kaikenlaisia ​​reseptejä smoothieista kakkuihin ja jopa jäätelöön.

Lue myös: Kuinka kuivattaa hedelmiä kotona?

Mitä tulee jabuticaban kulutukseen, voidaan toteuttaa erilaisia ​​vaihtoehtoja. Sen käyttäminen raakana on harkittava vaihtoehto. Se on kuitenkin erityisen maukasta, kun sitä käytetään hyytelöiden, mehujen, vaahtojen tai kakkujen valmistukseen. Voit saada tuotteen myös jauheena lisättäväksi smoothieihin, jogurtteihin tai leipään.

Huomaa, että myös hedelmän kuori kannattaa syödä. Siellä on suurin osa hedelmän kuidusta. Pelkästään hedelmälihaa käytettäessä verensokeritasot muuttuvat huomattavasti, mikä keskipitkällä aikavälillä johtaa haiman toimintaan liittyviksi ongelmiksi.

Jabuticaba, hedelmä, jolla on positiivisia terveysominaisuuksia

Kuten huomaat, jabuticaba on eksoottinen hedelmä, joka erottuu edukseen ravintoarvoillaan. Se on hedelmä, joka voidaan sisällyttää monipuoliseen ruokavalioon hyvän terveydentilan ylläpitämiseksi keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä. Loppujen lopuksi eksoottisten hedelmien syönti on yleensä suositeltavaa, koska ne ovat korkealaatuisten antioksidanttien lähde.

Lopuksi on huomattava, että hedelmät on aina parempi syödä raakana ja kokonaisena, ei esimerkiksi mehun muodossa. Muuten suuri osa kuidusta menetetään. Kuitu on erittäin tärkeä suoliston toiminnan parantamisessa. Mutta se voi myös vähentää nopeutta, jolla glukoosi pääsee verenkiertoon, mikä estää aineenvaihduntasairauksien syntymisen keskipitkällä aikavälillä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Carr, A. C., & Maggini, S. (2017). Vitamin C and Immune Function. Nutrients9(11), 1211. https://doi.org/10.3390/nu9111211
  • Poljsak, B., & Milisav, I. (2018). The Role of Antioxidants in Cancer, Friends or Foes?. Current pharmaceutical design24(44), 5234–5244. https://doi.org/10.2174/1381612825666190123112647
  • Gill, S. K., Rossi, M., Bajka, B., & Whelan, K. (2021). Dietary fibre in gastrointestinal health and disease. Nature reviews. Gastroenterology & hepatology18(2), 101–116. https://doi.org/10.1038/s41575-020-00375-4

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.