Logo image
Logo image

Anna anteeksi ja päästä irti

3 minuuttia
Anna anteeksi ja päästä irti
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Et voi antaa menneisyyden estää sinua liikkumasta eteenpäin. On tärkeää että opit virheistäsi ja annat itsellesi anteeksi. Virheiden ei tarvitse pitää sinua maassa, sillä niitä pitäisi katsoa osana elämän oppimisprosessia.

Menneisyys voi joskus saada ihmisen rasittumaan niin paljon, että se estää häntä elämästä nykyhetkeä rauhan ja harmonian puitteissa. Kun näin tapahtuu, ihminen halvaantuu, eikä hän pysty liikkumaan ollenkaan eteenpäin.

On helppoa sanoa, että tulisi vain yksinkertaisesti päästää irti menneisyydestä ja mennä eteenpäin, mutta jos tämä on kivuliasta eikä tilanne ratkea luonnostaan, kyseessä on vakava ongelma, joka vaatii huomiota.

Opi virheistäsi

Yksi tärkeimmistä syistä siihen, että ihminen ei etene ollenkaan elämässään, ovat ne virheet, joita teemme. Huono omatunto siitä, että teit jotakin väärää tai jotakin sellaista, jota et oikeasti halunnut tehdä, vaivaa ja kiduttaa ihmistä.

Some figure

 

Periaatteessa tiedämme, että virheet voi korjata, mutta entä ne virheet, joista ei tunnu olevan ollenkaan paluuta? Ratkaisu on yksinkertainen – niistä tulee vain oppia. Opi virheistäsi ja käännä ne positiiviseksi kokemukseksi. Muista se, että voit aina saada jotakin positiivista kaikista negatiivisista kokemuksistasi.

Älä siis pelkää virheitäsi, älä edes sellaisia, jotka tuntuvat painavana omatuntosi taakkana. Tämä estää sinua liikkumasta eteenpäin, ja joudut olemaan menneisyyden vankina pystymättä muuttamaan sitä. Pidä katseesi suunnattuna tulevaisuuteen, sillä et voi muuttaa sitä, mikä on jo tehty.

Tulisiko sinun sitten ruoskia itseäsi tekemistäsi virheistä? Ei, sillä virheiden tekeminen on inhimillistä ja opettaa sen, että emme ole täydellisiä. Meidän tulee olla tietoisia siitä, että virheet ovat positiivisia, sillä voimme oppia niistä.

En kiellä itseltäni onnellisuutta

Olet saattanut kokea surullisia ja synkkiä aikoja menneisyydessäsi, jotka muistat nykyhetkessäsi. Nämä ajat kuuluvat menneisyyteen! Et voi jatkaa menneisyydessä elämistä, sillä nykyhetki on tässä ja nyt.

Some figure

 

On monia ihmisiä, jotka eivät pysty olemaan onnellisia, sillä he ovat kiinnittäneet itsensä menneisyyteen. On kuitenkin normaalia miettiä silloin tällöin menneisyyttä, jotta siitä voisi oppia, ja jotta voisit nähdä sen mitä sinulle on tapahtunut ja mitä siitä olet oppinut.

Tämän tehdäksesi sinun tulee opetella antamaan anteeksi myös itsellesi. Inho ei koskaan tee hyvää kenellekään, se vain estää sinua tuntemasta sitä onnellisuutta, joka sinua odottaa. Sinun tulee siis päästää irti kaikesta sellaisesta, joka sinut kiinnittää menneisyyteen.

Sinun ei ainoastaan tule oppia antamaan anteeksi muille vaan opi virheistäsi ja opettele antamaan anteeksi omat virheesi. Tämä vapauttaa sinut siitä valtavasta painosta, jota olet kantanut harteillasi.

On elintärkeää, että annat itsellesi mahdollisuuden liikkua eteenpäin, vaikka katsoisitkin taakse aina silloin tällöin. On kuitenkin tärkeää, että katsot taakse vain silloin, kun se auttaa sinua ottamaan lisäaskeleen onnellisuutta kohti.

Oikea aika päästää irti on nyt!

Some figure

 

Tiedätkö, mitä riippuvaisuus suhteissa on? Se on sitä, että kiinnität itsesi johonkin toiseen ihmiseen, sillä pelkäät olla yksin menneisyydessäsi aiheutuneen trauman vuoksi. Samaan aikaan kärsit eräänlaisesta riippuvaisuudesta menneisyyteesi.

Sinun ei tulisi antaa itsesi tulla riippuvaiseksi menneisyydestäsi, sillä tulisi hyväksyä se, että emme voi muuttaa sitä.  Jos elät menneisyydessäsi, estät itseäsi olemasta paras versio itsestäsi ja muutut sellaiseksi henkilöksi, joka ei mene elämässään mihinkään eikä tee sillä mitään.

Emme voi liikkua eteenpäin päästämättä irti. Ajattele siis menneessä elämistä kiinni jäämisenä sellaiseen naruun, jonka itse solmit jalkaasi ja jonka vain sinä voit aukaista. Ja nyt on aika päästää tämä naru irti.

Katso mennyttäsi sellaisilla silmillä, jotka ovat tarkkailevat, ja opi omista virheistä ja menestyksistäsi. Anna anteeksi niille ihmisille, jotka sinua satuttivat. Keskity nykyhetkeen ja siihen, mitä haluat muuttaa. On tärkeää, että toimit.

Some figure

 

Jokainen ihminen tarvitsee jossakin vaiheessa paluuta menneisyyteensä. Tärkeää tässä on se, että et jää menneisyyteen pysyvästi, sillä todellisuutesi on tässä ja nyt. Elät siis nykyhetkessä, ja kuljet jatkuvasti tulevaisuutta kohti.

Älä anna itsesi elää menneessä. Se on takanasi, ja siihen sisältyy paljon sellaisia asioita, joista et pidä. Tänään voit kuitenkin muuttaa kaiken ja jättää menneen taaksesi. Nykyhetki antaa sinulle mahdollisuuden muutokseen.

Lapsuus vaikuttaa persoonallisuuden kehittymiseen

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.