Logo image
Logo image

Yksi rohkeimmista asioista joita voi tehdä on päästää irti

3 minuuttia
Oletko koskaan ajatellut, että kun et päästä tietyistä asioista irti, estät muita asioita tulemasta ja ottamasta niiden paikkaa? Anna niille mahdollisuus näyttää potentiaalinsa. 
Yksi rohkeimmista asioista joita voi tehdä on päästää irti
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

On pelottavaa päästää irti. Silti se on yksi terveimmistä päätöksistä mitä voit tehdä, sillä joskus se on erittäin vaikeaa.

Menneisyys sitoo sinua, pelkosi estävät sinua tulemasta tähän tarpeelliseen päätelmään. Ehkä sinusta tuntuu siltä, kuin olisit epäonnistunut.

Mutta et ole hävinnyt; olet voittanut.

Sinun täytyy olla erittäin vahva ja tietoinen siitä, että katumus ja epäilykset valtaavat mielesi, hämmentäen sinua ja saaden sinut haluamaan mennä takaisin.

Muista, kuinka rohkea olet. Kaiken kaikkiaan irti päästäminen vaatii enemmän rohkeutta kuin melkein mikä tahansa muu asia.

Lue tämä: Etäännytän itseni koska rakastan itseäni

Irti päästäminen ja eroon pääseminen siitä, mitä et tarvitse

Some figure

Et ehkä halua nähdä sitä, mutta riippuvuutesi ja irti päästämisen pelkosi osoittavat sinulle, että se minkä ajattelit olevan niin tarpeellista, onkin itse asiassa tarpeetonta. 

Ajattele sitä kun käyt läpi vaatteita, joita olet siivoamassa kaapistasi. Usein sinulla on vaatteita, jotka sinun olisi pitänyt heittää pois jo kauna sitten. Kuitenkin jokin saa sinut pitämään ne. On vaikea päästä eroon jostakin, joka oli joskus meille tärkeää. 

Sosiaaliset suhteemme ovat korvaamattomia. Olemme sosiaalisia olentoja, joiden täytyy olla tekemisissä toisten kanssa.

Ihmissuhteet kuitenkin tulevat tunteiden kanssa, mikä tarkoittaa sitä, että kärsit. Nautit onnellisuudesta, välität muista ihmisistä.

Vuosia kestäneen suhteen päättäminen sen takia ettei se enää toimi ei ole niin yksinkertaista kuin miltä se saattaa kuulostaa. Ajattelet kaikkea mitä olette yhdessä kokeneet, ja miksi aloitte alunperin olemaan yhdessä.

Some figure

Syytät joskus itseäsi, mutta muista: mikäli annoit sille kaikkesi, ei ole olemassa mitään tapaa, jolla se jatkaisi kulkuaan.

Ja mitä tapahtuu, kun toinen ihminen jättää sinut? Erot jättävät aina särkyneitä sydämiä. Se ei ole helppoa, se sattuu, ja haluat mennä takaisin.

Et kuitenkan tajua, että tämä asenne pitää sinut kahleissa menneisyydessä, joka ei enää ole nykyisyyttäsi eikä koskaan tule olemaan tulevaisuutesi.

Pelko päästää irti

Jos sinulla on vaikeuksia päästää irti, se voi johtua siitä että toimesi eivät auta sinua, vaan ennemmin vievät sinut toiseen suuntaan.

Teet sen tiedostamatta, mutta joskus negatiiviset tunteet peittävät päätöksentekokykysi. Ne saavat sinut valitsemaan huonosti.

Ajattele sitä myrkyllistä suhdetta josta löysit itsesi, ilman kykyä päästä siitä pois. Ilman että tajuat sitä, saatat ruokkia vihaasi tai ehkä käytät tilannetta tunteaksesi olosi uhriksi.

Aina kun olet onneton, katso oletko kykenemätön päästämään irti.

Some figure

Aivan kuin meillä ihmisillä olisi eräänlainen viehätys kivuliaisiin kokemuksiin. Ne saavat meidät koukkuun ja estävät meitä näkemästä elämän hyvyyttä.

Voit kuitenkin päästä pois tästä viheliäisestä kierteestä johon olet jäänyt jumiin.

Irti päästäminen on vapauttavaa

Vaikka se sattuu, vaikka kadut päätöstäsi, yksi asia mikä on totta on se, että se on erittäin vapauttavaa.

Harkitse tätä:

  • Älä pelkää yksin olemista: Et itse asiassa ole yksin, mutta saatat tuntea olosi yksinäiseksi koska olet juuri päästänyt irti jostakin, joka oli suuri osa elämääsi. Sinulla on kuitenkin niin monta asiaa joita odottaa, joten tämä tunne ei kestä kauaa.
  • Irti päästäminen ei tarkoita, että lakkaat rakastamasta: Se, ettet ole jonkun kanssa vain itsekkyydestä on osoitus siitä, kuinka paljon rakastat häntä. Jonkun rakastaminen ei tarkoita hänen omistamista.
  • Et ole epäonnistunut, vaan olet oppinut jotakin: Joskus ajattelemme, että toiset ihmiset ovat vastuussa onnestamme, mutta on suuri virhe ajatella näin. Sinun ei tulisi antaa muiden olla vastuussa onnellisuudestasi. Mikäli teet näin, kun he lähtevät, sinä tunnet olosi tyhjäksi.

Ennen kuin menet, suosittelemme lukemaan: Joskus tarvitset uuden alun päästäksesi eteenpäin

Some figure

Irti päästäminen on päätös jonka rohkeat ihmiset tekevät, ja se on tarpeellinen. Se on vaikeaa, mutta se ei ole syy olla tekemättä sitä.

Elämässäsi on aikoja, jolloin sinun täytyy päästää irti jostakin tai jostakusta päästäksesi eteenpäin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Klebanoff, S. (2018). Letting Go. Psychoanalytic Perspectives. https://doi.org/10.1080/1551806X.2018.1396136

Rapoport-Hubschman, N., Gidron, Y., Reicher-Atir, R., Sapir, O., & Fisch, B. (2009). “Letting go” coping is associated with successful IVF treatment outcome. Fertility and Sterility. https://doi.org/10.1016/j.fertnstert.2008.08.012


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.