Kehitä sosiaalista älykkyyttäsi – 8 päivittäistä tapaa

16 huhtikuun, 2019
Ne joilla on sosiaalista älykkyyttä, tietävät mitä he haluavat. He tietävät kuinka tulee käyttäytyä ympärillä olevia ihmisiä kohtaan, jotta molemminpuolinen ymmärrys voisi toteutua ja jotta suhteet olisivat niin lämpimiä kuin vain mahdollista.

Todellinen sosiaalinen älykkyys syntyy siitä, että ihmisellä on varmuutta ja ymmärrystä itsestään siinä määrin, että hän voi olla kypsässä vuorovaikutuksessa toisten kanssa.

On sellaisia asioita, joita sosiaalisesti älykkäät ihmiset tekevät niin hyvin että he erottuvat selkeästi niistä, joilla on sellaisia ärsyttäviä tapoja jotka usein häiritsevät toisia.

Seuraavassa kerromme eräistä kaikkein tyypillisimmistä ominaisuuksista, joita tällaisilla ihmisillä on. Tulet huomaamaan, että sinunkin on helppoa alkaa toteuttaa näitä asioita jokapäiväisessä elämässäsi. Jatka siis lukemista ja saat tietää, mitä sosiaalinen älykkyys tosiasiassa on!

Sosiaalisesti älykkäät ihmiset eivät keskeytä toisia

 

mies ja nainen juttelevat

Ne joilla on sosiaalista älykkyyttä, ovat yleensä mahtavia keskustelukumppaneita. He eivät tunne tarvetta puhua ennen toisia tai keskeyttää.

He ovat yksinkertaisesti tyytyväisiä siihen, että he odottavat omaa vuoroaan puhua. He eivät yritä vimmaisesti pakottaa toisia omaksumaan heidän näkökulmaansa, sillä he ovat varmoja siitä, mitä he haluavat sanoa.

He myös tietävät, että ei ole tarpeellista ilmaista omaa mielipidettään toisille, jotta sillä olisi arvoa.

Lue aiheesta lisää: On parasta pysyä vaiti myrskyn aikana ja puhua kun on tyyntä

He eivät aina keskity itseensä

Sosiaalisesti älykkäät ihmiset tietävät oman tärkeytensä ja tekevät töitä sen eteen, että he voisivat edetä ja parantaa itseään.

He tietävät, että vuorovaikutukselliset suhteet vaativat aikaa ja huomiota. He luovat tapoja ja tottumuksia ystäviensä, kumppaniensa ja perheensä kanssa, mutta he tekevät tätä myös omaa itseään koskien.

Heillä on kyky ymmärtää se, että he eivät ole maailman keskipiste, mutta tämä ei kuitenkaan vie heidän tunnettaan tärkeydestä. He ovat sen tyyppisiä ihmisiä, jotka ovat rinnallasi kun tarvitset tukea, mutta he osaavat myös sanoa”ei”, mikäli se on tarpeen.

He eivät tuomitse toisia osoittaakseen olevansa oikeassa

 

sosiaalinen älykkyys ottaa toisen ihmisen huomioon

Hyvä merkki tunneälystä on kyky ymmärtää ne erot, joita sinulla itselläsi voi ola toisiin verrattuna.

Kun tuomitset toisia, jotta voisit edistää omia ideoitasi tai mielipiteitäsi jostakin asiasta, saat aikaiseksi vain sen, että ihmiset eivät enää jaa kanssasi sitä, mitä he todella ajattelevat.

On ihanteellista, jos pystyt olemaan avoimempi ja vastaanottavaisempi ilman, että sinulla olisi tarve omata sama mielipide kuin kaikilla muilla.

He eivät yritä muuttaa toisten mielipiteitä

Tämä on mahtava kyky, ja sekin on sosiaalisesti älykkäillä ihmisillä. Se, mitä toiset tuntevat, on juuri tätä – tunteita. Siksi onkin tärkeää puhua toisille kunnioituksella ja kärsivällisesti.

Kun pystyt kypsästi ymmärtämään toisten mielipiteitä ja voit ilmaista omiasi kunnioituksen kera, tilanteista tulee terveempiä, tuottoisampia ja rauhallisempia.

Sinun ei tarvitse tehdä toisten oloa huonommaksi, jotta voisit näyttää sen, että omatkin mielipiteesi ovat tärkeitä.

He ovat rauhallisia ja tietävät, kuinka käyttää ääntään

Paras tapa hoitaa todella niitä ongelmia, joita elämässä tulee eteen, on itsevarmuuden kera. Raivo ja passiivinen aggressiivisuus, jotka näyttävät varmuudelta, tuovat yleensä mukanaan enemmän ongelmia kuin ratkaisuja.

Sosiaalisesti älykkäillä ihmisillä on varmuus tehdä se, mitä he haluavat tehdä.

He tietävät kuinka kuunnellaan ja osallistutaan keskusteluun itsevarmasti, ja he pystyvät oikealla tavalla suhtautumaan ympärillään oleviin ihmisiin.

He eivät ole kovin kriittisiä

 

sosiaalinen älykkyys: ota muut huomioon

Moni ihminen kutsuu itseään epäsosiaaliseksi ja tuppaa jatkuvasti kritisoimaan ympärillään olevia ihmisiä – lisäksi tällaiset ihmiset kritisoivat itseään.

Sosiaalisesti älykkäät ihmiset yleensä hyväksyvät sen, että huolimatta asioiden ulkokuoresta, jokaisella ihmisellä on monia positiivisia ominaisuuksia tarjottavanaan, ei vain negatiivisia.

Ne, jotka tietävät, kuinka suhtautua toisiin, löytävät positiiviset asiat omasta käytöksestään, kuten myös toisten käytöksestä.

Tämä johtuu siitä, että heillä on enemmän itsevarmuutta, ja he yrittävät saada irti parhaan jokaisesta tilanteesta, johon he joutuvat.

He eivät ylianalysoi sitä, kuinka toiset käyttäytyvät

Liika omien ihmissuhteiden ajattelu estää sinua nauttimasta niistä. Siksi onkin niin tärkeää, että vältät ennakkokäsityksiä siitä, kuinka suhteesi toisiin tulevat olemaan.

Sinun tulisi myös välttää liikaa ihmissuhteiden analysointia silloin kun ne loppuvat.

Voit kääntää tämän tottumuksen ylösalaisin siten, että keskityt kaikkien mahdollisten huonojen lopputulosten sijasta siihen, että kohtaat vuorovaikutuksen toisten kanssa positiivisella asenteella.

Saatat yllättyä siitä, että tämä toimii sellaistenkin suhteiden kohdalla, jotka eivät onnistuneet.

Heillä on hyvä kehonkieli

 

Kun olet sosiaalisessa tilanteessa, kehosi asento lähettää toisille viestin.

Sosiaalisesti älykkäät ihmiset varmistavat, että heidän kehonsa lähettämä viesti on positiivinen.

Kun otat katsekontaktin ja hymyilet toisille, näytät heille, että olet ystävällinen ja avoin, etkä ollenkaan pelottava. Jos seisot suorassa, toiset tulevat näkemään, että olet varma itsestäsi.

Lue aiheesta lisää: Naisen kaunein kurvi on hänen hymynsä

He aloittavat odottamisen sijaan

Se, että odotat toisten ottavan sinuun yhteyttä ja kutsuvan sinut tekemään asioita, on oman aikasi hukkaamista. Sosiaalisesti älykkäät ihmiset tietävät, että sosiaaliset suhteet perustuvat molemminpuoliselle vaivannäölle.

Jos haluat näyttää toisille että olet heille tärkeä, sinun tulee tehdä aloite ja suorittaa oma osasi, jotta voisitte toisen kanssa aloittaa vuorovaikutuksessa olemisen. Voit tehdä tämän tekemällä seuraavia yksinkertaisia asioita:

  • Pysy yhteydessä puhelimen tai tekstiviestien välityksellä.
  • Käy ystäviesi luona.
  • Järjestä tapaaminen.

Vaikka jotkut ihmiset ovatkin jo luonnostaan kehittyneempiä sosiaalisen älykkyyden osalta, kuka tahansa voi tehdä omastaan paremman, jos vain kiinnittää asiaan huomiota.

Loppupeleissä tässä on itse asiassa kyse vain näiden helppojen tapojen harjoittamisesta päivittäisessä elämässä – sosiaalinen älykkyys on asia, jota voi itse parantaa.