Menetys tai ihmissuhdevaikeudet – kuinka suhtautua?

helmikuu 28, 2017
Ikävä kyllä, kipu ja menetys ovat välttämättömiä asioita ihmisen elämässä. Usko tai älä, on kuitenkin olemassa monia tapoja sopeutua rakkaan ihmisen menetykseen. Niiden avulla voit päästä yli siitä kivusta ja kärsimyksestä, joita tämä tilanne aiheuttaa - ilman, että käytöksesi muuttuu epäterveelliseksi.

Ikävä kyllä kipu ja menetys ovat elämässä välttämättömiä asioita, ja tulet kohtaamaan ne monella tapaa. Siksi tähän kipuun sopeutuminen on aivan perustavanlaatuista omalle hyvinvoinnillesi.

On olemassa lukemattomia strategioita sitä varten, että tällaisista vaikeista ajoista voisi selviytyä. Jos luet tämän artikkelin ajatuksella, tulet näkemään, että voit löytää sellaisen strategian, joka sopii omaan persoonallisuuteesi ja joka auttaa sinua suhtautumaan oikealla tavalla siihen, mitä tunnet.

Vaikka käyttäisitkin monia erilaisia tekniikoita, saatat silti todeta, että menetys ja muut ongelmat ovat vaikeasti kohdattavia asioita.

Onkin tärkeää että ymmärrät, kuinka näitä strategioita tulisi käyttää oikein, jotta voisit käsitellä kipuasi hyvin. Sinun ei tulisi odottaa sen häipyvän muutamassa minuutissa tai päivässä.

Kyseessä on prosessi, joka vaatii aikaa, joten sinun täytyy opetella kuinka tämän prosessin annetaan tapahtua vähän kerrallaan.

Kuinka kipu ja menetys tavallisesti näkyvät

Nainen ja menetys

Nämä kaksi sanaa saattavat olla mielessäsi silloin, kun joku sinulle tärkeä jättää sinut tai kuolee. Se tyhjyys, joka sinut valtaa tragedian jälkeen, saattaa aiheuttaa erilaisia seurauksia ihmisestä riippuen.

Kaikkein tavallisimmat vaikutukset ovat nämä:

 • masennus
 • sosiaalinen eristäytyminen
 • unihäiriöt
 • keskittymiskyvyn puute
 • huono menestys töissä tai koulussa
 • mielenkiinnon vähentyminen sellaisia asioita kohtaan, joista ennen pidit

Jokaisella on omat tapansa surun ja menetyksen kohtaamiseen.

Muista, että se menetelmä jonka valitset sopeutumista varten on tärkeä, ja sillä voi olla pitkäikäisiä vaikutuksia sekä terveytesi että onnellisuutesi kannalta.

Seuraavassa on eräitä tapoja, joiden avulla voit paremmin käsitellä kipuasi.

Mene lähemmäksi toisia

Menetykseen ja kipuun sopeutuminen voi olla helpompaa, jos avaat sydämesi toisille ihmisille sen sijaan, että vetäytyisit omaan itseesi etkä ilmaisisi tunteitasi.

Tämä tulee antamaan sinulle ulkopuolisen henkilön näkökulman omaan tilanteeseesi sekä muistuttamaan siitä, että sinulla on tukiverkosto. Epäilemättä ympärilläsi olevat ovat kokeneet jotakin samanlaista sekä voivat ymmärtää sen, mitä tunnet.

Heillä saattaa olla arvokkaita näkemyksiä, joista he voivat sinulle kertoa.

Vältä lääkkeitä ja huumaavia aineita

Juoksulenkki

Unilääkkeiden syönti silloin, kun kamppailet menetyksen kanssa on huono ratkaisu, joka aiheuttaa usein lisää ongelmia.

Alkoholin juonti siihen pisteeseen asti, että et enää muista mitään, tai huumeiden käyttäminen todellisuudesta pakenemiseksi ovat vain tapoja tuhota omaa itseäsi, eivätkä ne auta sinua pääsemään ylitse siitä vaikeasta ajasta, jota elät.

Sinun tulisi etsiä terveellisimmät mahdolliset tavat kanavoida se, mitä tunnet. Muuten tulee olemaan hyvin vaikeaa kohdata seuraava kivulias tilanne.

Kokeile kotihoitoja

On monia yrttihoitoja, jotka voivat auttaa sinua saamaan rauhaa silloin, kun olet erittäin järkyttynyt, ja nämä ovat parempia vaihtoehtoja kuin masennuslääkkeet.

Kyseisiin hoitoihin kuuluvat muun muassa seuraavat:

 • kamomillatee
 • virmajuuri
 • kärsimyskukka
 • laventeli

Voit käyttää niitä monella tapaa, joihin lukeutuvat aromaterapia ja haudukkeet sekä eteeristen öljyjen laittaminen tyynylle.

Meditoi

Jos koet tragedian tai joudut sopeutumaan kipuun ja menetykseen, saatat sulkeutua sisällesi, ja tyypillisesti tässä ei ole kyse tuotteliaasta tai terveellisestä asiasta. Jos harjoitat meditaatiota, saatat saada siitä runsaasti apua tilanteeseesi.

Kyseessä ei ole kuitenkaan se, että unohtaisit koko muun maailman, vaan se, että tunnistat sisälläsi olevat todelliset tunteet.

Meditaatio voi olla vaikeaa, kun mielesi on kivun ja surun täyttämä. Jos näin kuitenkin on, se tarkoittaa vain sitä, että sinun tulee tehdä töitä hiukan enemmän.

Löydä keino ilmaista itseäsi luovalla tavalla

Jos olet turhautunut ja hämmentynyt siitä mitä on tapahtunut, tunteesi saattavat räjähtää. On hyvin terveellistä, jos sinulla on luova kanava kyseisen energian ulos päästämiseksi, ja voit näin suojella suhteitasi toisten kanssa.

Sen lisäksi tulet estämään negatiivisia tunteita kerääntymästä sisällesi – muuten ne tulevat lopulta tulvimaan ylitse. Ilmaise itseäsi sellaisilla tavoilla, joista et koskaan ole unelmoinutkaan – luovuutesi kautta.

Matkusta

Jotkut luulevat, että matkustamisessa on kyse enemmänkin ”pakenemisesta” kuin menetyksen ja kivun kohtaamisesta. Ympäristön vaihtaminen voi kuitenkin auttaa sinua pääsemään toipumisen vaiheeseen, jotta voisit saada elämäsi takaisin oikealla raiteelle.

Matkustelulla on ainutlaatuinen kyky inspiroida ihmistä sekä muistuttaa siitä, että on vielä olemassa hyviä asioita, joiden ansioista kannattaa herätä aamuisin  – silloinkin, kun et tässä itse onnistu. Tämä on elintärkeää, kun käyt lävitse surun prosessia.

Kunnioita sitä, minkä olet menettänyt

Kynttilät

Kun menetät rakastamasi ihmisen, se ei tarkoita sitä, että hänen muistonsa tulisi unohtaa. On tärkeää, että löydät henkilökohtaisen ja ainutlaatuisen tavan kunnioittaa menettämääsi ihmistä. 

Tämä voi olla mikä tahansa:

 • pieni seremonia
 • pieni alttari kotonasi
 • päivittäinen rituaali, jonka otat osaksi elämääsi

Näin saat aikaan sen, että tunnet yhteyden menettämääsi ihmiseen, ja samalla tämä on keino sanoa hyvästit hiukan kerrallaan.

Pystyt pian myös siirtymään menetyksesi aiheuttaman surun ja kivun ohitse. Voit aloittaa elämäsi seuraavan luvun ilman, että unohtaisit sitä muistoa, joka sinulle on toisesta jäänyt.

UUTISIA VERKOSSA