7 merkkiä siitä, että on aika lopettaa ystävyys

7 merkkiä siitä, että on aika lopettaa ystävyys

Viimeisin päivitys: 01 helmikuuta, 2019

Ystävyyden lopettaminen ei ole koskaan helppoa, mutta jos ystävyys alentaa itsetuntoasi ja saa sinut epäilemään itseäsi, on aika löytää toinen tie. Opi 7 merkkiä siitä, että on aika lopettaa ystävyys ottaaksesi positiivisen askeleen elämässäsi.

Mikäli ystävyys on epätasapainossa ja tajuat että annat enemmän kuin saat, saattaa olla aika miettiä onko se oikeastaan sen arvoista. 

Päätös lopettaa ystävyys voi olla suuri tunteiden vuoristorata. Kuitenkin, kun ajattelet sitä loogisesti, tajuat että eroaminen voi olla tervein vaihtoehto.

Kun kuljet läpi elämän, on luonnollista tavata uusia ihmisiä ja tulla läheiseksi muutamien valittujen kanssa. Joskus on parasta kiinnittää huomiota ja olla varovainen sen suhteen, kenet päästät ystäväpiiriisi. 

Voi silti olla vaikeaa joutua lopettamaan ystävyys, vaikka se ei auttanut sinua kasvamaan vaan veti sinua alaspäin.

Sinun ei tulisi hävetä etäisyyden ottamista ihmisistä jotka eivät ole sinulle hyväksi. Lopulta, ihmiset muuttuvat ja voit päätyä hyvin erilaiselle tielle kuin ystäväsi.

Tämä voi olla tuskallinen tilanne, mutta jos huomaat seuraavat merkit, sinun on paras lopettaa ystävyys niin pian kuin mahdollista.

1. Ystävyytenne on yksipuolista

Kun ystävyyssuhde on epätasapainoinen etkä löydä tietäsi takaisin, ystäväsi ei luultavasti arvosta sinua niin paljon kuin sinä arvostat häntä.

Ystävän jatkuva tavoittelu on vallan väsyttävää ja voi päätyä satuttamaan itsetuntoasi. 

Oletko lopettanut ystävääsi yhteyden ottamisen, mutta hän ei ole tehnyt mitään eri tavalla muuttaakseen tilannetta? Voi olla parasta lopettaa käyttämästä energiaasi ja tuhlaamasta aikaasi ihmiseen, joka on menettänyt kiinnostuksensa sinuun.

2. Ystäväsi manipuloi sinua ja yrittää kontrolloida käyttäytymistäsi

kun ystävä manipuloi toista, on aika lopettaa ystävyys

Sinun tulisi päättää ystävyys kun sinusta tuntuu ettet pysty näkemään kuka todella olet ja kun et ole oma aito itsesi kun olette yhdessä. 

Terveessä ystävyyssuhteessa on kyse kummastakin ihmisestä jakamassa sisimpänsä ilman toisesta hyötymistä. Mikäli näin ei ole, arvioi ystävyyssuhde uudelleen ja ajattele onko se jatkamisen arvoista.

3. Hän vetää sinut alas mukanaan

Kun alat tuntea vastuuta ystäväsi käyttäytymisestä koska hän käyttäytyy kyseenalaisella tavalla, on mahdollista että hän vetää sinua alas.

Muista: on normaalia uskoa, että ihmiset jotka viettävät aikaa yhdessä, ovat samanlaisia tai saman tyyppisiä.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos ystävälläsi on negatiivinen imago, muut näkevät sinut samalla tavalla. Mikä pahempaa, saatat alkaa käyttäytyä heidän laillaan.

Pidä mielessä että ihmisluonto tarkoittaa, että vaistomaisesti imitoimme ihmisiä ympärillämme kuuluaksemme joukkoon ja selviytyäksemme. Käyttäytymiseesi negatiivisesti vaikuttavan ystävyyden lopettaminen on paras päätös.

4. Välillänne on mustasukkaisuutta, kateutta ja kilpailua

Kateellinen ystävyys

Tunne, että sinun täytyy jatkuvasti todistaa olevasi ystävääsi parempi voi olla väsyttävää.

Ystävyys joka ei perustu molemminpuoleiseen tukeen ja onnellisuuteen henkilökohtaisesta kasvusta, on negatiivinen kummallekin osapuolelle.

Ystävyydessä on kyse sellaisen tavan löytämisestä, jossa kumpikin voi kasvaa ja olla parempia yhdessä, ei yhden ihmisen olemisesta tähti ja toisen olemisesta sivunäyttelijä.

5. Paras osa ystävyydestä on menneisyydessä

Harkitse ystävyyden lopettamista jos pidät siitä kiinni vain, koska yhdistät sen johonkin hyvään aikaan elämässäsi. Elä nykyhetkessä. Tämä on aika jolloin saatat elää eri tavalla kun lapsuudessasi.

Sinun ei tule pysytellä suhteessa joka oli hyvä menneisyydessä, mutta nyt ei ole mitään muuta kuin historiaa.

6. Ystäväsi ei tuo mitään positiivista elämääsi

On tärkeää, että voit nostaa itsesi kun olet alamaissa, mutta sinun tulisi lopettaa ystävyys jos se vain hukuttaa sinut.

Tässä sinun täytyy kunnioittaa itseäsi ja antaa ystäväsi mennä. Ystävien tulisi olla luonnollinen jatkumo elämässäsi, aivan kuten sinun tulisi olla heidän elämässään.

Toisin sanoin, teidän tulisi rohkaista toinen toisianne ja inspiroida toisianne olemaan onnellisia ja terveitä. Tärkeää on, että kumpikin annatte jotakin positiivista toistenne elämiin.

7. Hän satuttaa itsetuntoasi

Aidot ystävät tarjoavat elintärkeän tukiverkoston, etenkin kun puhutaan modernin elämän aiheuttaman stressin hoitamisesta. Aina kun sinulla on ongelma, vaikeuksia tai kysymyksiä, ystäviesi tulisi antaa moraalista tukea ja nostattaa itsetuntoasi.

Ystävyyssuhteen lopettaminen ei ole koskaan helppoa, mutta jos suhde aiheuttaa itsevarmuutesi alenemista ja itsesi epäilemistä, on aika löytää uusi tie.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.