Logo image
Logo image

5 suhdetta, jotka voivat pilata parisuhteesi

3 minuuttia
Kun parisuhteenne perustuu kommunikointiin ja luottamukseen, seuraavien tekijöiden ei pitäisi vaikuttaa siihen. On kuitenkin hyvä tietää mahdollisista ongelma-alueista.
5 suhdetta, jotka voivat pilata parisuhteesi
Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Monet meistä ovat yksimielisiä siitä, että on erittäin tärkeää tuntea itsensä rakastetuksi. Yksi elämän suurimpia nautintoja on löytää tällainen ihmissuhde, jossa tunnet itsesi rakastetuksi ja arvostetuksi. Seuraavaksi luettelemme yleisiä asioita, jotka voivat pahimmillaan jopa pilata parisuhteesi.

Yleisimmät ihmissuhteet, jotka voivat pilata parisuhteesi

Mutta muista, että huono kommunikaatio saattaa joskus aiheuttaa ongelmia. Tämä pätee myös silloin, vaikka sopisitte täydellisesti yhteen “sielunkumppanisi” kanssa.

Tähän on olemassa monia eri syitä. Joskus meidän on esimerkiksi kestettävä menneiden suhteiden taakkaa. Entiset kumppanit, jotka haluavat ylläpitää samanlaisen suhteen meihin kuin menneisyydessä, voivat aiheuttaa ongelmia.

Toisinaan tärkeät ihmiset vaativat sekä huomiotamme että aikaamme. Muista kuitenkin, että tämä voi aiheuttaa ongelmia parisuhteessasi.

1. Anopit

Some figure

On yleisesti tunnettu ajatus, että parisuhteen osapuolten äidit ovat aina läsnä. Useimmissa tapauksissa tämä voi olla hankalaa. Vaikeuksia on erityisesti monilla sellaisilla ihmisillä, joilla on ongelmallinen suhde omiin vanhempiinsa.

Toisaalta sinä ja kumppanisi haluatte antaa omalle parisuhteellenne huomiota ja toisaalta taas äitisi tulee aina olemaan tärkeä henkilö elämässäsi.

Tällaisessa tapauksessa on parasta olla kärsivällinen. Saatat jopa miettiä, miltä sinusta itsestäsi tuntuu sitten, kun omat lapsesi löytävät parisuhteen.

Yleensä sinun kannattaa muodostaa hyvä suhde kumppanisi äitiin. Kun teet tämän, sinun täytyy myös asettaa ja pitää tietyt rajat. Jotkut anopit voivat olla hankalampia kuin toiset. Näissä tapauksissa kärsivällisyys on tärkeää.

2. Työkaverit

Some figure

Yksi iso asia johon törmää jatkuvasti on se, että työkaverisi näkevät sinusta aina parhaat puolet. Töissä on aina oltava hyvällä asenteella; tämä on se puoli, jonka työkaverisi näkevät. Tuette toinen toisianne. Saatatte jopa käydä yhdessä ulkona lounaalla.

On kuitenkin normaalia käyttäytyä eri tavalla kotona kuin töissä. Tämä muutos voi olla melkoinen.

Töistä lähtiessäsi alat miettiä kaikkia kotitöitä, jotka sinua vielä työpäivän päätteeksi odottavat. Eikä puolisosikaan ehkä ole hyvällä tuulella.

On tärkeää, ettet puhu liikaa työkavereistasi kotona. Sinun ei myöskään kannattaisi lähteä heidän kanssaan ulos ilman puolisoasi.

Rehellisesti sanoen, mustasukkaisuus on herkkä aihe. On hyvinkin paljon mahdollista, ettei kumppanisi pahoita mieltään jos lähdet ulos ystäviesi kanssa. Mutta on aina hyvä katsoa asioita toisesta perspektiivistä.

Kysy itseltäsi, miltä sinusta tuntuisi, jos kumppanisi olisi aina menossa ulos saman vastakkaista sukupuolta olevan henkilön kanssa?

3. Parhaat ystävät

Tätä et voi kiistää; se on kaikkien ongelma. Saatamme kaikki tuntea mustasukkaisuutta kumppanimme parhaasta ystävästä. Ja kumppanisi tuntee luultavasti samoin. Jutteleehan kumppanisi useinkin ystävänsä kanssa vapaammin kuin sinun kanssasi.

Tässä kohtaa sinulla saattaa herätä kaikenlaisia epäilyksiä. Saatat jopa pelätä, että heidän välinen suhteensa pilaa parisuhteenne. Sellainenkin hetki saattaa tulla, jolloin epäilet jonkin olevan vialla.

Tärkeintä on ylläpitää kommunikaatiota kumppanin kanssa. Kerro hänelle, että asia vaivaa sinua. Sinun tulisi myös kertoa hänelle, ettet halua tehdä tilanteesta hankalaa. Kumppanisi tulisi osata asettaa asianmukaiset rajat, jotta vältytte lisäongelmilta.

Ja muista, että kumppanisi tuntee luultavasti samoin. Anna hänelle aikaa ja hieman tilaa.

4. Lemmikit

Some figure

Saattaa kuulostaa oudolta, mutta suhde omaan lemmikkiisi saattaa vaikuttaa parisuhteeseesi.

Tavallisesti tämä tapahtuu ainoastaan silloin, kun sinulla on vain yksi lemmikki. Osoitat lemmikillesi ehdotonta rakkautta. Mutta tämä rakkaus ei ole samanlaista kuin se, mitä avioliitossa annetaan.

Joskus kumppanisi on helpompi osoittaa hellyyttä lemmikille kuin käsitellä elämän ongelmia. On tiettyjä merkkejä, joita tulee varoa.

Jos koirasi vie tilaa vuoteessa kumppaniltasi, sinun tulisi alkaa pohtia asioita. Varo myös näyttämästä enemmän rakkautta lemmikillesi kuin kumppanillesi.

5. Personal trainerit

Kuntoilu pistää kaikenlaiset hormonit liikkeelle. Treenin aikana vapautuu erityisesti endorfiineja, jotka tekevät olon hyväksi ja onnelliseksi. Tämän vuoksi kuntosali on loistava paikka löytää tyttö- tai poikaystävä. Ellei sinulla tietenkin jo ole sellaista.

Kumppanisi saattaa luonnollisestikin tuntea mustasukkaisuutta, jos juttelet paljon treenivalmentajasi kanssa. Hän saattaa saada kaikenlaisia vääriä käsityksiä.

Jos haluat terveen parisuhteen, pidä tämä mielessä: sinun on tehtävä selväksi, että sinulla ja valmentajallasi on vain ammatillinen suhde.

Emme suosittele sinua vaihtamaan valmentajaasi. Luottamus on kuitenkin erittäin tärkeää suhteessa. Mutta voisit kuitenkin pyytää kumppaniasi treenaamaan kanssasi. Jos hän suostuu, hän huomaa, että valmentaja kohtelee kaikkia samanveroisesti.

Rajat ja luottamus: avain onnistuneeseen parisuhteeseen

Kun yhdistät elämäsi toisen henkilön kanssa, hänestä tulee osa perhettäsi. Sinun on varmistettava, että annat hänelle aikaa.

Tiedämme, että työ, lapset ja muut askareet ovat tärkeitä. Mutta muista, että päätitte yhdistää elämänne. Jos olette naimisissa, pidä tämä mielessä: hän on elinikäinen kumppanisi.

Älä anna edellä mainittujen ihmissuhteiden viedä sinulta kumppaniasi. On tarpeellista asettaa rajat, kommunikoida ja luottaa toiseen. Ilman selkeitä rajoja ja toimivaa kommunikointia, mikä tahansa edellämainituista suhteista voi pahimmillaan pilata parisuhteesi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Fernando Maureira Cid, “LOS CUATRO COMPONENTES DE LA RELACIÓN DE PAREJA”, Revista Electrónica de Psicología Iztacala. 14, (1), 2011
  • Gema Lendoiro, “Suegra y nuera, un clásico en las (malas) relaciones familiares”, artículo en La Razón, 2018
  • “Celos”, Artículo en wikipedia
  • VAN SOMMERS, Peter Los celos. Reconocerlos Comprenderlos Asumirlos Editorial Paidós, 1989 – 254 páginas pág 103

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.