9 ihmistyyppiä, joista kannattaa pysyä kaukana

17 marraskuun, 2019
Vaikka meillä olisi jo valmiiksi hyvä mielenterveys, tosiasia on se, että jos ympäröimme itsemme ristiriitaisten ihmisten kanssa, voivat he alkaa vaikuttaa meihin negatiivisesti ja riistää meiltä itseluottamuksemme.

Elämämme aikana meillä on mahdollisuuksia tutustua erilaisiin ihmisiin, joilla kaikilla on erilaiset ​​persoonallisuudet ja elämäntavat. Joistakin näistä ihmisistä kasvaa meille se tuki ja turva, joka voi jopa osoittautua avaintekijäksi meidän henkilökohtaiselle ja ammatilliselle kasvuprosessillemme.

Toisaalta taas toiset eivät tee mitään muuta kuin saastuttavat meitä negatiivisuudellaan, ja vaikka emme aina huomaisikaan sitä, heistä voi kasvaa suuri este, joka estää meitä etenemästä.

Pahinta on se, että nämä ihmiset ovat yleensä sellaisia ihmisiä, jotka ovat tottuneet manipuloimaan, ja joutuessamme mukaan heidän leikkiinsä, ajaudumme epämieluisiin tilanteisiin, joita emme haluaisi kohdata.

Tästä syystä onkin erittäin tärkeää oppia tunnistamaan tällaiset ihmiset ja ennen kaikkea pysymään heistä kaukana silloin, kun he todella alkavat puuttua elämäämme.

9 ihmistyyppiä, joista sinun tulisi pysyä kaukana

Toisiin tyytymättömät ihmiset haluavat muovata muita oman mielensä mukaan

1. Sinuun tyytymättömät ihmiset

Ihmiset, jotka haluavat muuttaa sinua tai jotka huomauttelevat puutteistasi koko ajan, pystyvät tarjoamaan sinulle vain vähän silloin, kun haluat tuntea olosi hyväksi.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Miten päästä pois myrkyllisestä parisuhteesta?

Tällaiset ystävät haluavat sinun sopeutuvan niihin asioihin, jotka ovat heidän mielestään oikein, ja vaikka aluksi vaikuttaisikin siltä että he haluavat auttaa sinua, todellisuudessa he vain odottavat, että laitat syrjään omat toiveesi ja kiinnostuksenkohteesi.

2. Skandaalimaiset ihmiset

Tyypillisestä henkilöstä, jolla on epäkunnioittava ja impulsiivinen persoonallisuus, voi tulla epämukavaa seuraa varsinkin silloin, kun tällä ihmisillä on tapana tehdä jokaisesta tilanteesta turha skandaali.

Seurustelu skandaalimaisen ihmisen kanssa ei ole pelkästään epämiellyttävää, vaan se voi aiheuttaa ongelmia muiden ihmisten kanssa myös sinulle, vaikka sinulla ei olisikaan todellisuudessa mitään tekemistä ongelman kanssa.

3. Kateelliset ihmiset

Kateelliset ihmiset eivät kykene olemaan onnellisia toisten puolesta ja siksi heistä kannattaakin pysyä kaukana

Kateellinen ihminen on todellinen energiavaras, ja valitettavasti tällaisia ihmisiä löytyy melkein jokaisesta ystäväpiiristä ja meille läheisistä ihmisistä.

Kateelliset ihmiset arvostelevat muita jatkuvasti, ovat negatiivisia ja tuntevat suuttumusta ja onnettomuutta toisten ihmisten saavutusten edessä.

Kateelliset ihmiset eivät siedä toisten menestystä ja etsivät tapoja, joiden avulla he tuntisivat aina olevansa parempia kuin muut.

4. Pessimistiset ihmiset

Jos ympäröit itseäsi pessimistisillä ihmisillä, on väistämätöntä, että jossakin vaiheessa alat tuntemaan olosi epävarmaksi päätöksiä tehdessäsi.

Nämä ihmiset tuhoavat unelmiasi tietoisesti tai alitajuisesti, sillä heillä on tapana tarkastella elämää näkökulmasta, josta he pyrkivät aina löytämään syitä olla yrittämättä.

Sen sijaan että he auttaisivat löytämään mahdollisia ratkaisuja, pessimistiset ihmiset tuovat esille pelkkiä esteitä ja haasteita, ja saavat sinut ajattelemaan että et voi onnistua missään, vain koska he eivät itse siihen pysty.

5. Ylimieliset ihmiset

Ylimieliset ihmiset ovat yksi niistä ihmistyypeistä, joita kannattaa suosiolla pysyä kaukana

Ylimieliset ihmiset nauttivat toisten ahdistelusta ja häirinnästä. He luottavat itseensä niin paljon, että luulevat olevansa parempia kuin kuka tahansa muu heidän ympärillään.

Kun vietät aikaasi tällaisen ihmisen kanssa, altistut tämän nöyryytyksilleen ja epämiellyttäville tilanteille.

Ammatillisessa ympäristössä ylimieliset ihmiset haittaavat lisäksi työtäsi ja tekevät työympäristöstä kireän ja epämukavan.

6. Marttyyreiksi heittäytyvät

Tällaisten ihmisten kanssa kannattaa olla varovainen! Niiden 9 ihmistyypin joukkoon, joista sinun tulisi pysyä kaukana, lukeutuvat myös marttyyreiksi heittäytyvät, jotka ovat kenties myrkyllisimpiä ympärillämme olevia ihmisiä.

  • Marttyyreiksi heittäytyvät etsivät tekosyitä koko ajan, eivätkä yleensä ota vastuuta asioista, jotka heille kuuluvat.
  • He kärsivät koko ajan ja syyttävät jatkuvasti muita omista virheistään ja heille tapahtuvista pahoista asioista.
  • Neuvoisit tai auttaisit heitä kuinka paljon tahansa, marttyyrit eivät ole halukkaita muuttumaan, vaan ylläpitävät jatkuvaa alemmuuskompleksia.

7. Katkeroituneet ihmiset

Katkeroituneet ihmiset eivät kykene rakastamaan saatikka antamaan anteeksi

Katkeroituneet ihmiset eivät pysty rakastamaan, eivätkä luomaan vahvoja tai terveitä ihmissuhteita. Lisäksi katkeroituneen ihmisen kyvyttömyys antaa anteeksi vain lisää hänen tuntemaansa vihaa ja itsekästä käyttäytymistä.

Jos elämästäsi löytyy tällaisia ominaisuuksia omaavia ihmisiä, on todennäköistä, että ennemmin tai myöhemmin tulet käymään läpi tilanteita, joissa sinusta tehdään syntipukki tietyn virheen tai puutteen takia.

Tällaisia ihmissuhteita on erittäin vaikeaa ylläpitää, sillä ne varastavat kaiken harmonian ja luottamuksen.

Lue aiheesta lisää: Parhaat vinkit päästääksesi irti ihmisestä joka ei rakasta sinua

8. Riippuvaiset ihmiset

Riippuvainen ihminen ei kestä sitä, että hänen ystävänsä, kumppaninsa ja jopa perheenjäsenensä tekevät tai osallistuvat aktiviteetteihin, joihin he eivät kuulu osaksi.

  • Riippuvaiset ihmiset eivät kykene tekemään omia päätöksiään ja ärsyyntyvät siitä, että muut voivat tehdä asioita ilman heitä.
  • Usein tällaiset ihmiset ovat myös sairaalloisen kateellisia, pyytävät selitystä kaikelle ja omaksuvat pakkomielteisiä käyttäytymismalleja.
  • He eivät kunnioita toisten omaa tilaa ja luulevat ratkaisevan ongelmansa kiukuttelulla ja raivonpuuskilla.

9. Juoruilevat ihmiset

Juoruilevat ihmiset ovat yksi niistä ihmistyypeistä, joista kannattaa pysyä kaukana

Mikä saa sinut ajattelemaan, että juoruilevat ihmiset eivät satuttaisi sinua? Tällaiset ihmiset eivät kykene erottamaan totuutta huhusta ja lisäilevät usein tarinoihinsa lisää valheita, joiden ainoana tarkoituksena on vahingoittaa toisia ihmisiä.

  • Juoruilevat ihmiset ovat epävarmoja ja iloitsevat silloin, kun muilla ei mene elämässä hyvin.
  • Ajan viettäminen juoruilevan ihmisen kanssa, oli hän sitten ystävä tai työtoveri, voi osoittautua tuhoisaksi.
  • Usein tällaiset ihmiset, jotka nauttivat juoruilusta, ovat kateellisia ja elämäänsä tyytymättömiä ihmisiä. Pysy siis kaukana heistä!

Haluatko pitää mielenterveytesi tasapainossa? Tutki siis tarkkaan, millaisia ihmisiä ympäriltäsi löytyy ja yritä pysyä kaukana niistä ihmisistä, jotka eivät tuo elämääsi mitään hyvää.

Vaikka saattaisit luulla, että sinulta löytyvät kaikki tarvittavat keinot itsesi puolustamiseen, voit joutua kahlaamaan läpi onnettomien aikojen näiden ihmissuhteiden ylläpitämiseksi.