Kuningatarmehiläisen syndrooma naisissa

· toukokuu 27, 2018
Kuningatarmehiläisen syndrooma on naamioitu useilla uskomuksilla ja epävarmuuksilla, jotka saavat sen vaikutuksen alaisena olevan henkilön heijastamaan omia ongelmiansa muihin naisiin.

Asiantuntijat eivät ole tunnustaneet kuningatarmehiläisen syndroomaa. On kuitenkin monia ihmisiä, jotka hakevat apua sen tunnistamiseen ja todentavat käytökset joita heillä on kilpailuhenkisyyteen perustuen.

Kunigatarmehiläisellä on päähenkilön rooli mehiläispesässä: sitä ympäröivät useat koirasmehiläiset, kuten myös hedelmättömät naaraat. Tämä saa sen tuntemaan itsensä paremmaksi kuin sen ympärillä olevat ja se on asema, jota monet naiset kaipaavat.

Yhteiskunta ja kilpailu

kaksi tyttöä joella

Meitä opetetaan nuoresta iästä lähtien kilpailemaan ympärillämme olevien ihmisten kanssa. 

Tuntemamme kilpailemisen mielijohde tulee innostuksesta verrata itseämme muihin, mitä näkee usein aikuisten kohdalla. Siinä yritetään tuntea itsensä paremmaksi, mutta oikeastaan se vain aiheuttaa itsetuntomme huonontumista. 

Tämän takia kun yritämme parantaa itseämme, emme tee sitä tullaksemme paremmiksi, vaan ennemminkin näyttääksemme muille. Tosiasiassa me teemme sitä usein ollaksemme parempia kuin he jotka ovat ympärillämme, jotta he voisivat olla kateellisia.

Kuningatarmehiläisen syndroomassa on kyse juuri siitä, mutta siinä keskitytään erityisesti naisiin.

Naiset yhteiskunnassa

naiset teellä

Naiset kokevat paljon sosiaalista painetta. Heidän täytyy käsitellä mahdottomia kauneusstandardeja, täydellisenä olemisen painetta sekä tehdä kaikki oikein. Kaiken muun lisäksi heidät opetetaan näkemään muut naiset kilpailijoinaan.

Miksi koemme muut naiset kilpailijoina, mutta emme miehiä?

Se johtuu usein siitä, että samaistumme enemmän muihin naisiin. Se kuitenkin johtuu myös käytöksistä, joita opimme nuoresta iästä lähtien: muiden naisten kritisoimisesta, heidän arvostelemisestaan ja halusta olla parempi. 

Tällainen käytös täytyy lopettaa. Se on kuitenkin läsnä niin vahvasti, että se saa monet naiset kärsimään kuningatarmehiläisen syndroomasta.

Kunigatarmehiläisen syndrooma: kuinka se havaitaan

kuningatarmehiläisen syndrooma: juoruamista

Jotta tietäisimme naisella olevan kuningatarmehiläisen syndrooma, meidän täytyy vain keskittyä hänen käytökseensä. Tapauksesta riippuen saatat ajatella että hänellä on iso ego, hän on erittäin kilpailuhenkinen tai hän on kateellinen. Jos katsot kuitenkin tarkemmin, on muitakin käyttäytymistapoja:

  • Hänet löytää aina puhumasta pahaa muista naisista ja juoruamassa siitä mitä he tekevät tai eivät lakkaa tekemästä. Kaikki mitä hän sanoo on aina negatiivista, alentavaa ja nöyryyttävää.
  • Hänen halunsa leveillä ja laittaa itsensä muiden edelle hinnasta huolimatta on silminnähtävää. Siihen saattaa liittyä ystävyyssuhteiden menettämistä sekä hyvin hämmentävän passiivis-aggressiivisen käytöksen rakentamista.
  • Hän yrittää tehdä muista naisista ”alaisiaan” tehdäkseen itsestään vahvemman. Tekemällä niin hän alentaa niiden ihmisten itsetuntoa ja moraalia joita hän pitää vihollisinaan.

Kuten huomaamme, tämä asenne on hyvin myrkyllinen. Se aiheuttaa paljon kipua muille ihmisille, jotka olivat vain epäonnisia sattuessaan olemaan tällaisesta syndroomasta kärsivän ihmisen lähellä.

Mutta mitä tämän syndrooman takana on?

Todella epävarmat naiset

hiukset ovat kukkia

Naisten, jotka kärsivät kuningatarmehiläisen syndroomasta, täytyy sortaa ja heikentää niiden ihmisten itsetuntoa, joita he pitävät kilpakumppaneinaan. He tekevät sen siksi, että he eivät tunne omaa oloaan itsevarmaksi. 

Sen takia he todellisuudessa heijastavat omaa epävarmuuttaan muihin naisiin. Sillä tavalla he yrittävät vahingollisella tavalla saada sitä turvaa, joka heiltä puuttuu.

Joka kerta kun näemme jonkun kohtelevan toista huonosti, joku yrittää leveillä tai joku on tosi ”cool”, meidän pitäisi ymmärtää että hän ei ole sellainen siksi että hän pitää itseään parempana, vahvempana ja voimakkaampana. Tosiasiassa tuon ulkokuoren takana on haavoittunut, herkkä ihminen, jolla on huono itsetunto ja paljon ratkaisematonta epävarmuutta

Kaikesta tästä huolimatta meidän täytyy oppia olemaan varovaisia tällaisten ihmisten ympärillä, koska he voivat aiheuttaa paljon kipua. Tajuamatta sitä itse, he tekevät meistä osallisia heidän uskomuksissaan, epävarmuudessaan ja pelossaan, jota he eivät kykene itse tunnistamaan.

Oletko koskaan kärsinyt kuningatarmehiläisen syndroomasta? Oletko tunnistanut jonkun ympärilläsi olevan (töissä, vapaa-ajalla…) kärsineen siitä?