Logo image
Logo image

6 negatiivista ihmistyyppiä, joita tulee välttää

4 minuuttia
Joskus ympärillämme olevat ihmiset saattavat vahingoittaa meitä ilman, että edes tajuaisimme sitä. Siksi tällaisten ihmisten jättäminen menneisyyteen onkin hyvin vaikeaa, mutta heti kun tulet tietoiseksi ongelmallisesta tilanteestasi, yritä ottaa henkilöstä etäisyyttä ja pidä se.
6 negatiivista ihmistyyppiä, joita tulee välttää
Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

On helppoa joutua sellaiseen tilanteeseen, että ympärilläsi olevat ihmiset eivät ole itsellesi sitä parasta mahdollista seuraa. Tämän vuoksi sinun tulisikin aina ottaa itsellesi hiukan aikaa ja ajatella sitä, tulisiko tiettyjen ihmisten todella olla elämässäsi – jotkut nimittäin ovat, ikävä kyllä, enemmän tai vähemmän negatiivista ihmistyyppiä.

Varmasti on niin, että kuten monella muullakin, sinulla on ympärilläsi sellaisia ihmisiä, jotka auttavat sinua kasvamaan ja jotka arvostavat sinua – sellaisia, joilla on positiivinen vaikutus elämässäsi.

Todellisuus kuitenkin pakottaa meidät usein näkemään sen tosiasian, että on monia ihmisiä, joita kannattaisi välttää jotta voisit mennä eteenpäin sekä parantaa elämääsi.

Tällä kertaa tarkastelemme kuutta negatiivista ihmistyyppiä, joita kannattaa välttää – muista kuitenkin, että nämä ovat vain esimerkkejä, eivätkä ihmiset ole näin mustavalkoisia.

1. Negatiivista kritiikkiä antavat

On tavallista saada kritiikkiä aina silloin tällöin, sekä myönteistä että negatiivista. Jotkut ovat kuitenkin aina kritisoimassa sitä kuinka käyttäydyt ja mitä sanot tai teet, ja näitä henkilöitä sinun tulisi välttää.

Kun joku ei tunne oloaan hyväksi oman elämänsä suhteen, hän tuntee itsensä epäonnistuneeksi. Tämän tyyppiset negatiiviset ihmiset yrittävät alitajuisesti tuoda sinut omalle tasolleen.

Vahingoittamalla itsetuntoasi ja itsevarmuuttasi nämä henkilöt tekevät siitä mahdotonta, että voisit jatkaa elämässäsi eteenpäin liikkumista ja omien tavoitteidesi saavuttamista. Kriittiset ihmiset ovat usein julmia, eivätkä he välitä siitä, vahingoittavatko he sinua.

2. Manipuloijat

 

Some figure

Toinen ryhmä ihmisiä joita sinun tulisi välttää ovat manipuloijat, mutta heitä on usein vaikea tunnistaa.

Tämä johtuu siitä, että nämä henkilöt ovat äärimmäisen taidokkaita kaiken tyyppisten temppujen käyttämisessä, jotta he voisivat saada sinusta irti sen mitä he haluavat.

He yleisesti ottaen välttävät kaikenlaista sellaista draamaa, joka paljastaisi heidän aikeensa. He tulevat vain yksinkertaisesti manipuloimaan tunteitasi, jotta tuntisit itsesi syylliseksi tai jotta kokisit vastuuta tietyistä asioista.

Tämä on heille vieläkin helpompaa jos olet kiltti ja herkkä ihminen, sillä he näkevät sinut ihmisenä, joka on heitä itseään heikompi.

Tämän tyyppiset henkilöt estävät sinua saavuttamasta omia tavoitteitasi siten, että he pitävät sinut suuntautuneena omiin tavoitteisiinsa. Sinun täytyy ottaa pesäero näistä ihmisistä niin pian kuin vain mahdollista, tai ainakin heidät tulisi pitää turvallisen välimatkan päässä.

3. Valehtelijat

Valheita pääsee hyvin usein ihmisten suista. On kuitenkin niin, että jos joku sinulle tärkeä henkilö valehtelee jatkuvasti, on selvää että hänellä ei ole kunnioitusta sinua kohtaan.

Tämän tyyppiset ihmiset tulisikin jättää sivuun ennen kuin he pystyvät satuttamaan sinua. Heillä on usein ongelmia tunnistaa omien valheidensa mittakaavaa ja vaikutusta toisten ihmisten elämään.

Itse asiassa useimmat näistä ihmisistä eivät edes tiedosta, että he valehtelevat.

Älä tunne itseäsi syylliseksi, jos poistat kyseiset henkilöt elämästäsi. Heidän on helppo vääristää todellisuuttasi, joten ei ole mikään yllätys, että heidän valheisiinsa kietoutuminen voi saada aikaan ongelmia elämässäsi.

4. Pessimistit

Pessimismi on sellainen mielentila, joka voi tehdä minkä tahansa tilanteen huonoksi – aivan minkä tahansa – luomalla sen ylle epäilyksen pilven sekä näkemällä kaikki ne tavat, joilla asia voi saada huonon lopun.

Pessimistit ovat negatiivisia ihmisiä, ja heitä tulisi yrittää välttää kaikin tavoin. He näkevät kaikista asioista huonon puolen. Heillä on aina antaa mielipide, joka heidän täytyy saada ilmoille, ja se tulee saamaan sinut kaikkein huonoimpaan mahdolliseen mielentilaan.

Ja mikä pahinta, suurimman osan ajasta pessimistinen ihminen aiheuttaa itse näiden kauheiden tilanteiden tapahtumisen.

Huolimatta siitä, kuinka monia tuhansia ratkaisuja sinä tilanteeseen keksit, pessimisti tulee aina löytämään jotain vikaa. Heidän pitäminen elämässäsi on uuvuttavaa.

5. Kitsaat ihmiset

 

Some figure

Kitsaus on yksi kaikkein pahimmista vioista, joita ihmisellä voi olla. Pihit ihmiset tulevat aina löytämään syyn siihen, miksi he eivät voi antaa jotakin toiselle.

Tällä emme tarkoita kuitenkaan vain käytännön asioita tai rahaa, vaan näillä ihmisillä ei yksinkertaisesti ole mitään halua auttaa toisia.

Tämän tyyppiset ihmiset tarvitsevat aina apua toisilta, ja he etsivät tapoja, joilla he voisivat saada hyötyä itselleen missä tahansa tilanteessa.

Pihit ihmiset ovat niitä ystäviä, jotka mielellään lähtevät ulos kanssasi, mutta sitten kun lasku lopulta tulee, he löytävät äkillisesti syyn poistua.

6. Juoruajat

Viimeinen esittelemämme ryhmä negatiivisia ihmisiä on juoruilijat.

Se tosiasia että he rakastavat toisista puhumista osoittaa sen, että heillä on jonkin tyyppistä epävarmuutta omasta itsestään. Nämä ihmiset eivät osaa erottaa spekulaatiota huonosta viestinnästä.

Juorut voivat satuttaa montaa ihmistä, jos niiden kanssa ei olla varovaisia.

Kun vietät aikaa sellaisen kanssa, joka mielellään juoruaa, aiheutat vahinkoa sille, kuinka toiset sinut näkevät. Seurauksena voi olla myös ongelmia, ja saatat saada vihollisia, jotka eivät olisi välttämättömiä.

Älä siis vietä aikaa juoruilijoiden kanssa, jotta voisit varmistaa, että he eivät puhu sinusta.

Lue lisää aiheesta: Onnelliset ihmiset eivät juoruile muista

Välttele näitä kuutta negatiivista ihmistyyppiä!

Näiden kuuden tyypin lisäksi on myös monia muita negatiivisen vaikutuksen aikaansaavia ihmisiä. Mikäli et pidä varaasi heidän kanssaan, he voivat vahingoittaa sinua. Me painotamme tätä siksi, että tällaiset ihmiset voivat saada aikaan hyvin paljonkin vahinkoa, ja sinun tulisi siksi saada heidät ulos elämästäsi mitä pikimmiten.

Jos taas tunnistat itsesi näistä käyttäytymismalleista, nyt on aika tehdä asialle jotakin – tee se oman itsesi vuoksi sekä niiden vuoksi, jotka ovat ympärilläsi.

Muuta siis käytöstäsi nyt heti, ja voit välttää sitä katumista, jonka hyvien ihmisten lähteminen elämästäsi tulee aiheuttamaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Gillespie, D. (2017). Taming Toxic People: The Science of Identifying and Dealing with Psychopaths at Work & at Home. Macmillan Publishers Aus..
  • Cantopher, T. (2017). Toxic People: Dealing With Dysfunctional Relationships. Hachette UK.
  • Sterne, N. (2016). How to Handle Toxic People Who Ruin Your Project. Women in Higher Education, 25(1), 8-10.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.