Jotkut ihmiset inspiroivat sinua, toiset väsyttävät

Pyri ympäröimään itsesi ihmisillä, jotka inspiroivat sinua. Jos löydät itsesi väsyttävien, rasittavien ihmisten seurasta, tulee sinun keksiä keino ladata akkusi uudelleen jälkikäteen.
Jotkut ihmiset inspiroivat sinua, toiset väsyttävät

Viimeisin päivitys: 05 helmikuuta, 2019

Se kenen kanssa vietämme aikamme ja kenen kanssa kommunikoimme, vaikuttaa pitkälti mielentilaamme ja toimintoihimme. Etenkin ne ihmiset, joiden seurassa olemme jokainen päivä joko töissä tai kotona voi alentaa tai nostattaa mieltä hetkessä. Jokaisella on elämässään ihmisiä, jotka inspiroivat ja ihastuttavat, ja antavat meille energiaa ja positiivisuutta. Ikävä kyllä elämään mahtuu myös niitä yksilöitä, joista saamme vain negatiivista energiaa. Aina muiden negatiivinen vaikutus ei ole selkeää, ja tällöin kulut helposti loppuun.

Muiden ihmisten aiheuttama väsymys ei liity mihinkään fyysiseen ponnisteluun. Et ole kantanut suuria taakkoja tai juossut maratonia, vaan mielesi on täysin nääntynyt.

Neurologisen tutkimuksen ja psykologian mukaan introverttien ja ekstroverttien aivot toimivat eri tavalla. Introverttien aivot kaipaavat yksinoloa ja rauhaa, sisäistä ajattelua ja akkujen lataamista. Introverttien on vaikeaa sietää tuntikausien sosiaalista kanssakäymistä, sillä se on heille väsyttävää. Introverttien voi olla vaikea viettää aikaa puheliaiden, kriittisten, pakkomielteisten ja uteliaiden ihmisten seurassa, ja jos tätä tapahtuu usein, voi se alkaa nakertaa introvertin jaksamista.

inspiroivat ihmiset

Jokaiselle on omat rajansa ja sosiaaliset tapansa. On ihmisiä, jotka ovat perusluonteeltaan positiivisia ja iloisia, ja tuovat iloa läheisilleen pelkällä olemassaolollaan. Ja on myös niitä, jotka näkevät ongelmia ja vikoja kaikkialla, ja jotka nostattavat myrskyjä vesilasissa jatkuvasti.

Inspiroivat ihmiset

Monella on elämässään yksi tai kaksi ihmistä, jotka inspiroivat. Nämä ihmiset ovat todellisia aarteita, sillä he löytävät aina uusia keinoja nostattaa läheisiään.

Nämä ihmiset ovat elämän kulmakiviä, joista saa tukea ja turvaa. He antavat meille suunnan ja viisauden nähdä kokonaisuus pikkuseikkojen sijaan.

Näiden ihmisten viisaus ei synny kirjoista lukemalla, vaan se muodostuu heidän asenteestaan. He ovat saavuttaneet viisautensa intuitiolla, älykkyydellä ja empatialla. Tutustutaan tarkemmin inspiroivien ihmisten piirteisiin:

Inspiroivat ihmiset, joille emme välttämättä anna tarpeeksi arvostusta

inspiroivat ihmiset

On ystäviä, jotka katsovat meitä sekunnin verran ja tietävät heti, jos jotain on pielessä. Joskus tuntuu siltä kuin he osaisivat lukea ajatuksemme. He ymmärtävät lukea rivien välistä ja reagoida tunteisiimme, ja auttaa tarvittaessa. He antavat meille lämpöä ja voimaa.

 • Nämä luonteenpiirteet muodostuvat aivojen oikealla puoliskolla. Oikea aivolohko on pohdiskelevampi, luovempi ja tarkkaavaisempi kuin vasen aivolohko. Se yhdistää kaiken emotionaaliseen kokemukseen.
 • Inspiroiva ihminen ymmärtää vastavuoroisuuden tärkeyden. He ymmärtävät, että ihmissuhteissa on kyse antamisesta ja ottamisesta. He ymmärtävät myös kaikkia hyödyntävien päätösten tekemisen tärkeyden.
 • Inspiroivat ihmiset eivät käyttäydy kuten osa ihmisistä. He eivät ole ylimielisiä, heidän ei tarvitse todistella itseään muille. Heidän ei tarvitse yrittää olla muita parempia.

Inspiroivat ihmiset eivät häiriköi, vaan he antavat asioiden olla. He johtavat esimerkillään ja samalla he kunnioittavat muiden valintoja, ajatuksia ja mielipiteitä.

Ihmiset, jotka kuluttavat muut loppuun

Kuten mainitsimme artikkelin alussa, jokaisella meistä on tietty toleranssi mitä tulee sosiaalisiin suhteisiin ja kanssakäymiseen. Ekstrovertit nauttivat muiden seurasta ja jaksavat jutella tuntikausia energisinä, kun taas introvertit väsähtävät nopeasti. Energiset ihmiset voivat olla väsyttävää seuraa ekstroverteille, sillä he eivät saa kaipaamaansa hengähdystaukoa.

On yksi asia, josta voimme olla yhtä mieltä: jotkut ihmiset ovat epämiellyttävää seuraa. Nämä psyykkisesti epämiellyttävät ihmiset tunnistaa seuraavista luonteenpiirteistä:

 • He ovat aina negatiivisia.
 • He keskittyvät aina asioiden nurjaan puoleen, antavat kritiikkiä vapaasti ja näkevät lasin aina puoliksi tyhjänä, ei puoliksi täynnä.
 • He ovat varmoja siitä, että maailma on aina heitä vastaan, eivätkä he kunnioita muita.
 • He ajattelevat vain itseään eivätkä arvosta muiden pyrkimyksiä. He eivät näe omaa napaansa pidemmälle ja he pitävät huolta vain itsestään.

Tällaisten ihmisen kanssa eläminen ei ole helppoa, sillä heidän mielensä on sulkeutunut. He eivät osaa käyttää sydäntään ymmärtääkseen maailmaa ympärillään.

Tällaisia ihmisiä löytyy kaikkialta, ehkäpä yksi perheenjäsenistäsi tai työkavereistasi on negatiivinen luonteeltaan. Olet varmasti joutunut tekemisiin negatiivisen valittajan kanssa, ja tunnistat heidät nopeasti. Alta löydät neuvot siihen, miten suhtautua heihin tulevaisuudessa.

Näin selviät negatiivisten ihmisten kanssa kommunikoidessasi

Älä piiloudu tai karkaa negatiivisilta ihmisiltä, sillä tämä on usein täysin mahdotonta. Jos lähipiirissäsi on ihminen, jonka seura on väsyttävää ja rasittavaa, voit ryhtyä seuraaviin toimiin:

 • On tärkeää ottaa etäisyyttä tällaiseen ihmiseen. Ole kohtelias, mutta jyrkkä.
 • He saattavat muhia katkeruudessaan ja rakastavat siitä puhumista. Tee heille selväksi, etteivät nämä keskustelut kiinnosta sinua.
 • Älä suhtaudu heihin alentuvasti tai torju heitä kokonaan, vaan selitä kantasi.
 • Ota etäisyyttä, mutta tee selväksi, että kunnioitat heitä eroistanne huolimatta. Kerro ettet halua enää viettää aikaa heidän kanssaan tai et halua keskustella tietyistä aiheista.
 • Jos joudut viettämään paljon aikaa tällaisten ihmisten kanssa, yritä kuunnella ja jutella heidän kanssaan mahdollisimman vähän. Kuvittele mielessäsi rauhallinen paikka, jossa he eivät vaivaa sinua.
 • Kun olet päässyt tästä ihmisestä eroon hetkeksi, rentoudu. Älä anna heille liikaa tilaa mielessäsi ja löydä jotain positiivista tekemistä.

Kuvat: Marie Desbons


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Rueckert L, Naybar N. Gender differences in empathy: the role of the right hemisphere. Brain Cogn. 2008 Jul;67(2):162-7. doi: 10.1016/j.bandc.2008.01.002. Epub 2008 Mar 4. PMID: 18295950.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.