Logo image
Logo image

5 vinkkiä rauhoittaa mieli ja nähdä asiat positiivisesti

3 minuuttia
On tärkeää ottaa etäisyyttä tiettyihin tilanteisiin nähdäkseen ne objektiivisemmin ja rauhoittaakseen mielen. Yritä rentoutua ja oppia katsomaan asioita oikeassa perspektiivissä.
5 vinkkiä rauhoittaa mieli ja nähdä asiat positiivisesti
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Joskus saatat kohdata niin monta vaikeaa tilannetta yhtä aikaa, että sinun on vaikea estää negatiivisia ajatuksia painamasta sinua alas. Tässä artikkelissa annamme sinulle neuvoja, joiden avulla voit nähdä asiat positiivisesti.

Työstressi, kriisit kotona ja taloudelliset tappiot ovat joitakin niistä tekijöistä, jotka voivat vaikuttaa sinuun psyykkisesti, ja johtaa lopulta masennukseen. Pahinta on se, että olet usein liian syventynyt suoriutumaan päivittäisistä tehtävistäsi, ettei aikaa jää mielen rauhoittamiselle, itseensä keskittymiselle ja ajan antamiselle omille tunteilleen.

Koska ihmiset eivät ole robotteja eivätkä tehty kivestä, tulee aika, jolloin saavutat katkeamispisteen, vapauttaen tukahdetut tunteet ja ei-toivotut reaktiot.

Tästä syystä on tärkeää, että alat etsiä tapoja rauhoittaa mieli ja päästää ulos sisään kasautuneet tunteet. Vaikka se ei välttämättä ole helppoa aluksi, yritä parantaa asennettasi ja tehdä kaikki minkä kykenet välttääksesi sen, että tunteesi muuttuvat isommaksi ongelmaksi.

Tästä syystä haluamme jakaa tänään muutamia vinkkejä, joita voit harjoitella aina tuntiessasi olevasi kuormittunut tai ollessasi hankalassa tilanteessa.

Oletko valmis kuulemaan lisää? Seuraavien vinkkien avulla voit nähdä asiat positiivisesti.

5 vinkkiä, joiden avulla nähdä asiat positiivisesti

1. Yritä tyhjentää ja rauhoittaa mieli hetkeksi

Some figure

Kun ajattelet liikaa asioita yhtä aikaa, hämmennät mielesi lukemattomilla ratkaisemattomilla ongelmilla, mikä vaikeuttaa nähdä asiat positiivisesti.

Vaikka nämä tilanteet ovat joskus väistämättömiä, yritä omistaa edes yksi minuutti ajastasi pohdinnalle ja meditoimiselle.

Noiden 60 sekunnin aikana painat reset-nappia, tyhjentäen mielesi ja antaen itsellesi mahdollisuuden aloittaa alusta. Tämä auttaa sinua päättämään selkeämmin, mitä sinun täytyy tehdä, saaden olosi varmasti rauhallisemmaksi kuin aiemmin.

2. Lakkaa valittamasta

Joskus optimismin puute on suora seuraus siitä, että asiat näkee negatiivisesti. Jos alat pohtia sitä, kuinka tulkitset sinulle tapahtuvat asiat, löydät ehkä stressisi ja masennuksesi syyn. Tällä tarkoitamme sitä, että valittamisen sijaan hyväksyisit tilanteesi haasteena ja etsisit tapoja saavuttaa positiivinen ratkaisu.

On normaalia joutua käymään läpi katkeria ja vaikeita aikoja, mutta pelkkä asennemuutos voi olla suurin askeleesi eteenpäin.

3. Ilmaise itseäsi luovasti

Jos pystyt tutkiskelemaan tunteitasi luovalla tavalla, huomaat sen olevan yksi parhaista terapiamuodoista mielen rauhoittamiselle ja tasapainon palauttamiselle.

Kokeile piirtämistä, maalaamista, asioiden kirjoittamista ylös tai mitä tahansa muuta toimintaa, jonka parissa voit päästellä höyryjä erilaisella, syvällisellä tavalla.

Vaikka saattaakin helposti unohtua, kuinka miellyttävää luovuus voi olla, se on aina yksi vaihtoehto, joka voi auttaa sinua parantamaan oloasi. Se auttaa käsittelemään tunteita rikkomalla rutiineja ja antamalla mahdollisuuden ymmärtää ja hallita tilanne, jota käyt parhaillaan läpi.

4. Tee lista asioista, joista välität

Oletko niin allapäin, että olet unohtanut asiat, jotka motivoivat sinua? Joskus rutiinin ja stressin takia on helppo unohtaa, mistä todella nauttii, ja siirtää syrjään asiat, jotka parantavat oloa. Tämä on epäilemättä huono tapa, sillä se estää nauttimasta arjen pienistä iloista.

Yritä kouluttaa mielesi keskittymään ympärilläsi tapahtuviin hyviin asioihin. Luo lista näistä asioista ja ole niistä kiitollinen, muistaen kuinka mahtavia ne kaikki todella ovat. Onni on usein suoraan edessäsi, siitäkin huolimatta, että sitä voi olla vaikea huomata.

5. Käy ulkona kävelyllä

Some figure

Pohtimiesi asioiden yksityiskohdat voivat joskus estää sinua näkemästä selkeästi, mistä ne ovat peräisin. Vaikka se voikin olla helpompaa osalle ihmisistä, tilanne, jossa olet, voi estää sinua tajuamasta sitä.

Myrkylliset ihmiset ja myrkylliset ympäristöt ovat kaksi tärkeää asiaa, joita sinun täytyy välttää mahdollimman paljon. Tämä onnistuu helposti käymällä kävelyllä ulkona, joko puiston läpi tai maaseudulla. Tämä auttaa sinua estämään myrkyllisten asioiden negatiivisen vaikutuksen, antaen mielellesi mahdollisuuden selkiyttää itsensä ja edistäen tyyneyden tunnetta, joka rauhoittaa mielen.

Noudata näitä yksinkertaisia ohjeita ja yritä olla antamatta negatiivisten asioiden hallita elämääsi.

Harjoittele hengitys- ja rentoutumismenetelmiä ja omista aikaa sille, että poistat elämästäsi ne taakat, jotka yrittävät ottaa siitä vallan. Yritä nähdä asiat positiivisesti – silloin mielesikin rauhoittuu.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Aguilar Guido; Musso Andrea (2008). La meditación como proceso cognitivo-conductual (Colombia). https://www.redalyc.org/pdf/1342/134212604010.pdf
  • Rodríguez Hernández Mynor (2011). Caminar 10000 pasos al día para mantener una buena salud y calidad de vida (Costa Rica). https://www.redalyc.org/pdf/666/66622581009.pdf

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.