5 askelta rauhoittaa levoton mieli

Vaikka alussa hallinta onkin vaikeaa, ajan kanssa on mahdollista oppia käsittelemään levotonta mieltä ja laittaa pois päältä kokemasi melu, jotta voisit saavuttaa sisäisen rauhan.
5 askelta rauhoittaa levoton mieli

Viimeisin päivitys: 12 marraskuuta, 2018

Levoton mieli ei mahdollista sovintoa, eikä se lepää. Hypit yhdestä huolenaiheesta toiseen, ja vaihdat pelosta ahdistukseen. Hitaasti päädyt punomaan monimutkaisia verkkoja aivoissasi, jotka vievät sinulta sen mahtavan etuoikeuden, jota kutsutaan sisäiseksi rauhaksi.

Jotkut ihmiset saattavat luulla, että levoton mieli tarkoittaa ihmisen olevan uteliais ja tuotteliais. Vaikka onkin totta, että sisäinen energia kuvastaa joskus halua oppia, useimmiten tämä levottomuus on kuitenkin vain mielessä olevaa melua. Kyseessä ovat itse asiassa hämmentyneisyys, uupuneisuus ja onneton olo.

Usein sanotaan, että ei ole olemassa “pahempaa vihollista kuin se, jonka ihminen luo omassa mielessään”. Mutta sen sijaan että asian näkisi täysin ihmisen omana vastuuna, tätä sisäistä stressiä tulisi katsoa monimutkaisena usean tekijän yhdistelmänä.

Seuraavassa annamme siis eräitä ehdotuksia, joita kannattaa miettiä jotta voisit helpommin löytää tunteen levollisuudesta ja sisäisestä rauhasta. Kyseessä on asia, johon vaaditaan vain yksi elintärkeä asia: tahdonvoima.

Levoton mieli ja ihmisen päänsisäinen rauhaton meri

Yksi kaikkein tunnetuimmista kirjoista koskien niitä monimutkaisia tilanteita, jolloin ihmisen mielen melu kytkeytyy masennukseen, on Kay Jamisonin teos “An Unquiet Mind”. Baltimorelaisen University of Johns Hopkins -yliopiston psykiatri selittää aihetta tässä kiinnostavassa kirjassa:

“Nuorena tyttönä minä olin aina altis tunne-elämän epävakaudelle. Suru oli seuranani koko nuoruuteni lävitse, ja kun aloitin työelämässä, putosin pelon, ahdistuksen ja levottomuuden kehiin, joista en päässyt pois ja jotka tuskin sallivat minun elää”, Jamison sanoo teoksessaan.

Pidä siis mielessäsi, että jos tunnistat itsesi näistä sanoista, apunasi ovat seuraavat 5 asiaa, jotka voivat tuoda suurta helpotusta tilanteeseesi.

Auringonlasku

1. Hankkiudu eroon tarpeettomasta painolastista, jotta voisit löytää sisäisen rauhan

Kannat kyseistä painoa ympäriinsä, vaikka et voikaan nähdä taakkaasi. Heti kun alat nähdä mielessäsi olevan painon, tulet tuntemaan olosi paremmaksi.

riitelevä pari
  • Sinua ympäröivät ehkä sellaiset ihmiset, jotka sen sijaan että he antaisivat sinulle energiaa, he vievät sitä sinulta.
  • Sinä saatat asettaa etusijalle sellaisia asioita, joista ei ole sinulle hyötyä.
  • Ymmärrä, että vähemmän on aina enemmän.

2. Pysähdy minuutiksi ja hengitä – käännä pois päältä mielessäsi oleva melu

Menneisyys on jo mennyttä. Sitä ei voida muokata, eikä tulevaisuutta ole vielä olemassa. Keskitä huomiosi siis tähän hetkeen, joka sinulla on juuri nyt käsillä.

  • Pysähdy ja hengitä. Vedä sisään syvään, ja pidätä henkeäsi viiden sekunnin ajan. Päästä sitten ilma ulos hitaasti.
  • Tämä yksinkertainen harjoite tulee – usko tai älä – vapauttamaan mielesi. Se tuo aivoillesi happea sekä auttaa sinua tuntemaan olosi rauhalliseksi.
  • Kun kehossasi tuntuu hyvältä, on aika saada yhteys omaan itseesi.
  • Kysy sitten nöyrästi itseltäsi seuraavia asioita: Mitä sinä haluat? Mitä sinä etsit? Mitä sinä et halua? Mihin sinä olet matkalla?

On hyvä idea toistaa tätä joka päivä heti kun olet herännyt aamulla.

hengitä ja rauhoita levoton mieli

 

3. Pystytä itsellesi suojaavat muurit

Levoton mieli kärsii, sillä se on hyvin suojaton. Se päästää ulkoa tulevia huolia sisäänsä, kuten myös egoja ja ympärillä olevien ihmisten pyrkimyksiä.

Kun negatiivinen energia häiritsee sisäistä rauhaasi, se yhdistyy henkilökohtaisiin heikkouksiisi. Tämä on erittäin huono yhdistelmä.

Sinun täytyy rakentaa omat suojamuurisi. Tee se seuraavalla tavalla:

  • Ota etäisyyttä sellaisista asioista, jotka eivät tuo sinua harmoniaan. Et halua itsekkäitä ihmisiä ympärillesi, etkä myöskään huonoja pyrkimyksiä.
  • Pystytä muureja sellaisia ihmisiä vastaan, jotka tuovat sinulle myrskyä rauhallisina päivinä.
  • Rakenna muureja sellaisia ihmisiä vastaan, jotka eivät kunnioita sinua. Anna heille anteeksi, mutta päästä heidät menemään.

4. Rauhallisuus parantaa

Ainakin kerran päivässä (puolentoista tai kahden tunnin ajan) sinun tulee kietoutua täydelliseen hiljaisuuteen.

  • Nämä hetket, jolloin koet sisäistä rauhaa ja levollisuutta, sallivat sinun saada yhteyden omiin tarpeisiisi, ja tällöin voit rauhoittaa levottoman mielesi.
  • Hermostuneet mielet, jotka hyppivät yhdestä huolenaiheesta toiseen, ovat unohtaneet huolehtia omasta itsestään. Ne eivät enää muista sitä, kuinka arvokas tai tärkeä kyseinen ihminen itse on.
  • Rentoudu hiljaisuudessa ja käännä pois päältä pelkosi ja sisäiset äänesi. Anna itsesi olla sellaisten tunteiden ympäröimänä kuten tyytyväisyys ja sisäinen rauha, kuten myös sydämen ja mielen tasapaino.
Levoton mieli rauhoittuu joogalla

5. Kehitä kiitollisuutta

Tämä asia on kuvaamistamme se, joka on epäilemättä kaikkein vaikein toteuttaa.

Rentoudu ja mieti seuraavia asioita:

  • Jos sinulla on huono olo sellaisten ihmisten takia, jotka eivät rakasta sinua, ota heihin etäisyyttä. Tämä voi olla yksinkertainen ratkaisu, mutta se vaatii silti rohkeutta.
  • Jos sinulla on epämukava olo, toteuta pieni ajatusleikki: valitse, että et ole sellainen kuin olet. Käännä pois päältä kyseiset tunteet, ja muista se, että olet arvokas.
  • Sano kiitos kaikista niistä pienistä asioista, jotka sinua ympäröivät ja jotka olet mahdollisesti jättänyt huomiotta.
  • Anna kiitosta siitä, että olet kunnossa fyysisesti, ja että sinulla on sellaisia ihmisiä rinnallasi, joita sinä rakastat ja jotka myös rakastavat sinua.
  • Opettele olemaan kiitollinen jokaisesta uudesta päivästä. Uudet mahdollisuudet näkyvät horisontissa joka päivä, jotta voisit päästä tavoitteisiisi.

Ole onnellinen, ole rauhallinen, ole tasapainossa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.