Logo image
Logo image

7 vinkkiä meikin nopeaan poistoon

3 minuuttia
Vältä laiskuuden aikaansaamaa kiusausta jättää meikit poistamatta päivän päätteeksi. Tämä on tärkeä vaihe iho-ongelmien välttämisessä, sillä näin iho saa hengittää ja uudistua yön aikana.
7 vinkkiä meikin nopeaan poistoon
Kirjoittanut Katherine Flórez
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Yksi tärkeimmistä vaiheista kauneudenhoitorutiinissa on meikin poistaminen kasvoilta ennen nukkumaanmenoa. Useimmat naiset käyttävät meikkiä ja muita kosmetiikkatuotteita korostaakseen kasvojensa hyviä puolia, mutta laiskuuttaan he saattavat jättää meikin poistamatta illalla.

Tavallisimpia syitä tähän ovat pitkät työpäivät ja saapuminen kotiin väsyneenä juhlien tai treffien jälkeen.

Miksi meikin poistaminen illalla on tärkeää

Vaikka meikin poistamatta jättäminen saattaa vaikuttaa harmittomalta asialta, sillä voi olla monia haitallisia seurauksia ihosi terveydelle. Ne voivat ilmetä vasta ajan saatossa. Joitakin tämän huonon tavan välittömiä seurauksia ovat tukkeutuneet ihohuokoset, näpyt ja ihon sameus.

Pitkällä tähtäimellä meikin jatkuva yön yli pitäminen myös nopeuttaa ihon huononemista ja ennenaikaista vanhenemista.

Kuinka puhdistat meikin hellävaraisesti joka ilta

Onneksi voit puhdistaa meikin vain muutamalla yksinkertaisella konstilla, ilman että sinun tarvitsee sijoittaa rahaa kalliisiin puhdistus- ja meikinpoistotuotteisiin.

Alla näytämme sinulle seitsemän erinomaista vinkkiä, joita voit hyödyntää poistaaksesi meikin nopeasti ennen nukkumaanmenoa!

1. Huuhtele kylmällä vedellä ja miedolla saippualla

Some figure

Nopea huuhtelu kylmällä vedellä ja miedolla saippualla on avaintekijä iholle kerääntyneiden epäpuhtauksien ja meikin poistamisessa.

Vältä käyttämästä kuumaa vettä, sillä se vaikuttaa ihon luonnollisten öljyjen tuotantoon, mikä puolestaan voi johtaa kuivumiseen.

2. Käytä meikinpoistopyyhkeitä

Meikinpoistopyyhkeet ovat loistava vaihtoehto niille, joilla on herkkä tai rasvainen ihotyyppi. Ne poistavat hyvin meikin ja liiallisen ihohuokosiin kerääntyneen talin.

Jos sinulla on kuiva tai sekaiho, kokeile valmistaa meikinpoistopyyhkeitä tai puhdistusliinoja itse.

Välineet

  • Vanulappuja
  • 1 ruokalusikallinen nestesaippuaa
  • 1 kupillinen puhdistettua vettä
  • 1 lasipurkki

Ohjeet

  • Sekoita saippua veteen ja kaada seos lasipurkkiin.
  • Täytä purkki vanulapuilla ja varmista, että ne ovat täysin kosteita.
  • Ota yksi vanulappu ja käytä sitä meikin poistamiseen.

3. Vaseliinia silmien ympärille

Some figure

Ripsiväri ja kajaali on tarkoitettu kestämään pitkään, joten ne on myös hankala saada pestyä pois. Poistaaksesi ne vain muutamassa sekunnissa voitele sormiisi hiukan vaseliinia ja hankaa sitä kummankin silmän ympärille. Varo aineen joutumista silmiin. Pyyhi pois pehmeällä liinalla.

Vaseliini ei ainoastaan poista meikkiä, vaan se myös kosteuttaa silmäripsiä luonnollisesti, mikä edistää niiden kasvua.

4. Manteliöljy

Manteliöljy on luonnollinen E-vitamiinin ja hyvien rasvahappojen lähde, josta on iholle erittäin paljon hyötyä.

Monet naiset ovat alkaneet käyttää sitä päivittäisenä meikinpoistoaineenaan. Sen öljyinen koostumus helpottaa ihon puhdistamista sitä vahingoittamatta tai ärsyttämättä.

Manteliöljyn etu muihin öljyihin nähden on se, että se ei tuki ihohuokosia tai vaikuta talirauhasten toimintaan. Levitä sitä vain muutama tippa alueelle, jolta haluat meikin poistaa, ja pyyhi puhtaaksi pehmeällä liinalla.

5. Poista huulipuna

Some figure

Vaikka sinulle ei ehkä tule mieleen poistaa huulipunaa tai edes huulirasvaa yöksi, huulilla käytettyjen kosmetiikkatuotteiden poistaminen on aivan yhtä tärkeää kuin muidenkin tuotteiden.

Vaikka suuri osa tuotteesta kuluukin pois päivän aikana, se jättää silti jälkeensä huomaamattomia jäämiä.

Laita hieman öljyä tai vaseliinia vanupalloon ja hankaa kevyesti huulten reunoilta kohti keskiosia.

6. Käytä kookosöljyä

Some figure

Kookosöljy on monikäyttöinen tuote, jota voidaan hyödyntää myös kauneudenhoidossa. Se ei ainoastaan poista meikkiä, vaan myös kosteuttaa ihoa ja ehkäisee ryppyjä.

Hiero sitä hellävaraisesti silmänympärysiholle ja kasvojen kuivimpiin kohtiin, kunnes se on kokonaan imeytynyt.

Ennen kuin se imeytyy täysin, poista epäpuhtaudet puhtaalla puuvillaisella liinalla.

7. Käytä kosteusvoidetta

Meikin poistamisen jälkeen iho kannattaa kosteuttaa kasvovoiteella ihohuokosten sulkemiseksi ja ihon raikastamiseksi. Kosteusvoide valmistelee kasvojen ihoa yötä varten ja pienentää riskiä saada näppyjä ja mustapäitä.

Piditkö näistä vinkeistä? Kuten huomaat, meikinpoiston ei tarvitse olla hankala ja aikaavievä tehtävä.

Varaa tälle tärkeälle asialle muutama minuutti kauneudenhoitorutiinistasi joka ilta, niin tulet huomaamaan eron ihosi kunnossa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


De Cuyper, C. (2008). Permanent makeup: indications and complications. Clinics in Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.clindermatol.2007.10.009

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.