6 helppoa tapaa kosteuttaa ihoa

Hyvä kosteutus on yksi avainasia terveen, kiinteän ja vahvan ihon saamiseksi. Nyt kerromme kuudesta vinkistä terveellisemmän ruokavalion ja muiden tottumusten omaksumiseksi, jotta ihoa voitaisin kosteuttaa luonnollisesti.
6 helppoa tapaa kosteuttaa ihoa

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kaunis iho tulee terveyden myötä, ja jos ruokavalio on terveellinen – ilman turhaa rasvaa, jalostettuja sokereita ja roskaruokaa – iho ei yleensä aiheuta ongelmia.

Jokaisella on oma ihotyyppinsä, ja riippuen ihosi ominaisuuksista, reagoit tietyllä tavalla kosmeettisiin tuotteisiin. Siksi on tärkeää tarkkailla oman ihon reaktiota uusiin tuotteisiin, jotka lupaavat kosteutusta.

Nyt annamme hyviä perusvinkkejä miten kosteuttaa ihoa, jos haluat siitä kauniimman ja terveemmän.

1. Juo tarpeeksi vettä

paras tapa kosteuttaa ihoa on juoda vettä

Tämä on nopein, luonnollisin ja tehokkain tapa kosteuttaa ihoa. Jos kehosi ei ole kunnolla nesteytetty, se ei koskaan tule olemaan tätä ulkokuorensakaan osalta.

Muista, että fyysinen kauneus lähtee kehon sisältä, ja se tulee näkymään lopulta myös ihossa.

Ihanteellista olisi nauttia raikasta vettä, eli makeuttamatonta tai maustamatonta. Pysy siis loitolla esimerkiksi hiilihapollisista juomista ja keinotekoisesti makeutetuista vesistä.

Jos et ole suuri pelkän veden ystävä, kokeile hedelmien lisäämistä mukaan. Laita vesi jääkaappiin tai lisää siihen jäitä kuumina päivinä.

Voit lisätä makua ja vaihtelua ilman kaloreita – jos kaipaat sokeria, lisää hiukan hunajaa ja vähennä sitä pikkuhiljaa. Tulet huomaamaan, että muutamassa kuukaudessa pelkkä puhdas vesikin maistuu hyvin.

2. Enemmän yrttihaudukkeita ja vähemmän virvoitusjuomia

Iho on vaikea pitää kosteutettuna, jos nautit paljon virvoitusjuomia, mutta tällaisten tuotteiden maku, makeus ja energia-annos tekevät niistä monelle meistä houkuttelevia.

Parhaisiin yrttihaudukkeisiin ihon kannalta kuuluvat vihreä ja valkoinen tee, kuten myös kamomilla, laventeli, rosmariini ja timjami.

Jotta tee saisi enemmän makua, voit lisätä mukaan hedelmää tai mausteita, kuten seuraavassa reseptissä:

Kaneli, päärynä ja vanilja

Tämän haudukkeen maku on virkistävän herkullinen, ja sen ainekset vähentävät pahoinvointia ja nivelkipua.

Ainekset

  • 1 kanelitikku
  • 1 tuore vaniljatanko
  • ½ päärynä
  • 2-3 cm inkiväärinjuurta
  • 1 kupillinen kiehuvaa vettä

Valmistus

Laita kaneli, vanilja, päärynä ja inkivääri kiehuvaan veteen. Anna juoman hautua kymmenen minuutin ajan ja sitten siivilöi. Voit nauttia sitä lämpimänä tai lisätä mukaan jääpaloja.

3. Kotitekoiset voiteet luonnollisista öljyistä

eteeriset öljyt kosteuttavat ihoa

Yksi vinkki ihon kosteuttamiseksi on luonnollisten voiteiden käyttö, ja niillä pystyt hoitamaan ongelmia yhdellä tuotteella ja edullisesti.

Tarvitaan vain hiukan voidetta perustaksi ja sitten haluttua öljyä. Oliiviöljy on tavallinen valinta, ja se auttaa monessa tilanteessa, sillä se sisältää runsaasti antioksidantteja ja rasvahappoja, jotka uudistavat ihoa ja pitävät sen kosteutettuna.

Ainekset

  • 1,5 dl vartalovoidetta
  • 2 rkl ekstraneitsyt-oliiviöljyä
  • 1 kannellinen muovikippo

Toimi näin

Sekoita ainekset hyvin ja käytä voidetta tavallisen kosteusvoiteesi sijasta.

Voit lisätä mukaan myös 3-5 pisaraa eteerisiä öljyjä tuoksua antaaksesi, ja voit myös laittaa yhden E-vitamiinikapselin, jotta ihon kosteutus olisi tehokkaampaa.

4. Mieto ja luonnollinen saippua kosteuttaa ihoa

Jos ihosi on ollut erityisen kuiva viime aikoina, ja jos olet kuitenkin juonut runsaasti nesteitä, ongelmana voi olla saippuasi.

Käytä neutraalia saippuaa, joka on valmistettu luonnollisista aineksista. Näin saat ihollesi luonnollisia öljyjä sen sijaan, että viet niitä pois.

On tärkeää lukea selosteet kunnolla ennen ostamista, ja parhaissa tuotteissa on mukana esimerkiksi glyseriiniä tai aloe veraa.

Lue aiheesta lisää: Saippua ihotulehduksen hoitoon

5. Vältä hyvin kuumaa vettä suihkussa

auringonpistos ja nestehukka

Kuuma suihku ilman ollessa kylmä on mahtava, mutta jos vesi on liian kuumaa, saatat poistaa iholtasi luonnollisia öljyjä liiaksi.

Kannattaisi käyttää viileää vettä, mutta lämminkin on OK. Hyvin kuuma vesi vaikuttaa verenkiertoon siten, että tuloksena voi olla ongelmia pidemmällä aikavälillä.

Jos rakastat kuumia suihkuja, joudut rajoittamaan niitä, mikäli haluat kosteutetumman ihon. Varmista myös, että käytät jälkeenpäin riittävästi kosteusvoidetta.

6. Syö tarpeeksi hedelmiä

Lopuksi vielä haluamme mainita, että hedelmät ovat luonnon paras tapa kosteuttaa ihoa. Ne ovat ensinnäkin herkullisia, mutta niissä on myös hyvin runsaasti vettä. Nauti ainakin kaksi hedelmää päivässä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.