Painonpudotusta edistävä vesihoito - mikä se on?

Onko painon pudottaminen helposti sekä ilman kärsimystä ja nälkää edes mahdollista? No aivan ehdottomasti se on! Vesihoidon avulla pystyt ensinnäkin pitämään olosi kylläisenä, mutta pääset myös tehokkaammin eroon myrkyllisistä aineista kehossasi.
Painonpudotusta edistävä vesihoito - mikä se on?

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Jos olet joskus yrittänyt pudottaa painoa, kuinka hyvin tämä yritys on sujunut? Onko sinulla ollut vaikeuksia? Ja oletko aivan kyllästynyt aina uuden dieetin kokeiluun? Tämän päivän artikkelissa esittelemämme vesihoito auttaa edistämään painonpudotusta – jatka lukemista ja saat tietää lisää!

On melko tavallista, että muutaman ensimmäisen painonpudotusyrityksen jälkeen ihminen pettyy, sillä tulokset eivät vastaa odotuksia. Sitten muutaman viikon kuluttua saattaa tulla jopa takapakkia, sillä keho on jo sopeutunut dieetin aiheuttamiin muutoksiin.

Olipa motivaationasi sitten uuden konstin kokeileminen painon pudottamiseksi silkasta uteliaisuudesta tai sitten tämän prosessin helpottaminen, kannattaa perehtyä hiukan vesihoitoon.

Oletko koskaan kuullut tällaisesta keinosta painon pudottamiseksi? Jatka lukemista jos haluat kuulla lisää, sillä nyt saat perustiedot tästä suosiota saaneesta menetelmästä.

Tulet huomaamaan, että vesihoito tarjoaa monet hyödyt, ja se on myös erittäin yksinkertainen valinta. Lisäksi sen etuna on, että ei tarvita mitään kovin vakavia muutoksia elämäntapaan, eikä myöskään itsensä työntämistä äärirajoille.

Nyt kerromme, kuinka voit pelkän veden ja helpon rutiinin avulla tehdä kilojen karistamisesta helpompaa, ja täysin luonnollisesti. Mikäli painonhallinta kiinnostaa, ota avuksi veden voima!

Mihin vesihoito perustuu ja mistä se on lähtöisin?

Vaikka vesihoito onkin vasta viime aikoina tullut tunnetummaksi läntisessä maailmassa, tämä on ollut jo pitkään hyvin suosittu ratkaisu Japanissa.

Siellä sitä käytetään vatsan puhdistamiseksi sekä ruoansulatusjärjestelmän toiminnan parantamiseksi. Lisäksi on todettu, että se auttaa saamaan lisää energiaa, kuten myös tehostamaan painonpudotusta.

Perinteisesti suositellaan, että vettä juotaisiin runsaasti ensimmäisinä minuutteina aamulla heti sängystä nousun jälkeen.

Japanissa ensimmäiset aamun tunnit tunnetaan “kultaisina tunteina”. Siellä uskotaan, että jos tähän aikaan juodaan vettä, pystytään merkittävästi parantamaan ruoansulatusjärjestelmän toimintaa ja kohentamaan terveyttä yleisestikin ottaen.

Mitä vesihoito käytännössä tarkoittaa?

Veden juominen on tärkeää yleisen hyvinvoinnin kannalta.

Vaikka tämän terapiamuodon nimi saattaakin tuntua kummalliselta tai antaa vaikutelman siitä, että hoito on hyvin tarkkaan rajattu, älä anna sen hämätä. Kerromme lisää!

Vesihoito käsittää kyllä eräät tarkat säännöt, mutta niitä on hyvin helppo noudattaa. Säännöt ovat seuraavat:

  • Kun olet juuri herännyt, juo 400-600 ml vettä. On tärkeää tehdä tämä ennen kuin syöt mitään ruokaa. Veden tulisi olla lämmintä tai huoneenlämpöistä, etenkin jos aamu on kylmä. Jos haluat hiukan makua veteesi, voit laittaa mukaan tuoretta sitruunamehua, mutta vältä kuitenkin kaikkia makeuttajia.
  • Harjaa hampaat ja odota noin 45 minuuttia tai tunti ennen kuin syöt mitään ruokaa. Älä huoli vaikka heräisit hyvin nälkäisenä, sillä juomasi vesi tulee saamaan olosi täydeksi, ja pystyt näin odottamaan ainakin 45 minuutin verran.
  • Syö kevyt, mutta täysipainoinen aamiainen, ja varmista että saat siitä hyvän määrän ravinteita. On tärkeää, että aloitat päiväsi oikein ja sisällytät ateriaasi luonnollisia, luomu- ja hyvälaatuisia tuotteita. Vältä siis teollisesti käsiteltyjä ruokia, lihoja ja rasvoja. Eräitä hyviä ratkaisuja ovat smoothiet ja salaatit, vaikkakin sekoitus kaurasta, pähkinöistä ja maidosta toimii myös hyvin.
  • Päivän muut ateriat on parasta pitää kevyinä, jotta vesihoito pääsee toimimaan kunnolla kehossasi.
  • Kaksi tuntia syönnin jälkeen vältä kaikenlaisen nesteen juomista. On kuitenkin hyvä varmistaa, että juot päivän aikana yhteensä kaksi litraa vettä.

Yleisiä suosituksia vesihoidon käyttöön painonpudotuksessa

Vesihoito on avuksi mm. painonpudotuksessa.
  • Voit lisätä hiukan suolaa veteesi, jotta voisit helpottaa kehosi kosteuttamista. Ole kuitenkin tässä varovainen, jos suola on omalla kohdallasi ongelma terveyden kannalta. Jos siis lääkärisi on sanonut, että ruokavaliosi tulisi sisältää vain vähän natriumia, jätä tämä vinkki käyttämättä.
  • Tulet huomaamaan, että kehosi imeyttää kaiken veden, jonka se tarvitsee, luonnollisella tavalla.
  • Vältä kahvia, alkoholia tai kaiken tyyppisiä vatsaa ärsyttäviä tuotteita. Koska vesihoidon tarkoituksena on tehdä kehostasi terveempi, se tulee altistumaan enemmän niille vahingoille, joita nuo tuotteet voivat tehdä. Jätä siis nämä juomat väliin joksikin aikaa. Jos haluat kuitenkin jotain makoisaa, valitse vaikka vihersmoothiet tai luonnolliset hedelmämehut, mutta nauti niitä aina pienissä määrissä.

Jos sinulla on jokin sairaus, joka vaatii valvontaa ja ruokavalion hyvää hallintaa, kokeile tätä hoitoa vain jos lääkärisi on sitä mieltä että se sopii sinullekin.

Mitä mieltä olet – kiinnostaako veden nauttiminen kilojen vähentämiseksi? Oletko jo kokeillut tätä menetelmää, ja toimiko se hyvin?

Kyseessä on yksinkertainen ja helppo ohjeistus, joten kannattaa pitää mielessä tämäkin hoitomuoto, jos tavoitteenasi on kilojen karistaminen. Vaikka pidämme vettä hyvin arkipäiväisenä nesteenä, sen avulla saat aikaan tuloksia painonhallinnassa – luonnollisin ja terveellisin keinoin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Drinking Water Inspectorate. (2010). What are the Drinking Water Standards? DWI Advice Leaflets.
  • Thomas, O., Delpla, I., & Thomas, M. F. (2017). Drinking Water. In UV-Visible Spectrophotometry of Water and Wastewater. https://doi.org/10.1016/B978-0-444-63897-7.00008-1

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.