Logo image
Logo image

Pidemmät ripset luonnollisesti

2 minuuttia
Pidemmät ripset luonnollisesti
Kirjoittanut Ekhiñe Graell
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Kukapa meistä ei haaveilisi saavansa tuuheammat ja pidemmät ripset? Silmäripset kasvavat samalla tavalla kuin hiukset; ne voivat pudota ajallaan, katkeilla ja kasvaa takaisin. Jos ripsesi ovat huonossa kunnossa ripsiliiman, ripsivärin, värjäyksen tai hankaamisen jäljiltä, on sinun odotettava kärsivällisesti niiden takaisin kasvua.

Geenit vaikuttavat siihen, miten pitkät ja tuuheat ripset sinulle kasvaa, mutta on olemassa muutamia kikkoja, joilla niiden kasvua voi kiihdyttää. Miten? Ravitsemalla kehoa sisältäpäin voidaan tukea hiusten ja ripsien kasvua. On myös olemassa luonnollisia aineita, joita voit laittaa suoraan ripsiin niiden kasvua vahvistamaan. Jos tavoitteenasi on pidemmät ripset, jatka lukemista.

H-vitamiini eli Biotiini

Olet varmasti kuullut biotiinin vaikutuksesta hiusten kasvuun ja vahvistamiseen, ja se pätee myös ripsiin. Biotiinia käytetäänkin monissa hiustenhoitotuotteissa ja ravintolisissä. Tätä veteen liukenevaa vitamiinia löytyy luonnossa myös sardiineista, saksanpähkinästä, manteleista, hiivasta, banaaneista ja täysjyväviljasta. Näiden lisäksi biotiinia on kananmunan keltuaisissa. Jos syöt koko kananmunan, pidä mielessä, että munan valkuaiset sisältävät avidiini-nimistä proteiinia, joka estää biotiinin imeytymisen.

Antioksidantit

Vitamiinit C ja E ovat antioksidanttivitamiineja, jotka ovat tärkeitä hiusten ja ripsien kasvulle ja kehitykselle. Jos kärsit C-vitamiinin puutoksesta, voivat hiuksesi tuntua kuivilta ja helposti katkeilevilta. C-vitamiini ehkäisee vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita hiuksissa, ja pitää ne terveinä ja elinvoimaisina. E-vitamiini taas kiihdyttää päänahan verenkiertoa, mikä johtaa päänahan kunnon kohentumiseen. Kumpaakin näistä vitamiineista löytyy runsaasti sitrushedelmistä, avokadoista ja vihreistä kasveista, kuten pinaatista ja lehtikaalista.

Oliiviöljy

Some figure

Hiero iltaisin pieni määrä oliiviöljyä tai rypsiöljyä silmäluomille, aivan ripsien tyveen. Voit kastaa pumpulipuikon öljyyn ja levittää sen ripsien juureen, jotta pääset suoraan ripsien juureen. Öljy hoitaa ripsiä ja auttaa niitä kasvamaan pidemmiksi ja tuuheiksi. Kun toistat hoidon jokainen ilta ennen nukkumaanmenoa, tulisi sinun nähdä uusia ripsiä 1-2 kuukauden jälkeen. Uudet ripset ovat vahvempia ja terveempiä kuin jo olemassa olevat ripset.

Emuöljy

Australian aboriginaalit ovat luottaneet emuöljyn voimaan ammoisista ajoista lähtien, ja se onkin yksi maailman vanhimmista luonnonmukaisista voiteista. Emuöljy sisältää runsaasti tärkeitä rasvahappoja, ja sitä voi käyttää mm. erilaisten iho-ongelmien kuten aknen hoitoon, arpien pehmentämiseen, lihas- ja nivelsärkyjen lievittämiseen ja tulehdusten helpottamiseen. Tämä ihmeellinen öljy myös stimuloi ripsien kasvua. Painele pieni määrä öljyä suoraan ripsille. Öljy kiihdyttää ripsien kasvua ja hoitaa ja kosteuttaa niitä.

Vaseliini

Vaseliini toimii samalla tapaa kuin oliiviöljy ja rypsiöljy. Hiero pieni nokare suoraan ripsien tyveen joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Voit myös antaa vaseliinin vaikuttaa 15 minuuttia ja pestä sen sitten pois, jos tahdot. Huomaat uusien ripsien kasvavan muutaman viikon jälkeen.

Pidemmät ripset terveellisellä ruokavaliolla

Keskity siihen, että saat ruokavaliostasi paljon proteiinia ja vitamiineja, sillä ne tukevat terveiden ripsien kasvua. Satsaa erityisesti kalaan, kananmuniin, papuihin ja jogurttiin. Jos olet vegaani, kokeile soijaproteiinia.

Ripsipidennykset ovat nykyisin arkipäivää, mutta herkkäsilmäiset voivat saada ripsiliimasta pahojakin allergiareaktioita ja kun ripset haluaa poistaa, vievät ne usein mukanaan omatkin ripset. Kokeile niiden sijaan luonnollisia ripsien kaunistajia.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.