Neljä keinoa hiusten luonnolliseen vahvistamiseen

Hiukset kertovat kantajastaan ja hiuksia kuvaillaan usein naisen kruunuksi - hiukset vaikuttavatkin paljon siihen, miltä näytämme muiden silmissä. Hyvin hoidetut hiukset pysyvät siistinä ja kauniina koko päivän ja niiden ylläpito on helpompaa, kun takkuja ja kaksihaaraisia syntyy vähemmän.
Neljä keinoa hiusten luonnolliseen vahvistamiseen
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Kirjoittanut Ekhiñe Graell

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Hiuksia hoitamalla voi ennaltaehkäistä monet tavalliset hiuspohjan ongelmat, kuten hiustenlähdön niin miehillä kuin naisilla. Alta löydät kattavan tietopankin hiusten luonnolliseen vahvistamiseen.

Seuraavat keinot on helppo ottaa käyttöön kotona. Testaamalla eri menetelmiä ja aineksia löydät omille hiuksillesi sopivan hoitorutiinin.

Jos kuitenkin kärsit jatkuvista hiuspohjan ongelmista, on parasta ottaa yhteys lääkäriin, sillä ongelmat voivat tarvita lääkitystä tai erityishoitoa. Dermatologit ovat kaikkien iho-ongelmien asiantuntijoita ja heiltä saat apua myös hiuspohjan vaivoihin, kuten pahaan ihottumaan ja hilseilyyn.

Liivate

Liivatetta eli gelatiinia käytetään erilaisissa ruoka-aineissa, kosmetiikassa ja lääkkeiden valmistuksessa.

Liivate vahvistaa niin hiuksia kuin kynsiäkin, sillä se sisältää runsaasti keholle hyödyllistä kollageenia.

terve vs. vahingoittunut hius

Paras tapa käyttää liivatetta hiusten vahvistamiseen on lisätä sitä pieni pussillinen käyttämääsi shampoopulloon. Ravistele kunnolla, jotta liivate sekoittuu shampooseen ja käytä shampoota normaalisti, huolellista huuhtelua unohtamatta. Voit myös sulattaa liivatetta desilitraan lämmintä vettä, hieroa sen hiuksiisi ja huuhdella pois.

Oliiviöljy

Hellävarainen oliiviöljy on monen luonnollisesta kauneudenhoidosta kiinnostuneen luottotuote, sillä se taipuu moneksi kasvojen puhdistuksesta hiusten hoitoon. Oliiviöljy allergisoi harvoin, ja on hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät voi käyttää suoraan iholla manteli- tai kookosöljyä.

Oliiviöljy on loistava lisä hiusten vahvistamiseen, sillä se kosteuttaa hiusta ja lisää kiiltoa luonnollisesti. Voit hieroa kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä kuiviin hiuksiin ennen suihkua. Suosittelemme suihkulakin käyttöä, sillä suihkusta tai kylvystä nouseva kuuma höyry auttaa öljyn tunkeutumista syvälle hiukseen.

Anna öljyn vaikuttaa kymmenisen minuuttia, riisu suihkulakki ja pese hiukset normaalisti shampoota käyttäen. Jos kärsit kuivasta päänahasta, hiero öljy suoraan iholle ja anna vaikuttaa vaikkapa yön yli ennen perusteellista shampoopesua.

Hunaja

Hunaja hiusten hoitamiseksi

Hunaja on täysin luonnollinen tuote, josta on suuri apu heikoille ja katkeileville hiuksille sekä hiustenlähdön ehkäisyyn. Hunaja on täynnä ravinteita, jotka vahvistavat hiusta ja antavat sille tukea. Hiero pieni määrä hunajaa suoraan hiuksiin ja levitä se kaikkialle sormenpäilläsi. Älä siis liisteröi koko päätäsi hunajalla, vaan aloita pienellä nokareella ja lisää tarvittaessa.

On hyvä pitää mielessä, että juoksevaa hunajaa on helpompi käyttää kuin kovaa. Jos käytössäsi on pelkästään kovaa hunajaa, saa senkin juoksevammaksi lämmittämällä sitä hetkisen mikrossa.

Anna hunajan vaikuttaa 15 tai 20 minuuttia ja huuhtele se pois lämpimällä tai kuumalla vedellä shampoota käyttäen. Käyttämällä hunajaa päivittäin syväpuhdistat hiusta ja annat sille kiiltoa, hunajaa käytetäänkin usein myös markettishampoiden ainesosana juurikin näiden ominaisuuksien takia.

Kananmuna

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, saa kananmunasta loistavan hiusten vahvistajan ja kaunistajan. Kananmunassa on paljon E- ja D-vitamiinia, jotka ovat elintärkeitä hiusten ja kynsien vahvistajia. Syömällä runsaasti ruokia, jotka sisältävät näitä vitamiineja, vaikutat hiusten kuntoon, mutta parhaiten ne toimivat, kun lisäät ne suoraan hiukseen.

Kananmunien käyttäminen hiusten hoitoon on helppoa. Riko muna kulhoon, vatkaa keltuainen rikki ja levitä kaikkialle hiuksiin ja päänahkaan sormenpäillä hieroen. Anna seoksen imeytyä noin 15 minuuttia ja huuhtele huolellisesti joko kylmällä tai kädenlämpöisellä vedellä, ei koskaan kuumalla. Voit käyttää pesuun shampoota ja hoitoainetta normaaliin tapaan varmistaaksesi, että saat kaikki kananmunan jäämät poistettua hiuksesta.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Näin käytät valkosipulia kynsien vahvistamiseen
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Näin käytät valkosipulia kynsien vahvistamiseen

Valkosipuli on loistava apu kauneudenhoidossa. Tässä artikkelissa katsomme, kuinka voit käyttää valkosipulia kynsien vahvistamiseen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.