Logo image
Logo image

Jalkahoito kookosöljyllä ja suolalla poistaa kovettumat

3 minuuttia
Haluaisitko mielelläsi ihanan sileät ja pehmeät jalat? Kokeile tätä luonnollista hoitoa, ja voit huomata ihosi muuttuvan pehmeämmäksi jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Jos kuitenkin haluat poistaa kovettumia, hoitoa täytyy toistaa.
Jalkahoito kookosöljyllä ja suolalla poistaa kovettumat
Viimeisin päivitys: 09 helmikuuta, 2019

Jalkahoito poistaa kovettumat , eli kovia kohtia ihossa, jotka aiheutuvat tietyn tyyppisten jalkineiden hankauksesta. Niitä tulee helposti toisen tai molempien jalkojen kantapäihin, vaikka niitä voi tulla myös kämmeniin ja sormiin.

Tämä ihopulma on yhteydessä liialliseen kuolleiden ihosolujen kertymiseen, kuiviin kohtiin ja vaikeissa tapauksissa myös ihon halkeiluun.

Vaikka ei yleensä olekaan kyseessä mikään varsinainen terveysongelma, kovettumat on kuitenkin parasta hoitaa, jotta kipua ja turvotusta voitaisiin estää.

Onneksi on olemassa eräitä tehokkaita luonnollisia aineksia, joiden ominaisuudet pehmentävät ihoa samalla kun ne lievittävät merkittävästi tätä ärsyttävää vaivaa. Tämä jalkahoito sopii myös jos haluat vain hemmotella itseäsi.

Tällä kertaa haluamme kertoa reseptistä, johon sisältyy kookosöljy ja karkea suola – niiden kuorivat ominaisuudet ovat suureksi avuksi tämän ongelman torjunnassa samalla kun ne kosteuttavat jalkoja sekä estävät sienen kasvua.

Jatka lukemista ja kokeile tätä hoitoa mitä pikimmiten, jos itsekin kärsit jalkojen kovettumista – ota avuksesi kookosöljyn ja suolan tehokkuus ihon pehmittämisessä!

Kookosöljy ja suola hoitotuotteina jalkojen kuorinnassa

Tämä kotitekoinen jalkahoito, tai kuorinta-aine, koostuu kookosöljystä ja karkeasta suolasta. Se on luonnollinen jalkahoito, joka poistaa kaikki kovat kohdat jalkojesi iholta, ja sen avulla saat sileämmät ja viehättävämmät jalat.

Toisin kuin kaupalliset tuotteet, joita kaupoissa on tarjolla runsain määrin, tämä hoito on hyvin edullinen, eikä se sisällä ollenkaan aggressiivisia kemikaaleja.

Some figure

 

Kookosöljy on luonnollinen tuote, joka on ollut käytössä jo vuosikausia monenlaisissa kauneushoidoissa.

Keskipitkäketjuiset rasvahapot menevät läpi ihohuokosiin helposti, mikä auttaa säätelemään ihon pH-arvoa sekä pitää yllä luontaista kosteutusta.

Antioksidanttiyhdisteet ja pehmittävät ainesosat auttavat myös poistamaan ihon kovia kohtia sekä poistavat kuolleita ihosoluja ja muita sellaisia epäpuhtauksia, joita yleensä kertyy ihon pintaan.

Nämä ominaisuudet yhdistettyinä kookosöljyn bakteereja torjuvaan vaikutukseen tekevät tästä öljystä yhden parhaista tuotteista jalkojen ihon kunnon kohentamiseksi.

 

Some figure

Karkea suola toimii myöskin tehokkaana kuorivana tuotteena, ja se on lisäksi tulehtuneisuutta torjuva aines, joten se on ihanteellinen apu kovan ihon pehmittämiseksi sekä kivun ja raskaan olon poistamiseksi.

Se sisältää elintärkeitä mineraaleja ja antioksidantteja, jotka tasapainottavat ihon pH-arvoa sekä vähentävät liiallista kuivuutta, kun se pääsee vaikuttamaan ihossa.

Lisäksi se toimii sientä torjuvana tuotteena sekä vähentää sellaisten bakteerien läsnäoloa, jotka aiheuttavat ärtymistä ja epämiellyttäviä hajuja.

Kuinka tämä kuoriva jalkahoito valmistetaan?

 

Some figure

Seuraava kookosöljyä ja karkeaa suolaa sisältävä resepti on erittäin edullinen vaihtoehto, ja voit valmistaa seoksen muutamassa minuutissa.

Ainekset voidaan helposti hankkia mistä tahansa yrtteihin tai kosmetiikkatuotteisiin erikoistuneesta kaupasta, vaikka parasta onkin ensin tarkistaa, mikä niiden sisältämien ravinteiden laatu on.

Kookosöljy on parasta täysin luonnollisessa muodossa, sillä näin saat siitä tehokkaimmin irti kaikki sen hyödylliset vaikutukset. Vaikka jalostetummat tuotteet ovatkin helpommin saatavilla ja  myös edullisempia, kannattaa terveyttä ajatellen käyttää hiukan enemmän rahaa, jotta saisit paremmat ravinteet ja siten suuremmat hyödyt.

Tarvittavat ainekset

 • 1 dl luonnonmukaista kookosöljyä
 • 3 ruokalusikallista karkeaa suolaa

Välineet

 • 1 kannellinen lasipurkki
 • Silikonista tai puusta valmistetut sekoitusvälineet

Näin valmistat tämän hoidon

 • Laita kookosöljy lasipurkkiin ja sekoita öljyyn karkea suola.
 • Hämmennä seosta kunnolla silikonista tai puusta valmistetulla välineellä.
 • Anna olla muutaman tunnin ajan, ja laita sitten seosta ihollesi.

Kuinka tämä hoito tulee toteuttaa?

 • Illalla juuri ennen nukkumaanmenoa pese jalkasi saippualla ja vedellä, jotta voisit poistaa kaiken sen lian, jota ihon pintaan on saattanut kertyä.
 • Ota sitten pieni määrä valmistamaasi seosta, ja hiero sitä niille alueille jaloissasi, joilla on kovia kohtia tai kovettumia.
 • Odota 20-30 minuutin ajan, ja anna sitten jalkojesi liota lämpimässä vedessä.
 • Hiero jalkojasi, jotta voisit tehostaa hierovaa vaikutusta, ja kun on kulunut 15 minuuttia, voit ottaa jalkasi pois vedestä.
 • Kuivaa ihosi hyvin, ja laita sitten iholle kosteuttavaa voidetta.
 • Toista tätä hoitoa ainakin neljä kertaa viikossa, jotta pääsisit eroon kovettumista jo lyhyessä ajassa.

Muista, että vaikka tämä hoito onkin tehokas apu monella tapaa, se ei voi poistaa kovettumia täysin, mikäli käytät seosta vain kerran.

Ole siis johdonmukainen hoidon toistamisen kanssa, niin voit päästä eroon tästä jalkojasi häiritsevästä vaivasta. Muista, että hyvä etu on myös se, että vältyt suurien rahasummien käyttämiseltä kaupallisiin tuotteisiin.

Kannattaa myös yrittää selvittää, mitkä ovat ne kengät, jotka ihoasi ärsyttävät, ja jättää sitten niiden käyttö niin vähälle kuin mahdollista.

Jos haluat eroon kovettumista jalkojesi ihossa, kokeile kookosöljyn ja suolan tehoa, ja pääset pulmasta luonnollisin keinoin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Huynh, M., Sheehan, M. P., Chung, M., Zirwas, M., & Feldman, S. R. (2014). Feet. In Clinical Handbook of Contact Dermatitis: Diagnosis and Management by Body Region. https://doi.org/10.1201/b17721

Kager, R. (2009). Feet and metrical stress. In The Cambridge Handbook of Phonology. https://doi.org/10.1017/CBO9780511486371.010


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.