9 tapaa käyttää kookosöljyä kehon ja kasvojen hoidossa

· toukokuu 20, 2017
Kookosöljyn koostumuksen ja ainutlaatuisen rasvahappojen yhdistelmän ansiosta tämä öljy on loistava säännöllinen lisä kauneudenhoitoon, ja se on tehokas apu ihon terveyden parantamiseksi.

Kookosöljy on kasvisrasva, jota saadaan kookoksen hedelmälihan käsittelyn tuloksena. Se koostuu 90-prosenttisesti tyydyttyneistä rasvahapoista, kuten myös antioksidanteista, vitamiineista ja muista elintärkeistä ravinteista, jotka antavat tälle öljylle sen loistavat hyvinvointia lisäävät ominaisuudet.

Vaikka se sisältääkin runsaasti kaloreita, kookosöljy kuuluu ryhmään ”terveelliset rasvat”, jotka ovat avuksi kehon terveyden parantamisessa.

Tämän lisäksi kookosöljy sisältää suuren määrän lyhyen ketjun rasvahappoja, jotka (toisin kuin muun tyyppiset rasvat) eivät vaadi haiman entsyymejä tai sappinestettä, jotta ne tulisivat käsitellyiksi ruoansulatuksessa.

Kaikkein kiintoisin fakta kookosöljyä koskien on se, että sillä on bakteereja ja sieniä torjuvia ominaisuuksia, kuten myös tulehduksia torjuvia vaikutuksia, jotka voivat olla avuksi monen jokapäiväisen pulman ratkaisemisessa.

Moni on kuitenkin tietämätön kookosöljyn lukuisista erilaisista käyttömahdollisuuksista, joten haluamme tällä kertaa kertoa yhdeksästä kaikkein kiintoisimmasta tavasta hyödyntää tätä loistavaa luonnonöljyä.

Jatka siis lukemista, ja ota kookosöljyn hoitavat ominaisuudet käyttöön kauneudenhoidossa!

1. Kasvojen ja kehon ihon kosteuttaminen

kasvohoito

Kookosöljyn sisältämät rasvahapot ja sen mahtavat antioksidanttivaikutukset tekevät tästä öljystä yhden parhaista vaihtoehdoista tavallisten vartalovoiteiden korvaamiseen.

Sen säännöllinen käyttö voi vähentää kuolleita ihosoluja, bakteereja ja liiallista kuivuutta.

Voit käyttää kookosöljyä sekä kasvojesi että kehosi ihon kosteuttamiseksi tehokkaasti.

Tämä lisäksi hyötynä kookosöljyn käytössä on se, että ihosi ei tule tuntumaan rasvaiselta, ja samalla voit stimuloida kollageenin tuotantoa.

Lue aiheesta lisää: 8 ruokaa täydentämään kollageenin tarvetta

2. Painonpudotuksen tuki

Siitä huolimatta, että kookosöljy sisältää runsaasti kaloreja ja tyydyttyneitä rasvoja, tämä tuote on mahtava tuki terveellisen painonpudotuksen edistämiseksi.

Koska kookosöljy koostuu keskipitkän ketjun rasvahapoista, sen nauttiminen parantaa aineenvaihduntaa sekä optimoi energiankäyttöä.

Jotta voisit tehostaa painonpudotusta, kannattaa ottaa kaksi ruokalusikallista kookosöljyä päivässä, ja mielellään tämä tulisi tehdä vatsan ollessa tyhjä.

3. Luonnollinen hammastahna

hammastahna

Kookosöljyn bakteereja ja tulehtuneisuutta torjuvat ominaisuudet voivat olla avuksi tavallisten hammasongelmien hoidossa.

Kun käytät tätä öljyä luonnollisena hammastahnana, se vähentää bakteereja, jotka voivat aiheuttaa hammas- ja ientulehduksia.

Voit tehostaa öljyn vaikutuksia käyttämällä myös hiukan ruokasoodaa, joka valkaisee hampaitasi sekä hävittää pahanhajuisen hengityksen.

4. Luonnollinen hiustenhoitoaine

Kun käytät kookosöljyä hiustenhoitoaineena, voit korvata kaupalliset tuotteet sekä ravita ja uudistaa hiuksiasi tehokkaasti.

Kookosöljyn mikrobeja ja sientä torjuvat ominaisuudet estävät hilsettä ja muita päänahan pulmia, joiden seurauksena voi olla liiallista hiustenlähtöä.

Kookosöljy kosteuttaa ja sisältää antioksidantteja, ja siitä huolimatta että kyseessä on öljy, se ei vaikuta päänahkasi luonnolliseen rasvantuotantoon.

Kun käytät tätä öljyä kahdesta kolmeen kertaa viikossa, voit paremmin pitää tukkasi terveenä, vahvana ja kiiltävänä.

5. Haavojen ja palovammojen hoito

käsirasva

Tämän luonnollisen öljyn kosteuttavat ja uudistavat ominaisuudet tekevät kookosöljystä mahtavan tuotteen kaikkien ihovammojen hoitoon.

Sen sisältämät vitamiinit ja mineraalit ravitsevat ihoa syvältä sekä helpottavat toipumista auringosta johtuvista palovammoista ja pinnallisista haavoista.

Tämän lisäksi kookosöljyn bakteereja ja sientä torjuva vaikutus tarkoittaa, että se estää tulehduksen kehittymistä.

6. Luonnollinen deodorantti

Kookosöljyn rasvahapot tarjoavat torjuntaa niitä hajuja vastaan, jotka johtuvat kainaloissa olevista bakteereista, mikä koskee myös jalkoja ja kaulaa.

Laita vain pieni määrä kookosöljyä pyörivin ja hellävaraisin liikkein näille alueille, ja toista kaksi tai kolme kertaa päivässä tarpeen mukaan.

7. Huulirasva

huulet

Sen sijasta että käyttäisit rahaa kaupallisiin huultenhoitotuotteisiin, kannattaa hyödyntää kookosöljyn kyvyt tässäkin mielessä.

Se tuo kosteutusta huulten herkälle iholle, ja samalla se helpottaa kuolleiden ihosolujen poistamista – nämä saattavat tehdä huulista epämiellyttävän näköiset.

8. Hiusten silottaminen

Lue aiheesta lisää: Ihonhoidon 7 syntiä

Kookosöljyn kosteuttavat ja hoitavat vaikutukset voivat olla hyödyksi myös hiusten pörröisyyden ja omille teilleen lähteneiden suortuvien hallitsemiseksi.

Laita vain pieni määrä kookosöljyä hiustesi juuriin, ja levitä sitä sitten latvoihin asti – anna öljyn vaikuttaa 20 minuutin ajan.

Huuhtele sitten pois kaikki liiallinen öljy runsaalla vedellä, ja muotoile tukkasi normaaliin tapaan.

9. Raskausarpien estäminen

raskaus

Jos vuosikymmeniä kookosöljy on tunnettu yhtenä kaikkein parhaista luonnontuotteista iholle muodostuvien raskausarpien torjunnassa.

Jos sitä käytetään aamuisin ja iltaisin, saat kookosöljystä syvää kosteutusta niille alueille, jotka saattavat näistä arvista kärsiä, ja pidemmän ajan kuluessa vahingoittuneet kuidut tulevat korjatuksi.

Suositellaan siis, että kookosöljyä käytettäisiin raskauden aikana, jotta iho voitaisin pitää joustavana ja terveenä.

Kuten voit huomata, kookosöljyllä on lukuisia kiintoisia käyttömahdollisuuksia päivittäisessä elämässä. Osta kuitenkin aina vain täysin luonnonmukaisesti tuotettua kookosöljyä, jotta voisit olla varma saamistasi ravinteista ja muista öljyn ominaisuuksista!