Logo image
Logo image

6 luonnollista kehoa puhdistavaa tuotetta

2 minuuttia
Nämä kuusi puhdistavaa raaka-ainetta auttavat kehoa pysymään terveenä ja mieltä virkeänä. Lue mitä terveydelle hyödyllisiä ominaisuuksia seuraavat raaka-aineet oikein sisältävät.
6 luonnollista kehoa puhdistavaa tuotetta
Eliana Delgado Villanueva

Tarkistanut ja hyväksynyt: ravitsemusterapeutti Eliana Delgado Villanueva

Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Esittelemme tänään kuusi luonnollista, kehoa puhdistavaa raaka-ainetta, jotka auttavat pysymään terveinä poistamalla myrkkyjä ja haitallisia aineita kehostamme. Käyttämällä näitä tuotteita voit taistella useita ongelmia vastaan, kuten nesteen kertymistä, huonoa verenkiertoa, raskausarpia sekä jalkojen turvotusta.

Puhdistaaksesi kehosi sinun pitäisi lisätä päivittäistä liikuntaa, juoda enemmän vettä ja syödä tuoretta ruokaa.

Kuusi tehokkaaksi osoittautunutta luonnollista ja puhdistavaa raaka-ainetta ovat:

1. Fenkoli

Sen lisäksi, että sillä on todella herkullinen tuoksu ja maku, fenkoli on yksi parhaista vaihtoehdoista puhdistukseen. Muiden hyötyjen joukossa se parantaa ruoansulatusta ja vähentää kaasujen muodostumista.

Infuusiona nautittuna (yksin tai muiden ainesosien kanssa) fenkoli edistää ylimääräisten nesteiden poistamista, mikä tekeekin siitä yhden nesteen kerääntymisestä tai niveltulehduksesta kärsivien ihmisten suosikeista.

Fenkoli myös helpottaa liman vähentämistä keuhkoissa. Voit nauttia fenkolia teenä tai salaattien ainesosana. Varo kuitenkin käyttämästä fenkolia ruokavaliossasi liikaa, sillä liikaa nautittuna vahva fenkoli saattaa aiheuttaa haitallisia sivuoireita.

Hyvä vaihtoehto on juoda fenkoliuutetta puhdistamiseen kolme päivää ja sitten lopettaa. Juo seuraavina päivinä paljon vettä, jotta puhdistus onnistuu hyvin. 

2. Aloe vera

Some figure

Tämä on yksi lääkinnällisten kasvien suosikki ja se on erittäin tehokas puhdistaja. Aloe vera helpottaa maksan aktivointia sen korkean polysakkaridipitoisuuden ansiosta, joka poistaa myrkkyjä, joita maksa kerää ja antaa myös eloa maksalle. On tärkeää syödä aloe veraa niin luonnollisena kuin mahdollista, koska kaupassa myytävillä tuotteilla saattaa olla ominaisuuksia, jotka vähentävät sen tehokkuutta.

Voit syödä teelusikallisen aloe veraa sekoitettuna lasilliseen vettä joka aamu helpottaaksesi maksan oikeanlaista toimintaa päivän kuluessa. Voit tehdä myös puhdistavan uutteen sekoittamalla aloe veraa, maito-ohdaketta, lakritsia ja voikukkaa.

3. Vihreä tee

Vihreä tee on monella tavalla hyödyllinen terveydellesi. Se toimii kuin “piristeenä” kun haluat puhdistaa kehoasi, sen diureettisten ominaisuuksien ja klorogeenihapon vuoksi. Jälkimmäinen helpottaa ruoansulatusta ja puhdistaa myrkkyjä.

Voit käyttää sitä eri tavoin, mutta viisi kupillista vihreää teetä päivässä on paras tapa. On myös tärkeää varmistaa, että juot riittävästi vettä.

4. Ananas

Ananas on yksi eniten vettä sisältävistä hedelmistä ja se on runsaskuituinen ja siinä on vain muutama kalori. Se sisältää myös kolmea entsyymiä, jotka parantavat ruoansulatusta ja verenkiertoa: bromelaiini, extranase ja ananasa.

Ananas auttaa myös puhdistamaan proteiinikuiduilla ja poistaa rasvakudosta, joka aiheuttaa selluliittia. Ananas puhdistaa sen korkean kaliumpitoisuuden vuoksi, jonka vuoksi solujesi vesimäärä on säännöstelty.

Kaikkien sen hyötyjen vuoksi me suosittelemme lisäämään ananasta ruokavalioosi. Se on helppoa makunsa vuoksi, joka on helppo yhdistää moniin eri ruoka-aineisiin.

5. Korte

 

Some figure

Tämä villi yrtti on tullut hyvin yleiseksi luontaishoidoissa. Sen muiden ominaisuuksien joukossa voimme huomata että se on erinomainen lisäämään virtsasi määrää jopa 30 %. Se on hyödyllinen poistamaan myrkkyjä ja helpottamaan munuaisten ja eturauhasen toimintaa.

On myös osoitettu, että kortteella on kyky pienentää munuaiskivien kokoa ja lisätä munuaistesi suodatuskykyä. Muistathan, että suokortetta ei tule käyttää, sillä se on sisäisesti käytettynä myrkyllinen kasvi.

6. Kirsikat

Kirsikoilla on muitakin ominaisuuksia kuin herkullinen maku. Kirsikoissa on suuri määrä kaliumsuolaa ja ne auttavat puhdistamaan kehoa lisäämällä virtsan määrää. Ne auttavat myös poistamaan metaboliitteja siten helpottaen vähentämään raskaiden jalkojen tunnetta. Kirsikoiden hyödyt lisääntyvät, kun ne yhdistetään kortteisiin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Butterweck, Verónica., Khan, Saeed R. (2009).Herbal Medicines in the Management of Urolithiasis: Alternative or Complementary?.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5693348/
  • VV.AA. (2009).Diuretic effect of powdered Cerasus avium (cherry) tails on healthy volunteers.https://www.researchgate.net/publication/26840343_Diuretic_effect_of_powdered_Cerasus_avium_cherry_tails_on_healthy_volunteers
  • VV.AA.(2014).Randomized, Double-Blind Clinical Trial to Assess the Acute Diuretic Effect of Equisetum arvense (Field Horsetail) in Healthy Volunteers.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3960516/
  • VV.AA. (2014). Aloe vera attenuated liver injury in mice with acetaminophen-induced hepatitis.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4227002/
  • Badgujar,Shamkant B.,Patel, Vainav V.,Bandivdekar, Atmaram H.(2014).Foeniculum vulgare Mill: A Review of Its Botany, Phytochemistry, Pharmacology, Contemporary Application, and Toxicology.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4137549/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.