Logo image
Logo image

Kuinka voit vaalentaa tummia silmänalusia eteeristen öljyjen avulla

3 minuuttia
Silmänympärysiho vaatii erityistä huomiota, sillä se on kasvojen herkin osa. Mikäli et vielä tiennyt, voit käyttää eteerisiä öljyjä tummien silmänalusten vaalentamiseksi, joten jatka lukemista ja selvitä kuinka.
Kuinka voit vaalentaa tummia silmänalusia eteeristen öljyjen avulla
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Onko sinulla tummat silmänaluset? Häiritsevätkö ne sinua ja saavatko ne sinut näyttämään vanhemmalta kuin mitä olet? Jatka lukemista oppiaksesi lisää kuudesta eteerisestä öljystä, joilla voit vaalentaa tummia silmänalusia lyhyessä ajassa.

Ehkä nukut hyvin, mutta sinulla on siltikin tummat silmänaluset; jos näin on, on ihosi luultavasti yliherkkä. Luontaishoidot voivat tehota tähän ongelmaan ja kosteuttaa ihoa, varsinkin alaluomiesi ihoa.

Saat tummat silmänaluset, koska sillä alueella on vain vähän talirauhasia, joten alue kuivuu helposti. Se tekee siitä herkemmän ja kun alue altistuu auringolle, muodostuvat silmäpussit ja iho tummuu liiallisesta melaniinin tuotannosta.

1. Manteliöljy

Mantelit ovat äärimmäisen ravintopitoisia, mutta myös lääkkeenä käytettäviä. Ne sisältävät oleiinihappoa, joka tekee niistä hyviä sydämellesi, kuten kaikki pähkinät. On karvaita ja makeita manteleita; jälkimmäisiä käytetään useimmiten keittiössä ja ihonhoitotuotteissa.

Manteliöljy kosteuttaa ja vaalentaa ihoa. Se sisältää rasvahappoja, vettä, proteiinia, kuitua, rautaa, kaliumia ja vitamiineja (A, B, C, D ja E). Kaiken tämän ansiosta se on erinomainen öljy tummien silmänalusten vaalentamiseksi.

Suosittelemme lukemaanManteliöljyn käyttötavat – näistä et tiennyt!

Käyttötapa

 • Ota 2-3 tippaa manteliöljyä sormenpäällesi ja hiero hyvin hellästi tummille silmänalusillesi.
 • Toista joka ilta ennen nukkumaanmenoa ja pese sitten kasvosi normaaliin tapaan aamulla.
 • Ole johdonmukainen, jos haluat nähdä tuloksia nopeammin.
Some figure

2. Argaaniöljy

Argaaniöljy on uudistava, antiseptinen, sienten vastainen öljy ja täynnä antioksidantteja. Se kosteuttaa ja pehmentää ihon ja hiukset, sillä se sisältää E-vitamiinia sekä Omega-3, -6- ja -9 -rasvahappoja. Argaaniöljy on täydellinen tummien silmänalusten vaalentamiseksi.

Käyttötapa

 • Aivan kuten manteliöljynkin kohdalla, levitä 3 tippaa argaaniöljyä sormenpäilläsi joka ilta ennen nukkumaanmenoa.
 • Muista pestä kasvosi ennen öljyn levittämistä varmistaaksesi, ettei kasvoillasi ole meikkiä tai saasteita.

3. Fenkolinsiemenöljy

Fenkolilla on puhdistavia ja diureettisia ominaisuuksia. Sillä on kyky parantaa ruoansulatustasi, saada verenkiertosi toimimaan ja pitää ihosi kimmoisana. Fenkolinsiemenöljy sisältää proteiinia sekä A-, B- ja C-vitamiinia.

Käyttötapa

Vaikka fenkolinsiemenöljy onkin hyväksi sinulle, ei sitä ole hyvä käyttää liikaa. Suurissa määrin se voi olla myrkyllistä, joten käytä sitä varoen.

 • Levitä 3 tippaa tummille silmänalusille erittäin hellin liikkein käyttäen sormenpäitäsi apuna.
 • Suosittelemme fenkolinsiemenöljyä käytettäväksi iltaisin ja enintään 3 kertaa viikossa.

4. Oliiviöljy

Oliiviöljy sisältää antioksidantteja. Sen käyttö auttaa ehkäisemään sydän- ja verisuoniongelmia, vähentämään ummetusta ja alentamaan diabetesta sairastavien henkilöiden komplikaatioriskiä. Ulkoisesti käytettynä se on erittäin kosteuttava ja uudistava. Se sisältää runsaasti oleiinihappoa.

Käyttötapa

 • Levitä pieni määrä oliiviöljyä tummille alueille iholla.
 • Anna öljyn vaikuttaa yön yli.
 • Pese kasvosi normaaliin tapaan aamulla.

5. Ruusunmarjaöljy

Ruusunmarjaöljy on yksi eniten käytetyistä öljyistä kauneus- ja ihonhoitotuotteissa. Yksi syy siihen on se, että siinä on runsaasti rasvahappoja, antioksidantteja ja vitamiineja.

Se hidastaa ikääntymistä, vaalentaa aurinkoläikkiä, kosteuttaa ihoa, stimuloi verenkiertoa sekä vahvistaa immuunijärjestelmää. Tummia silmänalusia voidaan siis vaalentaa ruusunmarjaöljyn avulla.

Käyttötapa

 • Puhdista kasvosi hyvin antaaksesi öljyn imeytyä paremmin.
 • Ota 2-3 tippaa sormenpäällesi ja levitä hellästi silmänalusillesi.

Sinua saattaa kiinnostaa myös6 ennenaikaista ikääntymistä aiheuttavaa tapaa

6. Laventelista valmistettu eteerinen öljy

Laventeliöljy on mahtava: se on tulehdusten, sienten ja masennuksen vastainen, antiseptinen ja antibakteerinen. Se on myös luonnollinen kivunlievittäjä sekä puhdistaja ja sillä on kyky parantaa verenkiertoa ja ihoa.

Käyttötapa

 • Yhdistä 2 tippaa laventeliöljyä pienen vesimäärän kanssa tehdäksesi luontaishoidon tummille silmänalusille.
 • Levitä joka ilta ennen nukkumaanmenoa ja huuhtele aamulla.
Some figure

Mikä tahansa yllä mainituista eteerisistä öljyistä on mainio tapa vaalentaa tummia silmänalusia. Käytä niitä johdonmukaisesti parhaan lopputuloksen saadaksesi. Muista, että sinun tulee käyttää myös aurinkorasvaa joka päivä kasvoillasi ja kaulallasi. Silmänympärysiho on ohuempaa kuin muualla kasvoillasi, joten huolehdi siitä hyvin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.