Logo image
Logo image

5 elettä, joita onnelliset parit tekevät ennen nukkumaanmenoa

4 minuuttia
Me kaikki haluamme ihanan, terveen parisuhteen. Siitä syytä listasimme 5 elettä, joita onnelliset parit tekevät ennen nukkumaanmenoa.
5 elettä, joita onnelliset parit tekevät ennen nukkumaanmenoa
Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Ennen nukkumaanmenoa sanomamme sanat tai ajattelemamme asiat saattavat olla merkittävämpiä kuin uskommekaan. Se on ainakin varmaa, että positiiviset eleet ylläpitävät ja ruokkivat omaa hyvinvointiamme sekä luovat tervettä ilmapiiriä. Onnelliset parit tapaavat tehdä näitä pieniä asioita illalla ennen nukkumaanmenoa.

Kestävä, terve ja romanttinen parisuhde vaatii jatkuvaa huolenpitoa, joten siitä on tärkeää välittää. Kaikessa on luonnollisesti kyse tiimityöskentelystä.

Jos olet epäilevällä kannalla, sinun kannattaa kysyä itseltäsi seuraava kysymys: teemmekö tarpeeksi töitä sen eteen että parisuhteemme on taianomainen, vai odotammeko vain asioiden tapahtuvan vähäisellä panostuksella?

Kukaan ei voi kieltää sitä, että rutiini on yksi pariskuntien suurimmista vihollisista. Siitä syystä on tärkeää taistella tylsyyttä vastaan ja vahvistaa tunnesidettä kaikin mahdollisin tavoin. Onnelliset loput eivät tule taivaan lahjana, vaan niitä rakennetaan päivä päivältä.

Jos sinulla ei ole ideaa sen suhteen mitä tulisi tehdä, tai viime aikoina jännittävintä elämässäsi on ollut TV-kanavilla surffailu, kannattaa tarkistaa alla oleva lista eleistä, joita onnelliset parit tekevät ennen nukkumaanmenoa. Voit saada niistä inspiraatiota.

Teidän ei tarvitse eikä tulekaan viettää kaikkea aikaanne yhdessä. Kyse on enemmänkin siitä, että otatte toistenne parhaat puolet huomioon parisuhteen hyväksi. Takaamme, että ottamalla nämä eleet käyttöön koet itsesi paremmaksi ihmiseksi ja paremmaksi puolisoksi.

Asioita, joita onnelliset parit tekevät ennen nukkumaanmenoa

1. Jutelkaa

Some figure

 

Tämä on yksi tärkeimmistä asioista joita onnelliset pariskunnat tekevät ennen nukkumaanmenoa. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että otat aikaa jutellaksesi puolisosi kanssa. Ei sen takia että niin pitää tehdä, vaan sen takia että nautit toisen seurasta.

Kokeile jutella aidosti mistä tahansa aiheesta; on tärkeää oppia tuntemaan puoliso ja osoittaa kiinnostusta hänen psykologiseen ja emotionaaliseen maailmaansa.

Muutama perusvinkki

  • Suvaitsevaisuus ja kunnioitus. Kuinka toista ihmistä kuunnellaan ja hänen ideoitaan kunnioitetaan? Vaikka mielipiteissä voi olla eroja, molemmille on tilaa. Toista ihmistä ei ole syytä sensuroida tai hänelle ei ole syytä luennoida.
  • Pidä huolta hellyydestä. On tärkeää keskustella huolellisesti ja ajatuksella.
  • Kärsivällisyys. Ei tarvitse kiirehtiä kertomaan omia mielipiteitä tai ideoita.
  • Eläkää uudelleen hauskat, tyydyttävät ja onnelliset, yhdessä vietetyt hetket.
  • Nauruterapia. Ei ole koskaan paha asia nauraa ennen nukkumaanmenoa!

Ihanteellisinta ennen nukkumaanmenoa on tietenkin välttää aiheita jotka aiheuttavat stressiä tai antavat aihetta konfliktiin. Juttelussa ei ole myöskään kyse fantasioiden luomisesta tai niiden asioiden välttelystä, jotka ovat välttämättömiä kasvussanne.

Juttelu parantaa yleensä kommunikaation tasoa, helpottaa jännitystä ja vahvistaa sidettä.

Suosittelemme lukemaan: 4 parasta nukkumisasentoa pariskunnalle

2. Laittakaa kännykät ja muut elektroniset laitteet sivuun

Useiden tehtävien suorittaminen samaan aikaan (esimerkiksi sosiaalisessa mediassa roikkuminen, vaatteiden paikoilleen laittaminen ja kumppanille juttelu) ennen nukkumaanmenoa ei kannata. Itse asiassa, jos kunnioitamme toista ihmistä, kannattaa kännykät laittaa sivuun ja keskittyä toisen seuraan. Sillä ei ole väliä jutteletteko vai vain makoilette hiljaisuudessa sohvalla toistenne kainalossa, jättäkää muut puuhat sikseen.

Pysähdy hetkeksi ja mieti: jos katselette elokuvaa, luet kirjaa tai teette jotain yhdessä, onko todella tarpeellista vahtia kännykkää? Vastaus on ei. Teknologia voi olla vahingollista. Se hämärtää ajatusta siitä mitä todella haluamme ja johtaa meidät sivuraiteille yhteisten tavoitteiden sijaan.

3. Nauttikaa toistenne seurasta

Some figure

Onnellisten parien elämässä oleellista on laadukas yhdessä vietetty aika. On tärkeää huolehtia yksityiskohdista ja olla läsnä toiselle sekä samaan aikaan nauttia itse hemmottelusta ja rakastamisen kohteena olosta.

Nauttiaksesi toisen seurasta on tärkeää olla silloin tällöin luova ja lisätä parisuhteeseen hieman taikaa. Tässä muutama vaihtoehto: suunnitelkaa deitti-ilta kodin ulkopuolella, nauttikaa erityisestä ateriasta, halatkaa ja olkaa helliä, pelatkaa lautapeliä tai vaikka hyvää videopeliä yhdessä.

Lue myös: Näin säätelet melatoniinia ja nukut paremmin

4. Rakastelkaa

Meillä on tapana olettaa, että parisuhteessa oleminen tarkoittaa säännöllistä seksiä. Mutta onko se todella niin? Onnelliset parit ottavat aikaa toisilleen, pussailevat ja harrastavat hyvää seksiä.

Kyseessä on erittäin hauska aktiviteetti, joka auttaa pitämään solakkana, lievittää stressiä ja parantaa sydän- ja verisuonijärjestelmän terveyttä. Vaikutus tunne-elämään on vielä tärkeämpi seikka. Seksi vahvistaa pariskuntien suhdetta.

Seksin suhteen yleinen ongelma on se, että sitä pidetään velvollisuutena. Näin vielä herkemmin, jos pari yrittää saada lasta. Ongelmana on se, että kemia haihtuu ajan myötä. Siksi seksiä on tärkeää harrastaa säännöllisesti. 

Antakaa toisillenne mahdollisuus nauttia tilanteesta. Vaikka aikaa olisi vain vähän, yrittäkää tehdä hetkestä hauska ja jännittävä.

5. Sanokaa “rakastan sinua”

Some figure

Onnelliset parit eivät pidä rakkautta itsestäänselvyytenä, vaan näyttävät sen teoillaan ja sanoillaan. Tästä syystä yksi hyvä tapa ennen nukkumaanmenoa on sanoa puolisolle että rakastat häntä, ja että hän on tärkeä ja arvostat häntä.

Tuon pienen lauseen kuuleminen on merkityksellinen ja aistillinen ele. Kun lauseen sanoo tunteella, se osoittaa puolisolle sitoutumista.

Voit sanoa sen, kirjoittaa sen tai näyttää sen helpolla tavalla. Älä tee siitä liian monimutkaista. Joskus pienet teot kuten se, että valmistat rakkaallesi kupin teetä tai halailette ennen nukahtamista, ovat tärkeitä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bolin A., Whelehan P. (2009). Human Sexuality: Biological, Psychological, and Cultural Perspectives. Taylor & Francis.
  • Carroll J. (2009). Sexuality Now: Embracing Diversity. Cengage Learning.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.