10 helppoa tapaa polttaa rasvaa päivän mittaan

Muista, että aamiainen on välttämätön elimistön toiminnan käynnistymisen kannalta ja aineenvaihdunnan sekä rasvanpolton käynnistymisen kannalta. Sen lisäksi aamiainen antaa meille energiaa tulevaan päivään.
10 helppoa tapaa polttaa rasvaa päivän mittaan
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Rasvanpoltto… Mahdoton tehtävä? Ei ollenkaan. Tiedämme, että jokaisella on yksilöllinen aineenvaihdunta, mikä tekee painonpudotuksesta toisille helpompaa ja toisille vaikeampaa. Mutta jos totutamme elimistömme näihin yksinkertaisiin tapoihin, huomaamme että pikkuhiljaa onnistumme polttamaan rasvaa! Tässä on 10 yksinkertaista tapaa, joilla voit polttaa rasvaa tehokkaammin päivän mittaan.

1. Aloita päiväsi vihreällä teellä, johon on lisätty cayennepippuria ja sitruunaa

Vihreä tee polttaa rasvaa

Tämä yksinkertainen keino on ihanteellinen vauhdittamaan aineenvaihduntaasi. Olemme jo käyneet vihreän teen ominaisuuksia ja hyötyjä läpi muissa artikkeleissa, ja jälleen haluamme rohkaista sinua ottamaan vihreä tee käyttöön.

Tämän juoman salaisuus on hyvin yksinkertainen. Vihreä tee, cayennepippuri ja sitruuna nostavat kehon lämpötilaa, kiihdyttäen aineenvaihduntaa ja pakottaen elimistön polttamaan rasvaa.Lisäksi saavutamme kylläisyyden tunteen, joten poltamme kaloreita lähes huomaamatta. Vaikutus on termogeeninen (termogeneesi).

Muista, että on hyödyllisintä juoda tämä tee kylmänä, sillä kylmä pakottaa elimistön käyttämään enemmän energiaa. Vain pussi vihreää teetä, pieni ripaus cayennepippuria ja kupillinen kiehuvaa vettä. Anna sekoittua hyvin ja lisää sitten hieman sitruunamehua. Jätä juoma jääkaappiin noin 10 minuutiksi ennen kuin juot sen. On parasta juoda se heti kun se on viilentynyt.

2. Älä koskaan unohda aamiaista

Terveellinen aamupala polttaa rasvaa

Välttämätön. Aamiainen on olennainen osa päivää. Annamme esimerkin jotta ymmärrät. Jotkut ihmiset jättävät aamiaisen ja illallisen väliin yrittäessään pudottaa painoa. He syövät siis ainoastaan yhden ison aterian päivässä tai syövät välipaloja aterioiden välillä. Aamiaisen väliin jättäminen hidastaa aineenvaihduntaa. Kun emme anna sille työtä, ei ole energiaa mitä polttaa, ja elimistö varastoi rasvaa.

Aamiaisen skippaaminen on virhe. Kannattaa syödä kunnollinen, tasapainoinen ja järkevä aamiainen. Luonnolliset mehut, kaura, kananmunat ja halutessasi kahvi ovat kaikki sopivia, sillä niistä saamme vähärasvaista proteiinia ja ne tuovat kylläisyyden tunteen. Kun syömme kunnon aamiaisen, meillä on enemmän energiaa, vältämme päänsäryn ja laitamme aineenvaihduntamme töihin.

3. D-vitamiinin hyödyt

D-vitamiini

Useat tutkimukset, kuten eräs British Journal of Nutrition -julkaisussa ilmestynyt, paljastavat että monet naiset joilla on hankaluuksia rasvanpoltossa ja painonpudotuksessa, saavat helpotusta tilanteeseensa nostamalla D-vitamiinin annostusta. Tiesitkö, että D-vitamiinia on lohessa, jogurtissa, tonnikalassa ja monissa muissa terveellisissä ruoissa? Myynnissä on myös D-vitamiinivalmisteita, joista voi olla apua, mutta vitamiinit on aina paras saada suoraan ruoasta.

4. 20-20 -sääntö

Kävely

20-20 -sääntö on kuin suosittu salasana niiden keskuudessa jotka haluavat polttaa rasvaa reippaasti. Tämä on yksinkertaista, mutta vaatii hieman tahdonvoimaa. Aamulla ylösnoustessa tulisi tehdä 20 vatsalihasharjoitusta. Päivän mittaan tulisi juosta tai kävellä 20 minuuttia, ja myös kiivetä 20 porrasta. Aloita tämän säännön kokeilu heti!

5. Juo kaksi litraa vettä

Nainen juo vettä pullosta

Tämä on parhaiten tunnettu, kaikkein yksinkertaisin ohje, ja samalla ohje jota emme aina noudata. Juotko normaalisti 6-8 lasillista vettä päivittäin? Jos se tuntuu sinusta hankalalta, lisää hieman sitruunamehua joukkoon. Tämä tekee vedestä maistuvampaa!

6. Lisää kuitua, kiitos

Kaurahiutaleet

Kuitu on ihanteellista rasvanpolttoon, säätelemään aineenvaihduntaamme, parantamaan ruoansulatusta ja ehkäisemään ummetusta. On suositeltavaa aloittaa päivä kulhollisella kaurahiutaleita. Illallisella voit nauttia parsakaalia, parsaa tai kukkakaalia, jotka kaikki ovat mainioita. Leivän tulisi olla täysjyväleipää tai ruisleipää, joilla on monia hyviä vaikutuksia.

7. Vihreä omena päivässä

Vihreä omena

Tämä on toinen yhtä yleinen ja tehokas vinkki. Voit ottaa omenan laukkuun mukaasi niitä aamuja varten, kun yhtäkkiä tunnet olosi nälkäiseksi. Muista pestä omenat kunnolla ja syödä ne kuorineen, sillä juuri omenan kuoressa on niitä hyödyllisiä ominaisuuksia jotka auttavat painonpudotuksessa. Terveellinen, maukas ja lääkinnällinen. “Omena päivässä pitää lääkärin loitolla”, kuten sanonta kuuluu.

8. Vältä matalinta aitaa

Pyöräily

“Mene sieltä, mistä aita on matalin.” Jos haluat polttaa rasvaa, tämä ei ole sinun mottosi! Haluamme muuttaa tätä ajattelutapaa, jolloin tulee poltettua enemmän rasvaa. Se on erittäin helppoa: käytä rappusia hissin sijaan, kävele tai pyöräile autoilun sijaan ja valitse pidempi reitti kotiin, älä istu tunteja sohvalla, on parempi mennä ulos kävelylle ystävien kanssa ennemmin kuin istua kahvilassa… Yksinkertaisia asioita, jotka vaikuttavat terveyteen suuresti.

9. Riittävä lepo

Kissa nukkuu

Saatat yllättyä, mutta riittävä lepo ja uni helpottaa rasvanpolttoa. Salaisuus tässä on se, että elimistö puhdistaa myrkkyjä silloin kun olemme syvässä unessa, tuhoten kaiken mitä emme tarvitse lymfajärjestelmän ja maksan kautta. Tämä tarkoittaa, että rasvanpoltto ja rasvan poistaminen helpottuu. Unta pitäisi saada 6-8 tuntia päivittäin, henkilökohtaisista tarpeista riippuen.

10. Naura hieman enemmän

Nainen nauraa

Lopetamme tämän artikkelin hymyllä ja tosiasialla: nauraminen auttaa polttamaan rasvaa. Eri tutkimukset osoittavat että 15-20 minuuttia naurua päivittäin polttaa jopa 50 kaloria. Niin helppoa se on.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Cardec, N. (2002). Reduce stress? Try a laugh ; Humor is urged to stay healthy. Telegram & Gazette.
  • McKenna, M. J., & Murray, B. (2014). Vitamin D deficiency. In Endocrinology and Diabetes: A Problem-Oriented Approach (Vol. 9781461486848, pp. 293–304). Springer New York. https://doi.org/10.1007/978-1-4614-8684-8_23
  • Lips, P. (2006, September). Vitamin D physiology. Progress in Biophysics and Molecular Biology. https://doi.org/10.1016/j.pbiomolbio.2006.02.016
  • Na, H. K., & Oliynyk, S. (2011). Effects of physical activity on cancer prevention. Annals of the New York Academy of Sciences1229(1), 176–183. https://doi.org/10.1111/j.1749-6632.2011.06105.x
  • Cladellas, R., Chamarro, A., Del Mar Badia, M., Oberst, U., & Carbonell, X. (2011). Efectos de las horas y los hábitos de sueño en el rendimiento académico de niños de 6 y 7 años: Un estudio preliminar. Cultura y Educacion23(1), 119–128. https://doi.org/10.1174/113564011794728524
  • Sievert K, Hussain SM, Page MJ, Wang Y, Hughes HJ, Malek M, et al. Effect of breakfast on weight and energy intake: Systematic review and meta-analysis of randomised controlled trials. BMJ. 2019;
  • Armstrong LE, Johnson EC. Water intake, water balance, and the elusive daily water requirement. Nutrients. 2018.
  • Miketinas DC, Bray GA, Beyl RA, Ryan DH, Sacks FM, Champagne CM. Fiber Intake Predicts Weight Loss and Dietary Adherence in Adults Consuming Calorie-Restricted Diets: The POUNDS Lost (Preventing Overweight Using Novel Dietary Strategies) Study. J Nutr. 2019;
  • Nedeltcheva A V., Kilkus JM, Imperial J, Schoeller DA, Penev PD. Insufficient sleep undermines dietary efforts to reduce adiposity. Ann Intern Med. 2010;
  • Bast ES, Berry EM. Laugh Away the Fat? Therapeutic Humor in the Control of Stress-induced Emotional Eating. Rambam Maimonides Med J. 2014;

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.