Logo image
Logo image

Zumba: hauska tapa pudottaa painoa

3 minuuttia
Zumba on fyysinen aktiviteetti, joka on melko intensiivinen. Zumba on hauska tapa pudottaa painoa ja pitää hauskaa!
Zumba: hauska tapa pudottaa painoa
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Zumbasta on tulossa yhä suositumpi sen kahden mahtavan hyveen takia: voit pitää hauskaa samalla kun tanssit, ja se on oiva tapa pudottaa painoa. Tämän takia siitä on tullut monien ihmisten ensimmäinen vaihtoehto, jos he eivät halua käydä kuntosalilla pudottamassa painoa. Lue lisää tästä artikkelista ja selvitä mitä zumba on, ja miksi se on niin hyödyllistä kokonaisvaltaiselle terveydelle. Lisäksi jaamme joitakin vinkkejä, joilla saat kaiken irti zumba-tunnista.

Miksi on tärkeää pudottaa painoa hauskalla tavalla

Some figure

On ihmisiä, jotka ovat pakkomielteisiä painonpudotuksen suhteen. Se saattaa vaikeuttaa heidän painonpudotustaan tai hyvien ruokailutottumusten ja urheilun johdonmukaisuuden ylläpitämistä. Tämä ongelma voi turhauttaa ihmisiä ja johtaa jopa ahdistukseen tai masennukseen.

On tärkeää muuttaa kehon käsitystapaa. Sinun täytyy pitää yllä omalle kehollesi tervettä painoa ja tuntea olosi hyväksi. Ei ole kuitenkaan hyvä tuntea turhautuneisuutta päivittäin. Ajattele sitä elämänhaasteena.

Saavuttaaksesi tämän pysyvästi, tulee sinun omaksua terve suhde ruokaan ja nauttia fyysisistä aktiviteeteista. Voit kokeilla uusia aktiviteetteja, joita kuntosalilla on tarjota. Löydät varmasti jonkin aktiviteetin, josta nautit. Kun aloitat sen harrastamisen, haluat jatkaa siellä käymistä.

Älä jätä lukematta: Parhaat kyykkyharjoitukset jalkojen kiinteyttämiseen

Mitä zumba on?

Some figure

Zumba on fyysinen aktiviteetti, jota on harrastettu jo melkein 30 vuoden ajan. Siitä on kuitenkin tullut erityisen suosittu vasta viime vuosikymmenellä. Useimmat kuntosalit tarjoavat zumba-tunteja tai joitakin samankaltaisia tunteja, sillä zumba on sen luojan, Alberto Pérezin, rekisteröimä.

Zumba perustuu erilaisiin Latinalaisen Amerikan rytmeihin, kuten bachataan, reggaetoniin, salsaan, merengueen, cumbiaan ja sambaan. Nämä tanssit yhdistetään aerobiseen liikuntaan, joka tukee tehokkaasti painonpudotusta.

Zumbaa harrastaessa keho polttaa paljon kaloreita kiinteyttäen samalla lihaksia ja lisäten notkeutta. Lisäksi nämä tanssilajit auttavat sinua oppimaan latinalaisia rytmejä hauskalla tavalla, jossa kaikki voivat onnistua, jopa lapset. Nykyään on myös erilaisia harjoituksia jaloille, vedessä tehtäväksi tai pyörätuolissa oleville ja niin edelleen.

Zumba-tunti

Zumba-tunti kestää 50-60 minuuttia. Alussa ja lopussa on lyhyitä venyttelysarjoja lihasten lämmittelemiseksi ja rentouttamiseksi sekä vammojen ehkäisemiseksi. Lisäksi ne ovat hyviä tapoja aktivoida tai rentouttaa aineenvaihdunta, sillä tanssi voi muuttua hyvin intensiiviseksi.

Kappaleet antavat sinun tehdä erilaisia toistosarjoja tehden sen seuraamisesta helppoa. Latinalainen musiikki auttaa lihasmuistia. Tämä johtuu siitä, että liikkeet yhdistetään eri säkeistöihin. Lisäksi koska askeleet ovat helppoja, tulee sinulla olemaan varmasti hauskaa.

Lue myös: Tanssimisen terveysedut

Kuinka voit pudottaa enemmän painoa zumba-tunneilla

Lisätäksesi energiankulutusta ja pudottaaksesi painoa helpommin zumba-tuntien aikana, suosittelemme seuraavia vinkkejä:

  • Juo vettä ennen tuntia, sen aikana ja sen jälkeen. Painonpudotuksen lisäksi se auttaa myös ehkäisemään nestevajetta.
  • Älä syö juuri ennen zumba-tuntia. Muutoin saatat kärsiä ruoansulatushäiriöistä kovan treenin jälkeen. Voit kuitenkin syödä jotakin pientä ja ravinteikasta tuntia ennen tunnin alkua.
  • Yritä syödä hieman proteiinia puolen tunnin sisällä zumba-tunnin päättymisen jälkeen. Tällä tavalla nopeutat toipumista ja kiinteytät lihaksia enemmän.
  • Jos käyt zumbassa iltapäivällä, tulisi sinun ihanteellisesti syödä vihanneksia (salaattia, kasviskeittoa, gazpachoa, paistettuja kasviksia ja niin edelleen) sekä proteiinia (vähärasvaista lihaa, kalaa, vihanneksia, tuoretta juustoa). Suosittelemme kuitenkin syömään hiilihydraattejakin päivän aikana.
  • Zumbassa yhdistyvät aerobinen ja anaerobinen liikunta. Älä siis unohda vahvistaa lihaksiasi intensiivisten hikoilua aiheuttavien harjoitusten lisäksi. Mitä enemmän lihaksia sinulla on, sitä enemmän nopeutat aineenvaihduntaasi. Poltat siis enemmän kaloreita. Lisäksi kiinteytät myös kehoasi ja koko terveytesi kiittää sinua.

Loppuyhteenveto

Tasapainoinen ruokavalio ja kohtuullinen liikunta, kuten zumba, auttavat sinua pudottamaan painoa. Tämä prosessi on myös nautinnollisempi, mikäli yhdistät siihen hauskan fyysisen aktiviteetin. Suosittelemme sinua kuitenkin käymään asiantuntijan luona. Sillä tavoin voit seurata ruokailu- ja liikuntatottumuksiasi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Chavarrias, M., J. Carlos Vivas, and Jorge Pérez Gómez. “Beneficios para la salud de zumba: Una revisión sistemática.” Journal of Sport and Health Research 10.3 (2018): 327-338.
  • Lorente, Celia. “Adictos al Zumba.” Tiempo 1646 (2014): 69-71.
  • Romero-Barquero, Cecilia Enith. “Al compás de las clases de baile: una experiencia dentro del aula.” Educación 39.1 (2015).

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.