Yhden päivän detox eliminoimaan kertynyttä nestettä vain muutamassa tunnissa

Eliminoi kertyneitä nesteitä nopeasti ja tehokkaasti yhdistämällä diureettisia teejuomia hikoilua aiheuttavan fyysisen liikunnan kanssa.
Yhden päivän detox eliminoimaan kertynyttä nestettä vain muutamassa tunnissa
Eliana Delgado Villanueva

Tarkistanut ja hyväksynyt: ravitsemusterapeutti Eliana Delgado Villanueva.

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Heräsitkö turvonneena? Haluatko päästä eroon kehoosi kertyneistä nesteistä niin nopeasti kuin mahdollista? Ota kokeiluun yhden päivän detox!

Ei ole epätavallista herätä kasvosi, silmäluomesi, vatsasi tai jalkasi turvonneina epämukavuuden, raskaan tunteen ja liiallisen painon kanssa joka syntyy nesteen kertymisen myötä.

Yhden päivän detox

Opi tästä kuinka voit korjata ongelman heti aamusta vain muutamassa tunnissa seuraamalla näitä terveys- ja ruokavaliovinkkejä.

Eliminoi suola

Suola on välttämätöntä kehollesi, kunhan se on korkealaatuista kuten merisuolaa tai himalajansuolaa, ja kunhan syöt sitä pienissä määrissä. 

Mutta jos haluat päästä eroon kertyneistä nesteistä nopeasti, sinun tulee täysin poistaa lisätty  suola ruokavaliostasi kunnes turvotus häviää. Tämä tarkoittaa:

 • Ei suolan ripottelua aterian päälle.
 • Sen korvaamista suolavedellä tai luonnollisella mausteilla (sitruuna, etikka, sinappi, yrtit, yms). Suolavedessä on hieman suolaa, mutta se auttaa tasapainottamaan nesteitäsi, ja suolaa tarvitaan kuitenkin hiukan.
poista suola ruokavaliosta kun teet yhden päivän detoxin

Ole hyvin varovainen ruokien kanssa, joilla on erittäin korkea mutta piilossa oleva suolapitoisuus. Joitakin esimerkkejä ovat:

 • Juusto
 • Leikkeleet
 • Kastikkeet
 • Ranskanperunat ja sipsit
 • Suolatut pähkinät
 • Pakastetut tai valmisruoat

Kasvata kaliumin saantia

Kalium, toisin kuin natrium, on mineraali joka itse asiassa auttaa sinua pääsemään eroon kehoosi kertyneistä nesteistä. Siksi sen tulisi olla osa ruokavaliotasi, ei vain detox-päivänä, vaan säännöllisesti.

Joitakin kaliumpitoisia ruokia joita suosittelemme, ovat:

 • Tomaatti
 • Kurpitsa
 • Selleri
 • Artisokka
 • Parsa
 • kookos
 • Guava
 • Kiivi
 • Banaani

Yksi hyvä vaihtoehto on aloittaa päiväsi smoothiella, joka on valmistettu banaanista, kookoksesta ja kiivistä, ja makeutettu stevialla.

Voit myös tehdä salaatin tomaatista, kurpitsasta, selleristä ja parsasta, maustettuna valkosipulilla, etikalla, oreganolla ja oliiviöljyllä.

Veden tai puhdistavien juomien juominen aamulla auttaa myös pidentämään yöllistä paastoasi, mikä saa kehosi keskittymään sen luonnollisiin diureettisiin prosesseihin. 

yhden päivän detox: nauti vihanneksia

Juo vettä eliminoidaksesi kertyneitä nesteitä

Se saattaa vaikuttaa paradoksilta, mutta veden juominen itse asiassa auttaa sinua huuhtomaan kerääntyneitä nesteitä kehostasi, sillä se aktivoi munuaisiasi.

Varmista kuitenkin, että juot korkealaatuista vettä, ja mikäli mahdollista varmista, että se on vähänatriumista.

Mikäli sinun on vaikea saada juotua 8 kuppia vettä päivässä, kokeile vettä maustettuna sitruunalla, hedelmänkuorilla, tuoreilla yrteillä tai parilla tipalla steviaa.

Diureettiset teet

Koska yrität korjata ongelmaa nopeasti, lääkinnällisten, diureettisia ominaisuuksia sisältävien teejuomien juominen auttaa detox-prosessissa. Tässä on muutama:

 • Peltokorte: Tämä on yksi tehokkaimmista olemassa olevista diureeteista, ja siksi sitä tulisi nauttia vain lyhyen aikaa, ei kaiken aikaa.
 • Voikukka: Tämä yritti on mahtava idea, koska se ei työstä vain munuaisiasi, vaan myös maksaasi, tehden siitä tehokkaan kokonaisdetoxin.
 • Takiainen: Takiainen rohkaisee nesteiden eliminointia virtsan ja hien myötä.
 • Nokkonen: Tämä kasvi tukee munuaisiasi, puhdistaa ihon virheitä, ja se on mahtava anemian hoidossa sen rautapitoisuuden takia.

Kuivaharjaus

Kuivaharjaus on tekniikka, joka on hyödyllinen selluliittia vastaan ja ihon kiinteyttämiseen. Se on tapa huuhdella ihosi niin, että sinulle tulee tarve virtsata melkein välittömästi.

Kuinka se tehdään?

Tarvitset vain ihoharjan. Käytä sitä hieromaan tai hankaamaan jalkapohjistasi lähtien, aina sydäntäsi kohti. 

Älä unohda selkääsi. Jos et pysty tekemään sitä itse, etsi joku joka voi auttaa sinua.

Harrasta pontevaa liikuntaa

Toinen tapa päästä eroon liiallisista nesteistä kehossasi on hikesi kautta tehden keskitason intensiteetin liikuntaa. 

Myös intervallien teko on suosittua ja toimii tähän tarkoitukseen. Se sisältyy suuren intensiteetin liikunnasta usean sekunnin levolla, toistaen näitä kierroksia tietty määrä.

nainen juoksee

Tämä saa metabolismisi vauhtiin, polttaa paljon kaloreita ja saa sinut hikoilemaan. 

Vahvistaaksesi hikoilun vaikutuksia, voit myös nauttia vähän inkivääriä, juurta joka myös aktivoi aineenvaihduntaasi.

Ota tämä yhden päivän detox kokeiluun!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Filippini T, Violi F, D’Amico R, Vinceti M. The effect of potassium supplementation on blood pressure in hypertensive subjects: A systematic review and meta-analysis. Int J Cardiol. 2017 Mar 1;230:127-135. doi: 10.1016/j.ijcard.2016.12.048. Epub 2016 Dec 21. PMID: 28024910.
 • Rothenberg DO, Zhou C, Zhang L. A Review on the Weight-Loss Effects of Oxidized Tea Polyphenols. Molecules. 2018 May 14;23(5):1176. doi: 10.3390/molecules23051176. PMID: 29758009; PMCID: PMC6099746.
 • Wewege M, van den Berg R, Ward RE, Keech A. The effects of high-intensity interval training vs. moderate-intensity continuous training on body composition in overweight and obese adults: a systematic review and meta-analysis. Obes Rev. 2017 Jun;18(6):635-646. doi: 10.1111/obr.12532. Epub 2017 Apr 11. PMID: 28401638.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.