Miksi selluliitti ei ota lähteäkseen

Onko sinulla vaikeuksia päästä eroon ärsyttävästä ja rumasta selluliitista? Ruokavaliosi saattaa estää sinua saamasta sileää, kuopatonta ihoa.
Miksi selluliitti ei ota lähteäkseen

Viimeisin päivitys: 03 maaliskuuta, 2019

Jos olet jo pitkään yrittänyt päästä eroon ruman näköisestä selluliitista tuloksetta, ongelmaan vaikuttavat ehkä sellaiset tekijät, jotka eivät tulleet sinulle aiemmin mieleenkään. Esimerkiksi tietyt ruoat saattavat estää sinua pääsemästä tavoitteeseesi.

Katsotaan kaikkia niitä tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa siihen, miksi selluliitti ei suostu lähtemään.

Olet luultavasti jo kokeillutkin lähes kaikkia keinoja selluliitin poistamiseksi – tuloksetta. Vaikka olisit kuinka käyttänyt rahaa ja erilaisia tuotteita, selluliitti ei vain ota lähteäkseen.

Tässä artikkelissa puhumme joistakin mahdollisista syistä siihen, miksi selluliitti on ja pysyy sitkeästi, jotta voisit tutkiskella omaa tilannettasi ja hoitaa ongelman pois alta lopullisesti.

Personoi taistelusi selluliittia vastaan

miksi selluliitti ei lähde

Kaikki selluliitti ei johdu kaikkien kohdalla samoista tekijöistä, joten siihen eivät tehoakaan aina samat keinot. Jokin keino saattaa toimia loistavasti yhdellä naisella, mutta ei lainkaan jollakulla toisella.

Siksi sinun on otettava selvää niistä tekijöistä, jotka ovat aiheuttaneet oman selluliittisi. Se on paras tapa saada tuloksia tekemättä turhia uhrauksia.

Vaikka voikin yleisesti sanoa, että terveelliset elämäntavat auttavat selluliitin poistamisessa, tarkan syyn tietäminen voi auttaa pääsemään siitä eroon nopeammin.

Liiallinen suolan käyttö

Liiallinen suolan käyttö on monen terveys- ja ulkonäköongelman syy.

Liiallinen suola lisää nesteturvotusta ja pahentaa selluliittia, mikä vaikeuttaa entisestään sen poistamista.

Vaikka et itse lisäisikään paljoa suolaa ruokaasi, valmisruoissa on hurja määrä piilosuolaa. Tällaisia piilosuolaa sisältäviä ruokia ovat mm. pizza, juusto, säilykkeet, liemeen säilötyt ruoat, kuivatut hedelmät jne.

Vähennä näiden tuotteiden käyttöä mahdollisimman paljon ja syö vain pieniä määriä merisuolaa.

Huono ruokavalio

miksi selluliitti ei katoa: huono ruokavalio

Yksi pahimmista selluliitin aiheuttajista on huono ruokavalio. Liiallisen suolan käytön lisäksi, joka on yksi suurimmista syntipukeista, sinun on hyvä tietää muista tekijöistä, jotka vaikuttavat selluliitin ilmenemiseen:

  • Valkoiset viljat: Valitse aina runsaasti kuitua ja muita ravintoaineita sisältäviä täysjyvätuotteita.
  • Valkoinen sokeri: Poista valkoinen sokeri ruokavaliostasi ja nauti sen sijaan kohtuudella hunajaa, tummaa ruokosokeria ja steviaa.
  • Kovetetut rasvat, kuten margariini ja rasvassa paistetut ruoat. Korvaa ne terveellisillä rasvoilla, kuten oliiviöljyllä, kookosöljyllä, kuivatuilla hedelmillä ja siemenillä, avokadolla jne.
  • Kahvi: Vihreä tee on terveellinen vaihtoehto kahvin sijaan, ja se sisältää myös selluliittia vastaan taistelevia ainesosia.
  • Alkoholijuomat: Jos haluat jotakin piristävää tai energiaa antavaa, valmista itse mehuja ja smoothieita hedelmistä ja vihanneksista.

Liikunnan puute

Syöt ehkä jo terveellisesti ja käytät jopa selluliittiin tarkoitettuja voiteita, mutta kovista yrityksistä huolimatta ärsyttävä selluliitti ei vain ota lähteäkseen. Syynä saattaa olla liikunnan puute.

Vältä paikallaan pysymistä yli 45 minuuttia ja harrasta keski- tai kovatehoista liikuntaa kahdesta kolmeen kertaan viikossa.

Voit myös välttää hissejä ja liukuportaita ja lisätä näin luonnollisesti päivittäistä aktiivisuuttasi.

Huono verenkierto

miksi selluliitti ei katoa: auta hieromalla

Jos sinulla on geneettinen taipumus huonoon verenkiertoon, selluliitista eroon pääseminen on vaikeampaa sinulle kuin muille naisille. Hyvä uutinen on se, että voit käyttää eri tekniikoita verenkierron aktivoimiseksi:

  • Kylmät suihkut tai vaihtelevat lämpötilat kylmästä kuumaan useita kertoja.
  • Hieronnat verenkiertoa parantavilla öljyillä, kuten rosmariinilla.
  • Kuivaharjaus.
  • Jalkojen nostaminen ylös puoleksi tunniksi joka päivä.

Hormonit

Yksi syy siihen miksi selluliitti ei katoa naisilla, löytyy usein hormoneista. Hormonit vaikuttavat selluliitin syntymiseen, ja tämän takia joidenkin naisten on vaikeampaa päästä siitä eroon. Tämä koskee myös erittäin hoikkia naisia.

Jos näin on sinun kohdallasi, suosittelemme harkitsemaan luonnonmukaista hoitoa hormonien säätelemiseksi. Joitakin tunnetuimmista siihen tarkoitetuista aineista ovat:

Liian vähäinen vedenjuonti

miksi selluliitti ei häviä: juo lisää vettä

Emme koskaan kiinnitä tarpeeksi huomiota runsaaseen päivittäiseen vedenjuontiin. Se saattaa kuitenkin olla yksi yksinkertaisimmista tavoista päästä eroon selluliitista.

Vedenjuonti paastoamisen aikana tai tyhjään vatsaan puhdistaa elimistön myrkyistä. Tämä parantaa verenkiertoa ja estää nesteturvotusta jatkuvasti ja helposti.

Juo kahdeksan lasillista vettä päivän mittaan, niin huomaat varmasti eron.

Toivottavasti löysit vastauksia tämän artikkelin vinkeistämme siihen, miksi selluliitti ei sinunkaan kohdallasi ole lähtenyt toivomallasi tavalla. Ota ne käyttöön ja huomaa muutokset!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Helpot ja tehokkaat kotikonstit selluliittiin
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Helpot ja tehokkaat kotikonstit selluliittiin

Tässä artikkelissa esittelemämme helpot ja tehokkaat kotikonstit selluliittiin auttavat vähentämään selluliitin määrää kehossa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.