Kaneli torjuu selluliittia

· maaliskuu 16, 2016
Kaneliöljy stimuloi verenkiertoa sekä auttaa kehoa poistamaan myrkyllisiä aineita, jotka aiheuttavat selluliittia. Voit ottaa osaksi ruokavaliotasi kanelihaudukkeen, jotta pystyisit hyödyntämään kyseisen mausteen loistavia ominaisuuksia selluliitin torjunnassa ja vähentämisessä.

Selluliitti on kosmeettinen ongelma, joka koskee 90 % maailman naisia, ja se alkaa näkyä etenkin murrosiän muuttuessa aikuisuudeksi.

Selluliittia syntyy siten, että verenkierto ja imusuonijärjestelmä saavat aikaan rasvan näkymisen sillä tavalla, että iho muuttuu muhkuraiseksi ja löystyneeksi.

Vaikka selluliittia näkyy joskus myös miehillä, on tämä tavallisesti etenkin naisten ongelma, sillä naisen kudos on joustavampaa, ja lisäksi koko keho on alttiina usein toistuville hormonaalisille muutoksille.

Selluliitin alueen kudos kovettuu vähitellen, ja nämä rasvakertymät saattavat olla esteettisesti häiritseviä ja jopa kivuliaita.

Mikä synnyttää selluliittia?

Useimmat lääketieteen asiantuntijat sanovat, että selluliittia ei voi naisten osalta välttää, sillä hormonaaliset muutokset toistuvat läpi koko elämän.

Viime aikoina tämä käsitys on kuitenkin ollut epäilyksen kohteena, sillä on myös tuhansia sellaisia naisia, joilla selluliittia ei näy ollenkaan missään heidän kehonsa kohdassa. Itse asiassa onkin esitetty eräitä muita syitä selluliitin syntymiselle, ja näihin kuuluvat seuraavat tekijät:

  • Kehno ruokavalio, jossa on paljon tyydyttyneitä rasvoja, sokeria ja muita teollisesti jalostettuja ainesosia
  • Istuma-asentoon painottuva elämäntapa
  • Vähäinen vedenjuonti
  • Nesteen kertyminen elimistöön
  • Verenkiertoon liittyvät ongelmat
  • Hormonaalinen epätasapaino
  • Liiallinen tupakan tai alkoholin kulutus – myös kahvi on selluliittia edistävä tuote
  • Liian kireiden vaatteiden käyttö
  • Ummetus

Kaneli apuna selluliitin vähentämisessä ja torjunnassa

Kaneliöljy pulloissa

Selluliitista kokonaan eroon pääseminen on hyvin vaikea prosessi, ja siihen vaaditaankin erittäin paljon sinnikkyyttä ja vaivannäköä.

On olemassa paljon hoitoja selluliitin vähentämiseksi ja sen torjumiseksi, mutta jos niitä ei toteuteta pitkäjänteisesti, ei selluliitin poissa pysymistä voida taata. Hoitoja tulee siis todella tehdä ohjeiden mukaan, mikäli haluat saada oikeita tuloksia.

Hiljattain ranskalaisessa University of Grenoble -yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että kaneliuute tai -öljy voi olla mahtava apu selluliitin vähentämiseksi ja torjumiseksi.

Tässä tutkimuksessa oli mukana 80 vapaaehtoista naista, joita hoidettiin tavallisen hieronnan avulla selluliitin vähentämiseksi, ja lisäksi tutkimukseen osallistui 40 naista, joiden hieronta toteutettiin kaneliöljyn avulla.

Tuloksena oli se, että ensimmäisessä ryhmässä vain 10 % koki selluliittinsa vähentyneen hoidon seurauksena, kun taas ne naiset, joita hierottiin kaneliöljyn avulla, kokivat jopa 60 % vähentymisen selluliitissaan. Kanelin tehosta selluliitin vähentämisessä on siis olemassa jonkin verran tutkimustietoa, mutta miten tämä mauste sitten vaikuttaa? Seuraavassa kerromme tarkemmin kanelin tehosta selluliitin vähentäjänä.

Kaneliöljyn käyttö hieronnassa

Kaneli on suosittu tuote sen miellyttävän tuoksun ja hyvän maun vuoksi, mutta se on myös tunnettu apu lääkinnällisessä mielessä. Kanelin ja selluliitin vähenemisen välinen yhteys täytyy kuitenkin selkeyttää, ja sitä tuleekin tutkia enemmän, jotta asia voidaan varmistaa.

Selluliitti liittyy kehossa olevien myrkyllisten aineiden lisääntymiseen sekä ongelmiin näiden aineiden poistumisessa luonnollisesti.

Kaneli toimii eräänlaisena puhdistavana tuotteena, joka auttaa elimistöä hävittämään näitä myrkyllisiä aineita – ne ovat vaarallisia, sillä ne kerääntyvät kehoon ja saattavat pidemmällä aikavälillä vaarantaa terveytesi vakavasti.

Poistamalla näitä jätteitä ja nesteitä pystyt myös parantamaan verenkiertoasi, ja siten kaneli onkin todella mahtava apu selluliitin vähentämiseksi kehosta.

Kuinka kaneli toimii selluliitin vähentämiseksi?

Kuten jo mainitsimmekin, ei selluliitin hävittäminen ole helppoa, ja siihen vaaditaan paljon vaivannäköä. Tässä kohtaa tulee myös muistaa, että vaikka kaneli voikin oletettavasti auttaa vähentämään selluliittia, ei tämän oletuksen tieteellinen pohja ole vielä varma – ei siis olla varmoja siitä, kuinka tehokkaasti kaneli voi hävittää kehossa olevaa selluliittia.

Kanelin hyödyt voidaan maksimoida siten, että tätä maustetta laitetaan mukaan päivittäisiin ruokalajeihin. Mutta ihanteellista selluliitin torjumiseksi olisi, että kanelia käytettäisiin erityisesti hieronnassa.

Kanelin käyttö selluliittia vähentävässä hieronnassa

Kaneliöljy ja -tangot

Kaneliöljy stimuloi verenkiertoa sekä helpottaa myrkyllisten aineiden poistumista kehosta – kuten jo mainitsimmekin, nämä myrkyt kerääntyvät vähitellen elimistöön ja aiheuttavat muun muassa selluliitin syntyä. Kaneliöljyä voi löytää hyvään hintaan luontaistuotekaupoista, ja hierontaa voi toteuttaa helposti oman kodin rauhassa.

Kuinka kaneliöljyä käytetään hieronnassa?

Laita runsaasti kaneliöljyä niille alueille, joilla selluliittia ilmenee, ja ala hieromaan ihoa pyörivin liikkein siten, että painat kevyesti sormenpäilläsi.

Ole varovainen, sillä jos painat liikaa, saatat vahingoittaa ihosi kudoksia. Vaihtoehtoinen tapa on pyytää läheistä henkilöä auttamaan sinua hieronnassa – voit myös tietysti käydä oikealla hierojalla ja pyytää häntä käyttämään kaneliöljyä.

Kanelihauduke apuna selluliitin torjunnassa

Jotta voisit saada maksimaaliset hyödyt, ala juomaan kanelihauduketta muutaman kerran päivässä – tämä juoma on avuksi selluliitin vähentämisessä, ja lisäksi se on äärimmäisen hyödyllistä terveytesi kannalta. Saat sen avulla tehostettua hierontasi vaikutuksia.

Kuinka tätä juomaa valmistetaan ja nautitaan?

Keitä kupillinen vettä ja lisää siihen kanelitikkuja, tai vaihtoehtoisesti laita teelusikallinen puuterimaista kanelia. Anna nesteen olla 5 minuutin ajan, ja nauti!

Ala hyödyntää kanelin mahtavia ominaisuuksia selluliitin vähentämisessä – tässä on luonnollinen ja edullinen tapa tämän kosmeettisen ongelman lievittämiseksi!