Logo image
Logo image

Vinkkejä bikinirajan oikeaoppiseen ajeluun

3 minuuttia
Bikinirajan ajelussa on oltava erittäin varovainen. Tämä tarkoittaa joidenkin varotoimenpiteiden noudattamista, jotta et aiheuta ei-toivottuja haavoja ja ärsytystä.
Vinkkejä bikinirajan oikeaoppiseen ajeluun
Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

On normaalia, että suurin osa naisista huolehtii intiimialueensa ulkonäöstä. Ei vain bikinien käyttämisen varalta, vaan myös siksi, että he tuntisivat olonsa itsevarmemmaksi. Bikinirajan ajelu kannattaa tehdä huolella välttääksesi alueen ärtyminen.

Et ehkä halua poistaa bikinialueen karvoja itse. On olemassa hoitoja, kuten vahaus, jotka voivat olla vaarallisia. Jos sitä ei tehdä varoen, se voi aiheuttaa pahaa vahinkoa alapäässä.

Virheitä voi tapahtua ammattilaisenkin käsittelyssä; olemmehan vain ihmisiä. Siksi haluammekin antaa sinulle neuvoja bikinirajan karvojen oikeaoppiseen poistamiseen.

Ajele intiimialueesi

Some figure

Ennen kuin aloitat, tee tämä: mieti, miltä haluat intiimialueesi näyttävän. Sinun on ajeltava alapääsi niin, että olosi on naisellinen, miellyttävä ja viehättävä.

Tämä päätös on erityisen tärkeä silloin, kun intiimialueesi karvoitus on pitkä. Voit lyhentää sitä saksilla ennen pesua.

Jos haluat suorittaa alapään pesun, tee se ennen ajelua. Tämä auttaa ehkäisemään ihoärsytystä.

Kuori iho

Tavallisesti ihmiset ehdottavat geelin levittämistä ennen karvojen ajelua ja kuorimista vasta sen jälkeen. Tämä ei kuitenkaan ole paras tapa karvojen poistamiseen; on parempi kuoria sekä ennen että jälkeen karvojen ajelun.

Tällä tavalla kaikki karvat asettuvat järjestykseen. Näin höylä toimii paljon tehokkaammin ajelun aikana. Lisäksi kuoriminen poistaa kuolleet ihosolut, jotka saattaisivat olla tiellä.

Näin toimimalla voit ehkäistä sisäänkasvaneet karvat. Jos sinulla on ollut sellaisia, tiedät, kuinka kivuliaita ne voivat olla. Tämä on siis tärkeää.

Kostuta käyttämäsi höylä

Parasta on, jos sinulla on useita höyliä. Näin voit vaihtaa ne heti kun yhden terä tylsyy. Usean käyttökerran jälkeen tylsynyt höylä vaatii useampaa vetoa työnsä suorittamiseen.

  • Huuhtele höylä joka kerta ennen ajelua. Sinun tulisi myös käyttää karvojen ajeluun tarkoitettua vaahtoa. Hyvä vaahto sekä pehmittää että kosteuttaa ajeltavaa ihoa.
  • Sinun tulisi valita siis kosteuttava vaahto. Ajellessa tee pitkiä, hitaita vetoja.
  • Laita kämmenesi vatsasi päälle bikinirajan yläpuolelle. Vedä ihoa ylöspäin. Näin saat pidettyä karvat ajeluvalmiina ja jäykkinä.
  • Älä paina höylää ihoa vasten, vaan anna terän tehdä kaikki työ. Huuhtaise terä jokaisen vedon jälkeen. Näin vältät ihoärsytyksen.

Ajele lihasten välistä

Some figure

Bikinirajaa ajellessa valitse puoli, jolta haluat aloittaa.

On parempi aloittaa hallitsevan käden vastakkaiselta puolelta. Nojaa eteenpäin ja nosta jalka ylös siltä puolelta, jolta haluat ajella. Näin näet paremmin, mitä teet.

Tue nostettua jalkaa suihkun seinää tai jotakin muuta tukea vasten tarvittaessa. Tällä tavoin ajelemalla ehkäiset sisäänkasvaneita karvoja. Huuhtele alue ja levitä sille karvanajogeeliä. Varo osumasta häpyhuuliin.

Ajele tasaisesti ulospäin suuntautunein vedoin. Pysähdy joka vedon jälkeen, kunnes olet häpyhuultesi päässä.

Sinun tulisi nyt nostaa jalkaasi hieman enemmän ja pitää iho tiukkana. Näin ehkäiset haavat.

Bikinirajan jälkihoito

Karvojen poistaminen bikinialueelta ei pääty niiden ajeluun, vaan sinun on tehtävä toinenkin kuorinta. Sillä poistat höylän esiin nostamat kuolleet ihosolut. Se auttaa myös tasaamaan karvatupet.

Tämä ehkäisee sisäänkasvaneiden karvojen muodostumista. Voit käyttää joko sokerista tai ruokasoodasta valmistettua kuorinta-ainetta. Kuivaa bikinialue pehmeällä pyyhkeellä. Älä hankaa kovaa, sillä se voi ärsyttää alueen herkkää ihoa.

Jos kaikki karvat eivät lähteneet, nypi loput pois pinseteillä. Muista, että voit ajella vaikka tunteja, ja silti karvoja jää jäljelle. Käytä hajustamatonta kosteusvoidetta.

Käytä vauvatalkkia tai -öljyä vähentääksesi bikinialueen ärsytystä. Kostuta alue vain kevyesti antaaksesi ihon hengittää.

Levitä hoitavia tuotteita vain intiimialueen ulkoisiin osiin.

Ajele intiimialue hyvin valaistussa tilassa

Some figure

Hyvä valo on hyvä keino estää isot haavat. Yleensä paras paikka ajella karvat on kylpyamme. Voit kuitenkin myös etsiä muita paikkoja, jos tarvitset enemmän valoa.

Muista noudattaa näitä vinkkejä huolellisesti, jotta karvojen ajelu sujuisi mahdollisimman joutuisasti. Näin saat myös haluamasi tulokset.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • DeMaria AL, Flores M, Hirth JM, Berenson AB. Complications related to pubic hair removal. Am J Obstet Gynecol. 2014;210(6):528.e1–528.e5285. doi:10.1016/j.ajog.2014.01.036
  • Rowen, T. S., Gaither, T. W., Awad, M. A., Charles Osterberg, E., Shindel, A. W., & Breyer, B. N. (2016). Pubic hair grooming prevalence and motivation among women in the United States. JAMA Dermatology152(10), 1106–1113. https://doi.org/10.1001/jamadermatol.2016.2154
  • Butler, S. M., Smith, N. K., Collazo, E., Caltabiano, L., & Herbenick, D. (2015). Pubic Hair Preferences, Reasons for Removal, and Associated Genital Symptoms: Comparisons Between Men and Women. Journal of Sexual Medicine12(1), 48–58. https://doi.org/10.1111/jsm.12763
  • Farage MA. Sensitive Skin in the Genital Area. Front Med (Lausanne). 2019;6:96. Published 2019 May 15. doi:10.3389/fmed.2019.00096
  • Stone, N., Graham, C. A., & Baysal, I. (2017). Women???s Engagement in Pubic Hair Removal: Motivations and Associated Factors. International Journal of Sexual Health29(1), 89–96. https://doi.org/10.1080/19317611.2016.1228727

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.