Logo image
Logo image

Varmista, että poistat häpykarvat oikein

3 minuuttia
Poistaaksesi häpykarvat oikein sinun täytyy ottaa huomioon minkä tyyppiset karvat sinulla on. On olemassa tiettyjä metodeja, jotka ovat parempia karvatyypistäsi riippuen. 
Varmista, että poistat häpykarvat oikein
Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Häpykarvojen poistaminen on sekä estetiikan että sosiaalisten normien kysymys. Se liittyy myös hygieniaan ja terveyteen. Valitettavasti ihokarvoista eroon hankkiutuminen on tapa, joka voi usein olla epämiellyttävää ja todellinen riesa. Kaikista kehon osista nivuset on yksi arimmista paikoista, ja siellä kasvavat karvat ovat ongelma. Tiedätkö, kuinka pitää siitä huolta oikealla tavalla? Tässä artikkelissa kerromme sinulle, kuinka poistat häpykarvat oikeaoppisesti.

Miksi häpykarvat halutaan poistaa?

Me kaikki haluamme kehojemme olevan kauniita, ja samaan aikaan mukavan tuntuisia. Usein tällä on tekemistä myös kehon karvojen poistamisen kanssa.

Emme voi jättää huomiotta sitä tosiasiaa, että tämä on sosiaalinen tapa. Mikäli et usko tätä, voimme palata takaisin eri aikoihin (linkin artikkeli englanniksi) ja nähdä rakkaus kehon karvoihin trendien, käyttötapojen ja tottumusten mukaan.

Näinä päivinä on enemmänkin tapa jättää kehon karvat omilleen ja antaa niiden kasvaa luonnollisesti, sekä miehillä että naisilla. Moni kuitenkin mieluummin ajelee tai poistaa karvansa edelleenkin. Tämä tapa on levinnyt myös miehiin, mikä osoittaa, että karvojen poisto ei ole enää vain sukupuolikysymys. 

Häpykarvojen poisto on hyvin yleistä. Se tehdään joko uima-asujen takia, tai monille se on seksuaalisuhteiden takia.

Mutta kuinka sinun tulisi hankkiutua siitä eroon? Kuinka poistat häpykarvat parhaiten?

Miksi iholla on karvoitusta?

Monesti kun poistamme karvoja kysymme itseltämme, “miksi meillä on kehossa karvoja?” Ehkä vastauksen tietäminen saa meidät ymmärtämään vähän paremmin.

Seuraavassa esittelemme joitakin häpykarvojen tarkoituksia:

 • Karvat ovat suojaava este viruksia ja muita bakteereja vastaan.
 • Karvat ylläpitävät lämpimän lämpötilan genitaalialueen oikealle toiminnalle.
 • Karvat ehkäisevät ärsytystä seksin aikana.

Haarovälin alueen karvattomana pitäminen on monille mukavuuskysymys.

Kuinka poistat häpykarvat oikein ja mikä on paras tapa?

Sheivaaminen

Some figure

Karvojen ajelu terällä on nopea ja miellyttävä tapa.

 • Hyödyt: ei valmisteluaikaa, nopea.
 • Haitat: karva kasvaa hieman joka päivä ja voi ärsyttää tai aiheuttaa pieniä viiltoja, jos ajelua ei ole tehty tehokkaasti ja varovasti.

Suosittelemme ajamaan karvat suihkussa kun iho on kostea, lämpimällä vedellä, sillä se pehmentää karvatupet. Tämä auttaa välttymään sisäänpäin kasvaneilta karvoilta ja kystilta.

Karvojen poisto vahan avulla

Tämä on kaikista tehokkainen perinteinen metodi karvojen poistamiseen, etenkin kuumalla vahalla, sillä se tarttuu hyvin karvoihin. Tietysti se on hieman kivuliasta, etenkin ensimmäisellä kerralla.

 • Hyödyt: sileä ja pehmeä iho ja nivuset ilman karvoja noin kolmeksi viikoksi.
 • Haitat: voi olla epämiellyttävä tehdä ja aiheuttaa punaisuutta alueella, mikä kylläkin poistuu muutamassa tunnissa.

Tämä ei ole suositeltavaa ihmisille, joilla on verisuoniongelmia tai ongelmia veren hyytymisessä.

Karvojen poisto voiteiden avulla

Some figure

Tämä metodi on mahtava, koska se on näkymätön, kivuton, eikä sillä ole haittavaikutuksia. 

Kuitenkin on tärkeää tehdä testi iholla poistaaksesi allergian mahdollisuuden. 

 • Hyödyt: se on nopeaa, kivutonta, ja jättää ihon pehmeäksi.
 • Haitat: se ei poista karvaa, vaan leikkaa sen. Tästä syystä se kasvaa takaisin muutamassa päivässä.

Koska se sisältää kemikaaleja, ole varovainen käyttäessäsi sitä intiimialueella, ja osta herkälle iholle tarkoitettua voidetta, jos se on sinulle tarpeen.

Laser

Tämä on tehokas mutta kallis metodi. Tarvitset kahdeksan sessiota poistaaksesi karvat kunnolla, ja saadaksesi alueen kunnolla viimeisteltyä.

Kannattaa myös tutkia asiaa etukäteen ja etsiä luotettava asiantuntija tekemään hoidon.

On olemassa erityyppisiä laserhoitoja. Siksi kannattaa tutkia, mikä on paras sinulle.

 • Hyödyt: selkeästi tehokkain tapa, karvat eivät kasva takaisin, tai jos kasvavat, siihen menee pitkän aikaa eivätkä karvat ole yhtä paksuja, ja niitä ei ole yhtä paljon kuin ennen.
 • Haitat: se on merkittävä investointi sekä ajallisesti että rahallisesti. Siihen kuuluu kaiken kaikkiaan 8 sessiota, joissa käyt joka joka toinen kuukausi tai kahden kuukauden välein.

Brasilialainen karvanpoisto

Some figure

Brasilialainen karvanpoisto on tarkoitettu heille, jotka haluavat mennä askeleen pidemmälle, eli haluavat poistaa koko karvoituksen. Tämä tehdään yleensä vahan avulla, voidaan tehdä myös laserilla pidemmän vaikutuksen aikaansaamiseksi.

Hoito voi nolottaa ensimmäisillä kerroilla jos se tehdään salongissa, joten kannattaa etsiä sellainen hoitola, jossa tunnet olosi mukavaksi.

Minkä siis valitsemme?

Valitse oikea tapa karvojesi tyypin mukaan ja sen perusteella, mitä haluat saavuttaa. Koita ensin yhtä tapaa, ja jos se ei sinulla toimi tai ihosi reagoi pahasti, koita sitten jotain muuta tapaa.

Häpykarvojen poistaminen voi aiheuttaa ärsytystä ja tulehdusta ihotupissa, aiheuttaen pieniä avoimia haavoja, jotka ovat melkein mikroskooppisia.

Nämä ärsytykset lämpimässä ja kosteassa ilmastossa voivat houkutella bakteereita ja muita mikro-organismeja. Kuten poistaessa karvoja mistä tahansa kehon osasta, muista myös, kun poistat häpykarvat, on tärkeää kunnioittaa ja pitää kehosta huolta. 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Trager, J. D. K. (2006). Pubic Hair Removal-Pearls and Pitfalls. Journal of Pediatric and Adolescent Gynecology. https://doi.org/10.1016/j.jpag.2006.01.051


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.