Helppo tapa päästä eroon kainalokarvoista

Ennen kuin käytät luonnollisia tuotteita kainalokarvojen poistoon, tee ihotesti pienellä ihoalueella. Tämä ehkäisee riskiä allergisille reaktioille.
Helppo tapa päästä eroon kainalokarvoista
Maria del Carmen Hernandez

Tarkistanut ja hyväksynyt: ihotautilääkäri Maria del Carmen Hernandez.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Ulkonäkö ja se mitä pidetään kauniina riippuu paljon siitä, minä aikakautena elät, missä asut ja mitkä trendit ovat vallalla. Kainalokarvat jakavat mielipiteitä: osa naisista haluaa eroon kainalokarvoista, osa taas ei välitä niiden olemassaolosta. Kainalokarvojen poisto on nykyaikainen tapa, jota ei harrastettu vielä muutama vuosikymmen sitten yhtä ahkerasti kuin nykypäivänä. Omasta mieltymyksestä riippuen karvat voidaan joko poistaa tai jättää rauhaan.

Jos haluat päästä eroon kainalokarvoista, on tähän olemassa monia eri vaihtoehtoja. Ihokarvojen poistossa haetaan yleensä sellaisia menetelmiä, jotka eivät ärsytä ihoa liikaa, eivät ole kivuliaita ja säästävät aikaa.

Perinteiset metodit

 

eroon kainalokarvoista

Kauneudenhoitosalonkien määrä on hurjassa kasvussa ja nykyisin on saatavilla monia eri menetelmiä karvojen poistoon vahauksesta laserhoitoon.

Karvojen poistaminen onnistuu myös kotioloissa kylmä- tai kuumavahalla, höylällä, voiteilla tai sokeroinnilla. Yksi yleisimmistä karvanpoistomenetelmistä on höylän käyttäminen, sillä tämä on nopea ja kivuton toimenpide, joka onnistuu kokemattomaltakin. Usein höylääminen lisää kuitenkin sisäänkasvaneiden karvojen määrää ja ihoärsytystä, ja se voi myös muuntaa ihon väriä tummemmaksi.

Alta löydät luonnolliset, edulliset ja helpot vaihtoehdot karvojenpoistoon kotona. Näillä menetelmillä voit poistaa karvat myös herkiltä alueilta.

Luonnollisten karvanpoistomenetelmien hyödyt

 

eroon kainalokarvoista sokeroinnilla

Näitä kotona valmistettuja karvanpoistomenetelmiä on käytetty vuosisatojen ajan. Niiden menestys riippuu muutamasta asiasta: karvojen pituus ja aineiden säännöllinen käyttö vaikuttavat siihen, miten tehokkaasti karvat pysyvät poissa.

On kuitenkin tärkeää pitää huolta myös ihon terveydestä ja hyvinvoinnista, sillä monet karvanpoistomenetelmät ärsyttävät ihoa. Luonnollisia aineksia sisältävät hoidot ovat ihoystävällisempiä, ja ne kosteuttavat, ravitsevat ja siloittavat ihoa.

Muista kuitenkin, että vaikka käyttäisit kotoa löytyviä luonnollisia aineksia, tulee sinun suorittaa allergiatesti ennen aineen käyttöä suurella ihoalueella. Testaa hoitoa ensin pienellä ihoalueella: levitä tippa ainetta käsivarren sisäpinnalle ja anna sen vaikuttaa puolisen tuntia. Jos iholla esiintyy punoitusta tai ärtymystä, tulee sen käyttöä välttää.

Eroon kainalokarvoista sokerilla ja sitruunalla

Tämä luonnollinen sokerimassa on loistava keino kainalokarvojen poistoon: se poistaa karvat juurineen, joten niiden takaisinkasvussa kestää kauemmin. Iho pysyy sileänä ja karvattomana pidempään.

Ainekset

 • 1/2 sitruunan mehu
 • 200 g sokeria

Valmistus

 • Purista sitruunan mehu kattilaan ja lisää sokeri.
 • Lisää tilkka vettä jos mehu ei riitä peittämään sokeria kokonaan.
 • Lämmitä seosta liedellä ja sekoita puulusikalla niin että sokeri sulaa.
 • Kun seos alkaa kuplia, vähennä lämpöä. Anna seoksen kiehua niin kauan että se muodostaa paksun, tahmaisen massan, joka kuitenkin levittyy vielä helposti.
 • Älä koske massaan heti kiehumisen jälkeen, sillä se on polttavan kuumaa.
 • Sokerimassan väri muistuttaa kullankeltaista hunajaa.
 • Anna massan jäähtyä ennen käyttöä.

Käyttö

 • Pese ja kuivaa kainalot. Levitä pieni määrä talkkia iholle halutessasi, se ehkäisee massan tarrautumista ihoon.
 • Pehmitä nokare massaa käsissäsi ja levitä se sormella kainaloon, ja sitten vedä se irti nopealla ranneliikkeellä karvojen kasvusuuntaa vastaan.
 • Jos massasta jää jäämiä kainaloon, huuhtele lämpimällä vedellä.

Kotitekoinen vaihtoehto karvojen kasvun ehkäisyyn

 

eroon kainalokarvoista kurkumalla

Tämä hoito soveltuu karvojen kasvun hidastamiseen ja ehkäisyyn. Hoitoa voi käyttää millä tahansa ihoalueella, mutta se sopii erityisen hyvin kainaloissa käytettäväksi.

Ainekset

Valmistus

 • Kaada kurkuma pieneen kulhoon ja lisää pieni tilkka vettä, sekoita muodostaaksesi paksun tahnan.
 • Kun olet poistanut kainalokarvat juurineen, voit käyttää kurkumatahnaa karvojen takaisinkasvun hidastamiseen: levitä tahna kainalon iholle ja anna imeytyä 20 minuuttia.
 • Huuhtele lämpimällä vedellä.

Saavuttaaksesi parhaat tulokset kurkumalla voit käyttää tahnaa joka toisena tai kolmantena päivänä. Voit kokeilla myös manteliöljyä, sen vaikutus vastaa kurkumaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.