Teepussien käyttäminen tummille silmänalusille

Teepussien käyttäminen silmien alueella voi auttaa lievittämään silmävaivoja, silmien turvotusta ja silmäpusseja. Kannattaa kokeilla!
Teepussien käyttäminen tummille silmänalusille

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Tiesitkö, että teepussien käyttäminen auttaa lievittämään silmien turvotusta ja silmäpusseja?

Monet ihmiset kärsivät silmien turvotuksesta tai tummista silmänympäryksistä stressistä, liian vähäisestä nukkumisesta tai jopa geeneistä johtuen. Useimmat ihmiset eivät kuitenkaan pidä tummista silmäpusseista ja kokevat niiden vaikuttavan heidän luonnolliseen kauneuteensa.

Jos kärsit silmien turvotuksesta tai tummista silmäpusseista, jatka lukemista!

Tässä artikkelissa kerromme kuinka eri teepussien käyttäminen auttaa sinua pääsemään eroon silmäongelmista. Nämä menetelmät voivat myös auttaa sinua olemaan valppaampi ja virkeämpi tulevaa työhaastattelua tai treffejä varten.

Teepussien käyttö kauneudenhoidossa

teepussien käyttäminen iholla

Joillakin kasveilla on tulehduksen vastaisia ominaisuuksia, joista voi olla apua silmille.

Caesalpinia pulcherrima -teepussit tulehdukseen

Caesalpinia pulcherrima -kukka voi auttaa hoitamaan eri silmävaivoja. Jos sinulla on esimerkiksi tummat silmäpussit silmien alla liian vähäisen nukkumisen takia, voit käyttää näitä teepusseja avuksi.

Tämän yrtin tulehduksen vastaiset ominaisuudet eivät ainoastaan auta silmiä, vaan myös auttavat alentamaan maksan tulehdusta ja kuumetta sekä hoitamaan poskiontelotulehdusta ja astmaa.

  • Käyttääksesi näitä teepusseja silmäpussien pienentämiseen, valmista tee ensin tavalliseen tapaan ja laita sitten lämmin tai viileä teepussi kummankin silmän päälle.
  • Anna niiden vaikuttaa noin 15 minuutin ajan tai pidempään, mikäli silmäpussit ovat todella pahat.

Kamomillateepussit

kamomilla

Kamomilla on perinteinen hoitokeino silmävaivoihin.

Vaikka kamomilla voikin auttaa silmäsairauksien hoidossa, on tärkeää olla varovainen sitä käytettäessä, sillä jotkut ihmiset ovat herkkiä tai allergisia kyseiselle kasville.

Jos olet varma, että et ole allerginen tai herkkä kamomillalle, voit hyötyä sen käytöstä.

Muista kuitenkin – varmista teepusseja käytettäessä, että ne on suljettu hyvin, eikä niissä ole reikiä. Näin takaat, että silmään ei pääse mitään. Jos silmään menee teehippu (aivan niin kuin minkä muunkin esineen kohdalla), voi se aiheuttaa infektion.

Kuinka voit hyötyä kamomillan käytöstä?

Kamomilla toimii tulehduksen vastaisena aineena, joka vähentää turvotusta tai silmien alla olevia silmäpusseja ja auttaa tekemään sinusta valppaamman ja virkeämmän.

Fenkoliteepussit

Fenkoliteepusseja voidaan käyttää väsyneiden silmien hoitamiseen, jonka riittämätön nukkuminen tai tietokoneen ruutua monta tuntia päivässä tuijottaminen aiheuttaa.

Ne voivat myös auttaa seuraavissa ongelmissa:

  • Sidekalvontulehdus: teepussien laittaminen kummankin suljetun silmän päälle enintään 10 minuutiksi voi auttaa vähentämään sidekalvontulehduksen aiheuttamaa ärsytystä ja kutinaa. Muista, että tämä infektio on erittäin tarttuva.
  • Luomitulehdus: tätä tulehdusta esiintyy silmäluomien kulmissa. Oireisiin kuuluvat yleensä tulehdus, kuivuus ja repeämät. Fenkoliteepussit voivat lievittää näitä oireita.

Vinkkejä tummien silmänympärysten tai silmäpussien hoitamiseen

teepussit silmillä

Kuten olemme huomanneet, teepussien käyttäminen voi auttaa tummien silmänympärysten, silmäpussien ja jopa silmäkalvontulehdusten kaltaisten ongelmien hoitamisessa. Tässä viimeinen vinkki tummien silmänympärysten ja silmäpussien hoitamiseksi. Ensin sinun tulee jäähdyttää märät teepussit laittamalla ne jääkaappiin.

Kylmyys stimuloi verenkiertoa ja auttaa poistamaan nesteet silmien alueelta. Anna teepussien olla jääkaapissa muutaman minuutin ajan, laita sitten yksi kylmä teepussi kummankin silmän päälle ja anna vaikuttaa kymmenen minuuttia.

Kärsitkö yleensä tummista silmänympäryksistä tai silmäpusseista? Ovatko silmäsi turvonneet tai onko sinulla sidekalvontulehdus?

Jos näin on, toivomme, että nämä helpot hoitokeinot auttavat sinua, mutta muista olla varovainen kamomillateen kanssa ja varmista, että et ole sille allerginen tai herkkä. Muista myös varmistaa, että kaikki teepussit on suljettu hyvin, jotta silmiin ei pääse mitään.

Anna mennä ja käytä 10 minuuttia päivästäsi silmien hoitamiseen ja rentoutumiseen näiden teepussihoitojen avulla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Castro-Muñoz, Rosario, Castro-Cepero, Viviana, & Ceroni-Stuva, Aldo. (2015). Fenología de Caesalpinia pulcherrima (L.) Sw. en un jardín botánico urbano de Lima, Perú. Ecología Aplicada14(2), 201-209. Recuperado en 15 de febrero de 2019, de http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1726-22162015000200012&lng=es&tlng=es.
  • Fano Machín, Yey. (2016). Complicaciones de la Blefaritis. Presentación de caso. Revista Habanera de Ciencias Médicas15(1) Recuperado en 15 de febrero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1729-519X2016000100010&lng=es&tlng=es.
  • Rodríguez Aguado, O. (2001). Un acercamiento a la medicina popular en Ubrique (1996-1997). Cultura de los cuidados, Año V, n. 10 (2. semestre 2001); pp. 46-62.
  • Rojas Mejía, Á. M. (2007). Plantas medicinales en el manejo de enfermedades oculares.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.