Logo image
Logo image

Selluliitin karkottaminen ruokavalion avulla

2 minuuttia
Selluliittia torjuva ruokavalio ei voi olla väliaikainen. Ruokailutottumukset on muutettava pysyvästi, jos ongelman haluaa pysyvän poissa.
Selluliitin karkottaminen ruokavalion avulla
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Selluliitin karkottaminen ei ole helppo tehtävä, ja jotkut ihmiset tuntevat olonsa epävarmoiksi appelsiini-ihon takia. Tästä syystä päätimme jakaa hyvän ruokavaliosuunnitelman selluliittia vastaan.

Yksinkertaisesti sanottuna selluliitti on vain rasvaa. Kuka tahansa ihminen painosta riippumatta voi kärsiä siitä. Selluliitin karkottaminen on aloitettava muuttamalla elämäntapoja.

Suosittelemme ensimmäiseksi korjaamaan ruokavaliota. Kyseessä ei ole väliaikainen dieetti, vaan ruokavaliomuutosten on oltava pysyviä. Voit sallia itsellesi pienen herkutteluhetken aina silloin tällöin.

Selluliitin karkottaminen oikealla ruokavaliolla

Some figure

Nämä ruokavaliomuutokset sinun on siis omaksuttava pysyvästi. Selluliitin vähentämiseksi on syötävä vähärasvaisia ja -sokerisia ruokia. Voit käyttää apuna seuraavaa suunnitelmaa omien päivittäisten aterioidesi koostamisessa. Tämä estää rasvan kertymistä ja edistää myrkkyjen poistumista elimistöstä, mikä ehkäisee niiden aiheuttamia sairauksia.

 • Syö kolmen tunnin välein: Ideana on jakaa kaikki päivän ruoat pääaterioihin ja välipaloihin.
 • Älä jätä aamiaista väliin: Syö ensimmäinen ateria viimeistään 4 tunnin kuluttua heräämisestä. Tämä on erittäin tärkeää elimistön hyvän toiminnan kannalta.
 • Vältä makeisia, sillä niissä on paljon sokeria: Voit sallia itsellesi herkun silloin tällöin, mutta muista ettei niitä pitäisi syödä joka päivä. Ihanteellista olisi herkutella enintään kerran viikossa.
 • Poista ruokavaliosta nopeat hiilihydraatit: Ei valkoisia jauhoja, riisiä, leipää tai pastaa. Korvaa ne täysjyvätuotteilla. Täysjyvätuotteet ovat terveellisiä etkä varmasti huomaa makueroa.
 • Älä käytä liikaa suolaa: Suola edistää nesteiden kertymistä, mikä altistaa selluliitille. Mausta ruoka yrteillä ja vältä prosessoituja tuotteita.
 • Ei huonoja rasvoja: Unohda rasvassa käristetyt ruoat, kanannahka, voi ja maitotuotteet. Vältä niitä mahdollisuuksien mukaan.
 • Irti paheista: Sano hyvästit kofeiinille. Se aiheuttaa verisuonten supistumista ja ihokudosten tulehdusta. Korvaa kahvi ja limu teellä. Älä käytä alkoholia, polta tupakkaa tai syö mausteisia ruokia.
Some figure

Lue myös: Mitkä teet auttavat painonpudotuksessa?

3 tärkeää hedelmää selluliittia torjuvassa ruokavaliossa

1. Greippi

Tämä hedelmä auttaa monin tavoin selluliitin karkottamisessa. Se sisältää paljon A-, B- ja C-vitamiineja. Se auttaa myös painonpudotuksessa, antaa kylläisyydentunteen ja vähentää ruokahalua. Suosittelemmekin aloittamaan päivän lasillisella greippimehua. Greippi alentaa myös kolesterolia ja on loistava apu sydänsairauksia ja diabetesta vastaan.

2. Ananas

Ananas auttaa ehkäisemään nesteturvotusta, pitää suolen terveenä ja poistaa myrkkyjä kehosta. Se sisältää myös C-vitamiinia ja auttaa painonpudotuksessa. Syö kolme viipaletta ananasta päivässä, yksi jokaisen pääaterian yhteydessä.

Some figure

3. Omena

Tämä hedelmä tehoaa erityisellä tavalla selluliittiin. Se helpottaa ja nopeuttaa ruoan kulkua suolistossa. Keskikokoinen omena sisältää vain 80 kilokaloria ja antaa kylläisyydentunteen, joten se auttaa pudottamaan painoa.

Syö myös melonia, kumkvattia ja granaattiomenaa. Ne maistuvat hyviltä ja sisältävät paljon vitamiineja, jotka torjuvat selluliittia. Ne ovat loistavia välipaloja, joita voi syödä esimerkiksi pähkinöiden kanssa.

Millä muulla tavoin selluliittia voi ehkäistä?

Kuten jo kerroimme, ruokavalion muuttaminen on paras keino ehkäistä selluliittia. Tämän lisäksi suosittelemme seuraavaa:

 • Älä käytä korkokenkiä joka päivä.
 • Vältä tiukkoja vaatteita.
 • Vältä stressiä. Stressi aiheuttaa hormonaalisia muutoksia, jotka saattavat vaikuttaa rasvan jakaantumiseen kehossa.
 • Harrasta liikuntaa. Kävele puoli tuntia, nouse ja laskeudu portaita, aja pyörällä. Liikunnalla on monia terveyshyötyjä.

Selluliittia torjuva ruokavalio on tasapainoinen. Tavoitteena on tehdä siitä elämäntapa, ei tiukka väliaikainen dieetti. Tee nämä muutokset ja muista, että kehosta täytyy pitää huolta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Rynders CA., Thomas EA., Zaman A., Pan Z., et al., Effectiveness of intermittent fasting and time restricted feeding compared to continuous energy restriction for weight loss. Nutrients, 2019.
 • Ferrarese R., Ceresola ER., Preti A., Canducci F., Probiotics, prebiotics and synbiotics for weight loss and metabolic syndrome in the microbiome era. Eur Rev Med Pharmacol Sci, 2018. 22 (21): 7588-7605.
 • Swift DL., McGee JE., Earnets CP., Carlisle E., et al., The effects of exercise and physical activity on weight loss and maintenance. Prog Cardiovasc Dis, 2018. 61 (2): 206-213.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.