Logo image
Logo image

Terveysongelmat, jotka voitaisiin parantaa juomalla enemmän vettä päivittäin

2 minuuttia
On tärkeää korostaa sitä, että veden juominen on aina paljon hyödyllisempää kun sen tekee tyhjään vatsaan aterioiden ulkopuolella. Näin se ei häiritse ruoansulatusprosessia.
Terveysongelmat, jotka voitaisiin parantaa juomalla enemmän vettä päivittäin
Viimeisin päivitys: 06 maaliskuuta, 2019

Tiesitkö, että voimme lievittää, tai jopa parantaa kokonaan lukuisia terveysongelmia yksinkertaisesti juomalla enemmän vettä joka päivä?

Lääkärit, ravitsemusasiantuntijat, ystävät tai sukulaiset ovat kehottaneet meitä tekemään niin monia kertoja. Siitäkin huolimatta sen tekeminen johdonmukaisesti on yhä monille vaikeaa.

Tässä artikkelissa luettelemme kaikki ne terveysongelmat, jotka katoaisivat elämästämme, jos joisimme vähintään 8 lasillista vettä päivittäin.

Tulet yllättymään!

Mitä vedenjuonnilla voi parantaa?

Seuraavaksi katsomme vaivoja, joita voimme lievittää tai jopa parantaa kokonaan juomalla riittävästi vettä päivän aikana.

Ummetus

Some figure

Monissa tapauksissa ummetus saattaa liittyä nestevajeeseen. Tämä pätee erityisesti silloin, jos ruokavalio sisältää runsaasti kuitua.

  • Juomalla enemmän vettä helpotamme suoliston liikkeitä.
  • Jos ulosteesi ovat papanamaisia, kuivia ja pieniä, on mahdollista että juomalla enemmän vettä pääset ummetuksesta eroon ilman laksatiiveja.

Iho-ongelmat

Voit hoitaa iho-ongelmia, kuten aknea, epäpuhtauksia, ihottumaa tai kuivuutta, vain juomalla enemmän vettä aterioiden ulkopuolella.

Vesi auttaa poistamaan elimistöön kerääntyviä myrkkyjä. Geneettisistä ja muista tekijöistä riippuen nämä myrkyt voivat poistua elimistöstä ihohuokosten kautta.

Juomalla vettä helpotamme näiden myrkkyjen poistumista virtsan mukana.

Munuaiskivet

Some figure

Ensimmäinen suositus, jonka lääkärit antavat munuaiskivien ehkäisemiseksi, on juoda vähintään kaksi litraa vähänatriumista vettä päivittäin.

Tällä tavoin lisäät virtsantuotantoa ja ehkäiset lisäksi kivien asteittaista kiteytymistä. Näin voit poistaa niitä vähitellen luonnollisesti.

Kaikki, jotka ovat alttiita saamaan munuaiskiviä sukurasitteen tai henkilökohtaisen taustansa vuoksi, tulisi ottaa tämä tapa erittäin vakavasti.

Ylipaino

Lisäksi vedenjuonti auttaa kilojen karistamisessa monista eri syistä johtuen:

  • Ensinnäkin se auttaa poistamaan ylimääräisiä lipidejä, jotka kertyvät elimistöön ja saavat meidät lihomaan.
  • Lisäksi se nopeuttaa aineenvaihduntaa ja lisää kalorien palamista.
  • Se myös parantaa ruoansulatusprosesseja ja ravintoaineiden imeytymistä.
  • Se helpottaa suoliston tyhjenemistä.
  • Se vähentää ruokahalua ja halua napostella aterioiden välillä.
  • Lopuksi, se lisää hikoilua ja näin ollen myrkkyjen ja nesteiden poistumista.

Korkea verenpaine

Some figure

Korkeasta verenpaineestaan huolissaan olevien ihmisten tulisi tietää jotain tärkeää: jos he totuttelevat juomaan vettä pieninä siemauksina pitkin päivää, he pystyvät säätelemään verenpainettaan ilman lääkkeitä. Tämä johtuu siitä, että kyseinen tapa lisää virtsantuotantoa.

Sinun tulisi kuitenkin aina pitää mielessä se, että on myös tarpeen noudattaa tasapainoista ja vähäsuolaista ruokavaliota, kuten myös välttää stressiä ja hermostuneisuutta.

Vältä ikääntymisen merkit juomalla enemmän vettä

Ikääntyminen on seurausta vaurioista, joita vapaat radikaalit aiheuttavat elimistössämme. Mutta muiden tekijöiden lisäksi sille on ominaista myös vähittäinen nesteen häviäminen kehosta.

Vastasyntyneet koostuvat jopa 80-prosenttisesti vedestä. Luku putoaa 70 prosenttiin aikuisena, ja voi laskea jopa 60 prosenttiin iäkkäillä ihmisillä.

Näin ollen, kun juo enemmän vettä päivittäin se auttaa viivyttämään tätä nestevajetta ja ikääntymisprosessia. Ensinnäkin, tämä tapahtuu ulkoisesti ehkäisemällä ryppyjä ja ihon veltostumista.

Lisäksi se tapahtuu myös sisäisesti ehkäisemällä solujen vanhenemista. Ikääntyminen on se, mikä altistaa ihmisen kroonisille ja rappeuttaville sairauksille.

Kuinka ja milloin vettä tulisi juoda?

Jotta vedellä olisi hoitava vaikutus elimistössä, on tärkeää tietää, että sitä on oleellista juoda tyhjään vatsaan. Tämä tarkoittaa aikaa aterioiden ulkopuolella. Muutoin siitä ei ole niin paljon hyötyä ja se voi jopa haitata ruoansulatusprosessia.

Paras ajankohta veden juomiselle on siis silloin, kun vatsa on tyhjä. Voit juoda loput päivittäisestä vedestäsi aamun ja iltapäivän aikana. Joka tapauksessa sitä on parasta juoda päivän mittaan pieninä siemauksina.

Jos sinulla kuitenkin on univaikeuksia, on parasta välttää vedenjuontia myöhään illalla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Sawka, M. N., Cheuvront, S. N., Carter, R., Jéquier, E., Manz, F., Dal Canton, A., … Shirreffs, S. (2005). Human water needs. In Nutrition Reviews. https://doi.org/10.1301/nr.2005.jun.S30-S39

Keshavarzi, A. R., Sharifzadeh, M., Kamgar Haghighi, A. A., Amin, S., Keshtkar, S., & Bamdad, A. (2006). Rural domestic water consumption behavior: A case study in Ramjerd area, Fars province, I.R. Iran. Water Research. https://doi.org/10.1016/j.watres.2006.01.021

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.