Pudota painoa ananaksen kuorta hyödyntämällä

13 huhtikuu, 2019
Ananaksen kuori auttaa polttamaan rasvaa terveellisellä tavalla. Se on myös erinomainen puhdistaja ja poistaa munuaiskiviä.

Paino voi nousta huomaamatta johtuen pääosin työstressistä, istumiseen painottuvasta elämäntavasta ja huonoista ruokailutottumuksista. Mutta onko olemassa luonnollista keinoa, joka auttaisi pudottamaan painoa ilman suurta ponnistelua? Kyllä on, mutta moni ei ymmärrä hyödyntää sitä. Kokeile siis ananaksen kuorta; sillä on todellisuudessa ainutlaatuisia ja hyvin terveellisiä ominaisuuksia.

Ananaksen kuori voi olla ratkaisu luonnolliseen painonpudotukseen monien ihmisten kohdalla. Se on lisäksi yksinkertainen ja hyvin terveellinen vaihtoehto.

Yleisesti ottaen ananas tunnetaan puhdistavista ja diureettisista ominaisuuksistaan. Se on myös vähäkalorinen hedelmä: 100 grammaa tuoretta ananasta sisältää vain noin 70 kilokaloria ja siitä saa runsaasti kuitua. Kaikki ananaksen hyvät ominaisuudet huomioon ottaen on helppo kuvitella sen vaikutukset elimistössä säännöllisesti syötynä. Sen avulla voi laihtua muutamassa viikossa nopeasti ja luonnollisella tavalla.

Mitkä ovat ananaksen kuoren hyödyt?

keitä ananaksen kuorta

Viskaamalla ananaksen kuoren roskikseen heität samalla hukkaan yhden tehokkaimmista puhdistavista ja diureettisista osista. Se poistaa elimistöstä virtsan tai ulosteen mukana sellaisia aineita, jotka voisivat olla myrkyllisiä ja haitallisia. Lääkärit jopa suosittelevat ananasta munuaiskiviin. Näiden ominaisuuksien takia ananaksen kuori auttaa poistamaan rasvaa tehokkaasti ja terveellisellä tavalla.

Ananaksen kuoren muita hyötyjä

Lääkärit suosittelevat ananasta myös niille potilaille joilla on sydämen vajaatoimintaa, korkea verenpaine tai maksakirroosi. Se on lisäksi loistava hedelmä niille, joiden on saatava pois nestettä keuhkoista tai muualta elimistöstä.

Ananaksen kuori avuksi korkeaan kolesteroliin

ananasmehu

Ananaksen kuoren syöminen auttaa polttamaan rasvaa nopeasti. Se alentaa myös LDL-kolesterolia, eli niin kutsuttua “pahaa kolesterolia”. Tämä auttaa pitämään verenkierron hyvänä ehkäisten samalla sydänkohtauksia ja muita sydän- ja verisuonisairauksia.

Hauduke ananaksen kuoresta painonpudotukseen

Ananaksen syöminen auttaa laihtumaan luonnollisesti, mutta vielä parempia tuloksia saa hyödyntämällä sen kuorta. Kuinka kuorta sitten nautitaan?

Paras keino hyödyntää kuoren ominaisuudet on valmistamalla siitä hauduke. Haudukkeet nesteyttävät elimistöä ja niistä saa samalla kaikki käytetyn kasvin tai hedelmän hyödyt. Oikeanlainen ananashauduke valmistuu seuraavalla reseptillä:

Ainekset

 • Keskikokoisen ananaksen kuori (voit poistaa lehdet). Ananaksen on hyvä olla luomua.
 • 1 litra vettä

Valmistus

 • Liota kuorta vedessä ja laita se sitten liedelle kiehumaan.
 • Voit lisätä kanelia tai muuta maustetta maun parantamiseksi.
 • Juo kupillinen tätä hauduketta tyhjään vatsaan elimistön puhdistamiseksi joka aamu. Tämä pitää myös suolen toiminnan säännöllisenä.

Ongelmat ananashaudukkeessa

nainen juo mehua

Minkä tahansa luontaishoidon tai kotikonstin liiallinen käyttäminen voi olla haitallista terveydelle. Yletön ananashaudukkeen juominen voi aiheuttaa seuraavia ongelmia:

 • Nestevaje
 • Korkea verenpaine
 • Alkaloosiin liittyvä hypokalsemia

Onkin suositeltavaa käyttää tätä hauduketta vain tarvittaessa. Lisäksi on tärkeää pitää mielessä, että myös hallitsematon laihduttaminen voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia. Käytä ananaksen kuorta maltillisesti ja pidä tasapaino ruokailutottumuksissa; vain näin hoikistut luonnollisella tavalla pysyen samalla terveenä ja energisenä.

 • Palacios, D. (2000). PIÑA. CONFERENCIA DE LAS NACIONES UNIDAS SOBRE COMERCIO Y DESARROLLO.

 • Ming, R., VanBuren, R., Wai, C. M., Tang, H., Schatz, M. C., Bowers, J. E., … Yu, Q. (2015). The pineapple genome and the evolution of CAM photosynthesis. Nature Genetics. https://doi.org/10.1038/ng.3435

 • Bartholomew, D. P. (2018). Ananas comosus. In Handbook of Flowering: Volume I. https://doi.org/10.1201/9781351072533