Logo image
Logo image

Pudota painoa ananaksen kuorta hyödyntämällä

2 minuuttia
Ananaksen kuori auttaa polttamaan rasvaa terveellisellä tavalla. Se on myös erinomainen puhdistaja ja poistaa munuaiskiviä.
Pudota painoa ananaksen kuorta hyödyntämällä
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Paino voi nousta huomaamatta johtuen pääosin työstressistä, istumiseen painottuvasta elämäntavasta ja huonoista ruokailutottumuksista. Mutta onko olemassa luonnollista keinoa, joka auttaisi pudottamaan painoa ilman suurta ponnistelua? Kyllä on, mutta moni ei ymmärrä hyödyntää sitä. Kokeile siis ananaksen kuorta; sillä on todellisuudessa ainutlaatuisia ja hyvin terveellisiä ominaisuuksia.

Ananaksen kuori voi olla ratkaisu luonnolliseen painonpudotukseen monien ihmisten kohdalla. Se on lisäksi yksinkertainen ja hyvin terveellinen vaihtoehto.

Yleisesti ottaen ananas tunnetaan puhdistavista ja diureettisista ominaisuuksistaan. Se on myös vähäkalorinen hedelmä: 100 grammaa tuoretta ananasta sisältää vain noin 70 kilokaloria ja siitä saa runsaasti kuitua. Kaikki ananaksen hyvät ominaisuudet huomioon ottaen on helppo kuvitella sen vaikutukset elimistössä säännöllisesti syötynä. Sen avulla voi laihtua muutamassa viikossa nopeasti ja luonnollisella tavalla.

Mitkä ovat ananaksen kuoren hyödyt?

Some figure

Viskaamalla ananaksen kuoren roskikseen heität samalla hukkaan yhden tehokkaimmista puhdistavista ja diureettisista osista. Se poistaa elimistöstä virtsan tai ulosteen mukana sellaisia aineita, jotka voisivat olla myrkyllisiä ja haitallisia. Lääkärit jopa suosittelevat ananasta munuaiskiviin. Näiden ominaisuuksien takia ananaksen kuori auttaa poistamaan rasvaa tehokkaasti ja terveellisellä tavalla.

Ananaksen kuoren muita hyötyjä

Lääkärit suosittelevat ananasta myös niille potilaille joilla on sydämen vajaatoimintaa, korkea verenpaine tai maksakirroosi. Se on lisäksi loistava hedelmä niille, joiden on saatava pois nestettä keuhkoista tai muualta elimistöstä.

Ananaksen kuori avuksi korkeaan kolesteroliin

Some figure

Ananaksen kuoren syöminen auttaa polttamaan rasvaa nopeasti. Se alentaa myös LDL-kolesterolia, eli niin kutsuttua “pahaa kolesterolia”. Tämä auttaa pitämään verenkierron hyvänä ehkäisten samalla sydänkohtauksia ja muita sydän- ja verisuonisairauksia.

Hauduke ananaksen kuoresta painonpudotukseen

Ananaksen syöminen auttaa laihtumaan luonnollisesti, mutta vielä parempia tuloksia saa hyödyntämällä sen kuorta. Kuinka kuorta sitten nautitaan?

Paras keino hyödyntää kuoren ominaisuudet on valmistamalla siitä hauduke. Haudukkeet nesteyttävät elimistöä ja niistä saa samalla kaikki käytetyn kasvin tai hedelmän hyödyt. Oikeanlainen ananashauduke valmistuu seuraavalla reseptillä:

Ainekset

 • Keskikokoisen ananaksen kuori (voit poistaa lehdet). Ananaksen on hyvä olla luomua.
 • 1 litra vettä

Valmistus

 • Liota kuorta vedessä ja laita se sitten liedelle kiehumaan.
 • Voit lisätä kanelia tai muuta maustetta maun parantamiseksi.
 • Juo kupillinen tätä hauduketta tyhjään vatsaan elimistön puhdistamiseksi joka aamu. Tämä pitää myös suolen toiminnan säännöllisenä.

Ongelmat ananashaudukkeessa

Some figure

Minkä tahansa luontaishoidon tai kotikonstin liiallinen käyttäminen voi olla haitallista terveydelle. Yletön ananashaudukkeen juominen voi aiheuttaa seuraavia ongelmia:

 • Nestevaje
 • Korkea verenpaine
 • Alkaloosiin liittyvä hypokalsemia

Onkin suositeltavaa käyttää tätä hauduketta vain tarvittaessa. Lisäksi on tärkeää pitää mielessä, että myös hallitsematon laihduttaminen voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia. Käytä ananaksen kuorta maltillisesti ja pidä tasapaino ruokailutottumuksissa; vain näin hoikistut luonnollisella tavalla pysyen samalla terveenä ja energisenä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Barbieri R., Coppo E., Marchese A., Daglia M., et al., Phytochemicals for human disease: an update on plant derived compounds antibacterial activity. Microbiol Res, 2017. 196: 44-68.
 • Buford TW., Cooke MB., Redd LL., Hudson GM., et al., Protease supplementation improves muscle function after eccentric exercise. Med Sci Sports Exerc, 2009. 41(10): 1908-14.
 • El-Shazly S. A, Ahmed M. M, et al. Physiological and molecular study on the pant-obesity effects of pineapple (Ananas comosus)juice in male Wistar rats. Food Science and Biotechnology. Octubre 2018. 27 (5): 1429-1438.
 • Food Data Central. Pineapple, raw, all varieties. Agricultural Research Service. U. S. Department of Agriculture. Abril 2019.
 • Maleki S. J, Crespo J. F, et al. Anti-inflammatory effects of flavonoids. Food Chemistry. Noviembre 2019. 299: 125124.
 • Muhammad Z. A, Ahmad T. Therapeutic uses of pineapple-extracted bromelain in surgical care. A review. The Journal of the Pakistan Medical Association. Enero 2107. 67 (1): 121-125.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.