Ananasveden kuusi terveyshyötyä

Ananasvedellä on runsaasti lääkinnällisiä hyötyjä, jotka ovat kokeilemisen arvoisia. Ota se osaksi normaalia ruokavaliotasi niin näet itse sen positiiviset terveysvaikutukset!
Ananasveden kuusi terveyshyötyä

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Ananas on herkullinen trooppinen hedelmä, jota on pidetty arvossa jo vuosisatojen ajan, sillä se on niin monipuolinen ruoanlaitossa ja ravitsemuksen kannalta.

Se poistaa nestettä, parantaa ruoansulatusta ja sillä on tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia. Kaikki nämä hyödyt ovat erittäin tärkeitä monien sairauksien ehkäisemisessä ja hoidossa.

Lisäksi ananas sisältää runsaasti kuitua sekä kasvisteroleja ja bromelaiinia. Kaikki nämä ovat välttämättömiä aineita, jotka edistävät myrkkyjen poistumista elimistöstä.

Ananas on myös luonnollinen voimakkaiden antioksidanttien lähde. Nämä suojaavat soluja ympäristössä olevien vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta.

Ja kaiken tämän lisäksi ananas on vielä vähäkalorinen hedelmä, joka on hyvä lisä mihin tahansa ruokavalioon, myöskin jos tarkoituksena on pudottaa painoa terveellisellä tavalla.

Tämän päivän artikkelissa haluamme jakaa kanssasi joitakin sen loistavista terveyshyödyistä, sekä helpon kotona valmistettavan ananasveden reseptin.

1. Vahvistaa immuunijärjestelmää

ananasveden nauttiminen vahvistaa immuniteettia

Ananasvesi sisältää suuria määriä C-vitamiinia, elintärkeää ravintoainetta, joka vahvistaa immuunijärjestelmää. Kun juot sitä tyhjään vatsaan, alennat riskiäsi saada virustauteja ja muita viruksiin, bakteereihin ja sieniin liittyviä sairauksia.

Käy katsomassa tämä artikkeli: Kuinka ehkäistä hiivatulehduksia

2. Puhdistaa maksaa ja paksusuolta

Ananaksen sisältämät ruoansulatusentsyymit ja antioksidantit parantavat maksan toimintaa, mikä auttaa välttämään myrkkyjen poistamiseen liittyvät ongelmat.

Nämä ananaksen puhdistavat ominaisuudet helpottavat veren puhdistusta. Samalla ne myös lisäävät solujen hapensaantia ja stimuloivat kuona-aineiden poistumista.

Lopuksi, ananas toimii myös lievänä laksatiivina. Tämä parantaa suoliston toimintaa ja ehkäisee ummetusta.

3. Hyväksi kilpirauhaselle

kaula

Ananasvesi sisältää jodia ja muita välttämättömiä hivenaineita, jotka tukevat kilpirauhasen kunnollista toimintaa. Sen säännöllinen nauttiminen siis alentaa kilpirauhassairauksien riskiä. Lisäksi se voi myös auttaa hillitsemään joitakin niiden oireita ihmisillä, jotka jo kärsivät kyseisistä sairauksista.

Bromelaiini, ananaksen aktiivinen ainesosa, ehkäisee autoimmuunisairauksia, jotka saattavat myös liittyä kilpirauhasen huonoon toimintaan.

4. Hillitsee tulehdusta

Bromelaiinilla, ananaksen sisältämällä ruoansulatusentsyymillä, on voimakas tulehdusta lievittävä vaikutus. Siitä on todella hyötyä elimistön kudoksille ja järjestelmille. Sen säännöllinen nauttiminen voi parantaa tulehdussairauksista, kuten nivelreumasta tai luusairaudesta, kärsivien potilaiden elämänlaatua.

Ananas on myös loistava keino vähentää vatsarasvaa. Se nimittäin hillitsee suoliston tulehdusta ja liiallista kaasunmuodostusta.

5. Vähentää nesteturvotusta

kompressiosukat

Nesteturvotus on ongelma, joka voi lisätä joidenkin kroonisten sairauksien, kuten korkean verenpaineen tai nivelreuman, riskiä.

Vaikka nesteturvotuksen hoito vaatiikin muutoksia elämäntavoissa, päivittäinen ananasveden nauttiminen voi nopeuttaa paranemista. Tällä juomalla on tehokkaita diureettisia vaikutuksia, jotka tehostavat munuaisten toimintaa ja niitä prosesseja, jotka vastaavat kudosten nesteiden säätelystä.

6. Ehkäisee virtsatietulehduksia

Tämä luonnollinen ananasjuoma on lisäksi erinomainen hoito virtsatieinfektioihin.

Ensinnäkin se lisää virtsantuotantoa ja parantaa munuaisten toimintaa. Tästä syystä ananasveden juominen helpottaa näitä tulehduksia aiheuttavien taudinaiheuttajien eliminoimista.

Tämän lisäksi ananaksella on lievä emäksinen vaikutus, joten se muuttaa mikro-organismien elinympäristöä niille haitalliseksi.

Ananasveden valmistus

ananasvesi ja ananaspalat

Nauttimalla ananasvettä säännöllisesti voit täydentää pelkän veden juomisen suositeltua päivittäisannosta, jota tarvitaan terveyden parantamiseen ja nestetasapainon ylläpitämiseen.

Itse asiassa tämä on terveellisin tapa juoda vettä, sillä elimistö saa siitä runsaasti myös välttämättömiä ravintoaineita.

Ainekset

  • ½ ananas kuorineen
  • 1 litra vettä

Valmistus

  • Leikkaa ensin ananas pienemmiksi palasiksi kuorta poistamatta.
  • Laita se sitten kattilaan, jossa on litra vettä, ja kiehauta. Tämän jälkeen anna olla matalalla lämmöllä.
  • Viiden minuutin kuluttua poista liedeltä ja anna olla muutaman tunnin ajan.
  • Siivilöi neste ja nauti.
  • Älä lisää sokeria tai muita makeutusaineita.

Kuinka se juodaan

  • Juo yksi kupillinen tyhjään vatsaan aamulla ja säästä loput nautittavaksi pieninä annoksina pitkin päivää.

Kuten huomaat, ananasvedellä on runsaasti lääkinnällisiä hyötyjä, joita kannattaa kokeilla. Ota se osaksi normaalia ruokavaliotasi, niin näet itse sen positiiviset terveysvaikutukset!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
3 ananassalaattia, jotka sopivat loistavasti illalliseksi
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
3 ananassalaattia, jotka sopivat loistavasti illalliseksi

Jos olet sellainen henkilö, jonka on vaikea sovittaa yhteen hyvää ruokaa ja painonhallintaa, kannattaa kokeilla näitä kolmea ananassalaattia illall...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.